Catalunya del Nord

Notícia

Eleccions presidencials franceses sense expectatives

Esquerra Republicana de Catalunya Nord no havíem fet cap crida a donar suport a cap dels candidats que es presentaven a la primera volta de les eleccions presidencials franceses. Si no ho hem fet no era perquè giràvem l'esquena a les urnes, al contrari hem cridat a votar i a fer-ho per aturar a la dreta, però lamentant que cap dels candidats amb propostes socials que podríem compartir no hagi fet un pas més per ser el candidat dels pobles i nacions que hem d'aguantar la llosa del centralisme jacobí francès. Els resultats de la primera volta ens confirmen que tampoc tindrem candidat a la segona.
Ni Macron, l'home dels bancs, del Medef, destrossaire del Codi del Treball, ni Le Pen, la riquíssima hereva del seu papà, que mai va donar cap suport als treballadors en lluita, més aviat cridant a més repressió policíaca, tots dos a favor del nuclear, de restringir els drets a acollir els refugiats, ni Macron volent a tot preu quedar dins la Unió Europea tal com és, ni Le Pen que vol marxar-ne sense saber com, tindran els nostres vots.
Perquè el lema "Aturem la dreta francesa" no és ni votar Le Pen ni votar Macron, per coherència només ens queda el vot blanc per la segona volta.  El vot blanc no és cap abstenció, és el refús explícit dels dos candidats de la finança i de l'exclusió. El debat polític es projectarà ara a  les legislatives on seguirem insistint perquè es debatin els nostres lemes per elegir els diputats. Mentre no sorgeixin propostes que puguem fer nostres a l'estat francès, seguirem explicant i defensant des de Catalunya Nord i en direcció al conjunt de la política francesa que la democràcia es defensa també donant suport al procés en marxa avui a Catalunya i al dret de posar les urnes per decidir del futur de qualsevol poble.