Esquerra CatNord
Catalunya Nord
05.12.2012 . Número 20
actualitat
Més independentista, més d'esquerres, més col·lectiu.
Els resultats de les eleccions al Parlament de Catalunya d'aquest 25 de novembre, amb una altíssima participació de més del 70% del cens electoral, han parlat clar. Amb el seu vot els ciutadans del Principat han manifestat democràticament, malgrat els insults i amenaces del govern espanyol i de bona part dels mitjans de comunicació de Madrid, que el poble català ni té por ni té aturador en la seva marxa cap a la llibertat.
Així ho ha reconegut tota la premsa internacional, excepte els mitjans espanyols i el president de la Regió Llenguadoc Rosselló, Christian Bourquin, que tancats en les seves mentalitats jacobines es neguen a veure allò que a ulls de tothom és evident, que els diputats partidaris a exercir el dret a decidir han augmentat i que els contraris a les polítiques d'austeritat també.

Composició del nou Parlament de Catalunya
Composició del nou Parlament de Catalunya
ERC – Catalunya Sí :segona força a les quatre circumscripcions en el vot exterior
La candidatura ERC – Catalunya Sí celebra haver estat segona força a cadascuna de les quatres circumpscripcions catalanes en el vot exterior registrat a les recents eleccions al Parlament.

Un cop realitzat l'escrutini, s'han comptabilitzat 1.658 vots per a la candidatura ERC – Catalunya Sí, distribuïts de la següent manera: 1.151 vots a la circumscripció de Barcelona, 187 a la de Lleida, 178 a la de Girona i 142 a la de Tarragona.En BOURQUIN ha perdut fins i tot l'accent !
No heu entès res senyor BOURQUIN, o més ben dit feu el desentès i no voleu veure el que ha succeït aquest passat 25 de novembre a Catalunya Sud.
Si tant us costava de llegir la premsa en català perquè no heu pogut beneficiar-vos d'un ensenyament de la nostra llengua en les escoles públiques del país, tanmateix hauríeu pogut intentar de fer ús dels principis aritmètics que sabem que domineu prou bé per fer-vos una opinió responsable i fonamentada per entendre-ho.
Com a home d'esquerra hauríeu aplaudit la lliçó exemplar de democràcia donada pel poble català, que tot i les amenaces del poder espanyol d'usar les forces armades contra el procès d'alliberament, tot i les injúries assimilant el president de la Generalitat i els independentistes amb nazis, ha sabut mobilitzar-se com mai no ho havia fet encara després de la mort del dictador franquista.
Com a home d'esquerra hauríeu saludat el resultat assolit per Oriol JUNQUERAS i el seu partit ERC, designat pel poble com a
ERC Catalunya Nord amb els xeminots.
Mobilitzacions dijous 6 de desembre.

La Federació d'Esquerra Republicana de Catalunya-Nord, solidaria dels xeminots de Cervera ,amenaçats pels projectes de liquidar els servei public, i els llocs de treball, de mercaderies per ferrocarrils, crida a respondre a la invitació dels xeminots aquest dijous 6 de desembre a les10 a l'estació de Perpinyà i participar en les mobilitzacions previstes.
Esquerra Republicana felicita l'Autoritat Nacional Palestina pel seu nou estatus a l'ONU
Solidaritat d'ERC amb el poble palestí.
Avui, dia internacional en solidaritat amb el poble de Palestina, Jordi Solé, vicesecretari general d'Internacional i Relacions Institucionals, i David Minoves, secretari de la Comissió Sectorial de Cooperació Internacional, Pau i Solidaritat, s'han reunit amb Mohamed Sahid, delegat de l'Autoritat Nacional Palestina a Catalunya, i Isa Qaraqe, ministre de Presos Polítics i Afers Socials.
El ministre ha explicat la situació en la que es troben 5.000 presos polítics palestins en presons israelianes i la situació de colapse social, amb un 52% d'atur en els territoris palestins. Jordi Solé ha aprofitat per expressar la solidartitat d'Esquerra Republicana amb el poble de palestina, avui que precisament Palestina passarà a ser Estat observador de l'ONU. Solé ha expressat 'la nostra esperança que aquest nou estatus ajudi a trobar una solució al conflicte en el marc de la legalitat internacional i de les resolucions de les Nacions Unides'.
Per Nadal, torrons d'Esquerra Xixona
Com cada any, els nostres companys d'Esquerra a Xixona (País Valencià) ens proposen per a aquest Nadal l'oportunitat de gaudir d'uns excel·lents torrons artesanals amb denominació d'origen de Xixona i Alacant a més de les especialitats de xicolata i gema torrada. Amb els ingressos que aconsegueixin ajudaran a pagar una Seu a Xixona per coordinar Esquerra al Sud dels Països Catalans.
Si esteu interessats a gaudir d'un molt bon producte a preu raonable i ajudar així a la reconstrucció nacional dels Països Catalans podeu passar la vostra comanda o tenir més informació al telèfon 06 22 93 40 54. Data límit, el 10 de desembre.
Per Nadal, torrons d'Esquerra!
Per Nadal, torrons d'Esquerra!

campanyes

Butlletí electrònic d'Esquerra Republicana de Catalunya a la Catalunya Nord
13 bis carrer gran de les fàbriques
66000 Catalunya Nord
T. 04 68 59 68 05