Esquerra CatNord
Catalunya Nord
25.04.2013 . Número 23
actualitat
ERC arrenca compromisos al Parlament per garantir els models de qualitat i lideratge de TV3, Catalunya Ràdio i l’ACN
Cal garantir la presència i la cobertura informativa total de Televisió de Catalunya a Terres de l'Ebre, Pirineu i Catalunya Nord.

La moció aprovada a instàncies d'ERC i negociada amb la majoria de grups del Parlament arrenca compromisos del Govern per treballar en el manteniment dels estàndards de qualitat i lideratge de TV3, Catalunya Ràdio i l'Agència Catalana de Notícies.
El text aprovat insta la Generalitat a garantir el pressupost suficient que permeti mantenir el sistema de mitjans de comunicació públics catalans, així com el model actual i el lideratge de les audiències. Evitar que una baixada d'aportació posi en risc model i lideratge. Aprovar en el termini màxim de

Per una TV3 d'àmbit nacional!
Per una TV3 d'àmbit nacional!
Refusem més flexibilitat, menys seguretat , menys drets pels treballadors
L'Acord Nacional Interprofessional firmat l'11 de Gener 2013 pel MEDEF i sindicats minoritaris proposa de passar per llei la destrucció de garanties col·lectives.
Aixi el contracte de treball quedaria inferior a un acord d'empresa. Quina pot ser la defensa d'uns assalariats als qual l'amo els diu de signar una baixa de salaria i un creixement del temps de treball si no els fot al carrer?
També l'amo pot acomiadar "per motiu personal" un assalariat que refusa el canviament del lloc de treball a tot arreu.
Un assalariat tindria només 3 anys el lloc de 5 ara per formar una reclamació salarial al tribunal laboral.
Un comitè d'empresa podria ser consulta només sus d'un pla d'acomiadament i no com ara sus de la realitat dels motius econòmics. De què serviria una llei sus dels acomiadaments borsistes?
Aixo de facilitar els acomiadaments d'avui, fa anys que la patronal ens repapieja que fa les contractacions de demà quan al final de 2012, les demanes de treball havien pujat de 12,5% a Catalunya_Nord.
La Sala de Festes de Morellàs en favor de TV3.
Esquerra Republicana reitera el seu compromís pel manteniment de la delegació de TV3 a Perpinyà

Més de mig centenar de persones s'han aplegat aquest dissabte 16 de març a la Sala de Festes de Morellàs per participar a l'Ollada Popular i Republicana organitzada per Esquerra Republicana i també per mostrar llur recolzament a Pere Codonyan i Thierry Masdeu, presents tots dos a la cita, la veu i els ulls de la Catalunya Nord a TV3 segons digué en el seu discurs el president territorial d'ERC, Joan Ridaura, així com el rebuig a la decisió de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) de suprimir la delegació de TV3 a Perpinyà.
També foren nombrosos els que, no poden participar al dinar, si que passaren durant la diada per mostrar la seva adhesió i solidaritat, com el batlle del municipi, Andreu Bordaneil, amb

P. Codonyan i T. Masdeu acompanyats de T. Jordà i J. Ridaura
P. Codonyan i T. Masdeu acompanyats de T. Jordà i J. Ridaura
Esquerra adhereix al manifest de la Federació
VOEM la delegació de TV3 a Perpinyà!

Esquerra Republicana de Catalunya ha adherit al manifest en favor del manteniment de la delegació de TV3 a Perpinyà impulsat per la Federació per la defensa de la llengua i la cultura catalanes, i que ja ha rebut el sosteniment d'un bon nombre d'entitats i signatures a nivell individual d'arreu de la Nació catalana.

Des de Esquerra Republicana encoratgem a tothom a signar aquest manifest, a la pàgina web da La Federació http://www.federacio.cat/ així com a tota altra iniciativa encaminada al manteniment de la delegació de TV3 com ara escriure a la defensora de l'audiència de TV3 http://www.ccma.cat/atencio/tv3 o bé signant la petició creada pel Comitè d'empresa a http://www.change.org/es/peticiones/restitució-de-les-corresponsalies-de-tv3-al-pirineu-terres-de-l-ebre-i-perpinyà?utm_source=supporter_message&utm_medium=email

Dones amb tots els drets!
Volem dones que ens portin a la independència dels Països Catalans.

