Esquerra CatNord
Catalunya Nord
18.02.2013 . Número 21
actualitat
Per la plena igualtat social!
Esquerra Republicana de Catalunya ha estat, i és, favorable a la plena igualtat de drets entre totes les persones, independentment de la seva orientació sexual, i ha actuat sempre en favor del reconeixement d'aquests drets al col·lectiu LGTB des de totes aquelles institucions on ha estat present, municipis, Parlament de Catalunya o Parlament espanyol, on hem estat impulsors de la llei del matrimoni entre persones del mateix sexe al Congrés dels Diputats i de la llei d'adopció al Parlament de Catalunya.
Des d'Esquerra Republicana tenim la convicció que l'aprovació de la llei del matrimoni per a tothom ha de permetre
Catalunya és llibertat!
Catalunya és llibertat!
Esquerra Republicana de Catalunya
Declaració de Sobirania i el dret a decidir del poble de Catalunya
Aprovada al Parlament de Catalunya el 23 de gener de 2013

Passades les eleccions al Parlament de Catalunya del 25 de Novembre, amb el resultat d'una àmplia majoria parlamentària partidària de donar la veu als ciutadans i ciutadanes per mor d'exercir, durant aquesta legislatura, el dret a decidir sota forma d'un referèndum d'autodeterminació, ERC assumeix la voluntat expressada a les urnes posant en primer lloc els interessos del País.
Esquerra impulsa l'anomenat "Pacte per la Llibertat", un acord de govern amb CiU, que representa un veritable full de ruta per avançar cap a la convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació l'any 2014.
El primer pas, que per la seva importància política i simbòlica s'ha fet en el primer Ple del nou Parlament, ha estat l'aprovació per 85 vots a favor i 41 en contra de la declaració de Sobirania i el dret a decidir del poble de Catalunya, que estableix que Catalunya és un poble sobirà i que exercirà el seu dret a decidir.

Oriol Junqueras, A. Mas i J. Herrera, un cop aprovada la declaració de sobirania
Oriol Junqueras, A. Mas i J. Herrera, un cop aprovada la declaració de sobirania
ERC participa en les mobilitzacions de la Costa Vermella
El dissabte 19 de gener ha estat una jornada de mobilització pels ciutadans dels municipis de la Costa Vermella, en protesta per les polítiques d'austeritat impulsades pel govern de París, a iniciativa de Brussel·les, que estan condemnant molt especialment l'economia d'aquest cantó.
Esquerra Republicana de Catalunya Nord, que ja porta temps recolzant les mobilitzacions laborals del Vallespir, com la dels xeminots des de fa ja molts mesos o la de les treballadores del centre Bouffard Vercelli de Cervera, ha participat també en aquesta jornada transversal de mobilització que començant ha Cervera s'ha desplaçat pels vilatges costaners fina arribar davant l'ajuntament d'Argelers hi han hagut les intervencions dels partits i sindicats, entre elles la del nostre company F. Pougault en nom d'Esquerra, que ha manifestat
F. Pougault parlant en nom d'ERC davant l'Ajuntament d'Argelers.
F. Pougault parlant en nom d'ERC davant l'Ajuntament d'Argelers.
ERC Catalunya Nord
Esquerra condemna l’assassinat de tres activistes kurdes a Paris
Esquerra Republicana condemna l'assassinat ignominiós de tres polítiques kurdes aquest dimecres a Paris, executades d'un tret al cap al Centre d'Informació del Kurdistan. Les víctimes de l'atac són Sakiné Cansiz, una de les fundadores del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK), Rojbin Fidan Dogan, representant del Congrés Nacional del Kurdistan (KNK), amb seu a Brussel·les, i Soylemez Leyla, una jove activista. Aquestes tres dones no complien sinó el seu deure com a ciutadanes del món: lluitar per un futur millor i un tractament d'igualtat del poble kurd en els seus estats respectius.
Esquerra Republicana de Catalunya es solidaritza amb el poble kurd, que ha patit i pateix encara tractaments
Descanseu en pau, Rojbine, Sekina i Leila.
Descanseu en pau, Rojbine, Sekina i Leila.
AFP

campanyes

Butlletí electrònic d'Esquerra Republicana de Catalunya a la Catalunya Nord
13 bis carrer gran de les fàbriques
66000 Catalunya Nord
T. 04 68 59 68 05