Ja fa més de 100 anys que, cada 8 de març, celebrem el Dia internacional de les dones. I malgrat el pas dels anys, i dels importants avenços assolits cap a la igualtat amb el desenvolupament de les polítiques de dones, encara avui el 8 de març ha de ser una jornada reivindicativa. Volem posar de relleu que l'actual situació socioeconòmica fa trontollar uns drets adquirits que, malauradament, no es troben prou arrelats i que ara corren perill de recular.
Però aquest 8 de març, en què els Països Catalans viuen un procés històric i una situació excepcional, no volem posar només de relleu les mancances, sinó que volem reivindicar el paper fonamental que tenen les dones dins la nostra societat. Volem reivindicar el talent de les dones, la seva capacitat per organitzar, dirigir, treballar en equip, col·laborar i participar de la vida associativa, política...... Perquè creiem que les dones han de ser el pal de paller d'una nova nació, d'una nova manera d'organitzar-se.
Nosaltres no volem pas vèncer, sinó emprendre el camí de convèncer. Perquè creiem en les dones i en el seu apoderament que ens portarà a una societat forta, més justa socialment i, sobretot, basada en la igualtat. Volem dones que ens portin a la independència dels Països Catalans.

8 de Març, Dia Internacional de les Dones
8 de Març, Dia Internacional de les Dones

opinió
Enric Pujol i Casademont
»
Historiador, antic Director de la Casa de la Generalitat a Perpnyà
TV3 i la Catalunya del Nord
La decisió de la direcció de TV3 d'eliminar diferents delegacions territorials és una notíca nefasta. Ho és especialment en el cas de la delegació de la Catalunya del Nord, ja que en la pràctica suposa expulsar aquest territori de l'espai televisiu català. És prou sabut que aquesta part de Catalunya sota dependència de la República francesa ha hagut de lluitar molt per tenir un mínim sistema comunicacional en català. I que, en aquest context, el paper de TV3 ha estat cabdal. Reduir dràsticament aquesta aportació, con s'ha fet, suposa posar en perill tot allò aconseguit, al llarg de molts anys, en l'àmbit comunicatiu. No cal pas ser cap especialista en la matèria per saber que, en el món actual, no disposar d'unes bones eines comunicatives té unes repercussions extraordinàries tan en l'àmbit econòmic, com en l'àmbit cultural i en el polític.
Si ens cenyim només en el tercer dels aspectes apuntats, sense una informació televisa potent, difícilment es podrà, de manera massiva, informar i sensibilitzar l'opinió pública en favor de les polítiques transfrontereres que volen reduir al màxim l'impacte que la frontera estatal francoespanyola provoca en els territoris més pròxims a la ratlla divisòria. Paradoxalment, un dels agents que més ha lluitat, junt amb la mateixa Unió europea, per dur endavant aquesta mena de polítiques ha estat el govern de la Generalitat de Catalunya, que resulta que, de fet, és el responsable últim de la decisió presa, ja que parlem d'una televisió de caràcter públic. De la ferma voluntat política que el goven català havia tingut en favor d'aquesta mena de política en sóc un testimoni directe, ja que quan vaig tenir la direcció de la Casa de la Generalitat a Perpinyà aquesta fou una de les línies marcades com a prioritàries. És que el govern ha canviat de política? Ja no són prioritàries les polítiques transfrontereres? La Catalunya del Nord ja ha deixat de ser un territori que mereix una atenció especial, ni que sigui en l'àmbit comunicaitu, donades les circumstàncies excepcionals en què s'ha de desenvolupar?
I quan parlem de polítiques transfrontereres no parlem, naturalment, només dels territoris d'un dels dos costats de la ratlla. És també un tema que afecta molt directament l'Empordà i el conjunt de les comarques gironines que, cada cop més, han pres consciència de la importància que poden jugar aquestes polítiques en el desenvolupament econòmic, cultural i polític del seu territori. Cal que les diferents institucions polítiques, socials i culturals d'aquesta banda de l'Albera es pronunciïn i pressionin perquè hi hagi una rectificació per part de la direcció de TV3 i del govern actual. Crec que ha estat una decisió immeditada i que pot ser corregida ràpidament, però, com passa sovint en democràcia, ha de ser la mateixa societat civil la que, amb la seva mobilització, faci obrir els ulls a l'administració pública. O és que haurem d'esperar a pronunciar-nos només quan hi hagi una convocatòria electoral?


campanyes

Butlletí electrònic d'Esquerra Republicana de Catalunya a la Catalunya Nord
13 bis carrer gran de les fàbriques
66000 Catalunya Nord
T. 04.68.67.83.62