Cerdanya

Notícia

Esquerra Republicana Cerdanya presents el 25 de Novembre

Com cada #25N , ahir al vespre es va dur a terme l'acte reivindicatiu contra totes les violències de gènere, organitzat per l'Ateneu Cerdanya a la plaça de l'Ajuntament. La nostra regidora Roser Carré i González va agraïr a l'organització l'oportunitat de participar-hi i va exposar part de les diferents accions que ja està duent a terme el Govern de la Generalitat de Catalunya per l'erradicació d'aquestes violències.

* Per primera vegada a la història de la Generalitat, s'ha creat una conselleria d'igualtat i feminismes, que inclou una Secretaria general per a l'erradicació d'aquestes violències.
*Aquesta conselleria s'ha dotat de 92M€, els pressupostos més feministes de la història de la Generalitat)
*S'ha doblat el pressupost per a l'erradicació de les violències, que ara és de 30,5M€
*Els SIE (Serveis d'Intervenció Especialitzada) i els SIAD (Serveis d'Informació i Atenció a les Dones) estaran dotats de 18.3M€ i 5.3M€ respectivament
* Protocol d'actuació davant els feminicidis (coordinació institucional)
*Protocol Marc (presentació primer trimestres 2022) per a una intervenció coordinada contra la violència masclista que posa la víctima al centre, els seus drets i necessitats, sent els serveis els que s'adapten a ella. Es passa d'un model de prestació de serveis a un altre de drets, amb la mirada posada en evitar la revictimització sobretot per part de les administracions públiques.
Altres propostes i projectes:
*Crear una xarxa de joves formats en temes d’igualtat i violència masclista perquè puguin impartir tallers destinats a la gent jove per sensibilitzar i prevenir la violència masclista entre el col·lectiu de gent jove
*Crear un programa específic dins el Departament d’Interior sobre el tractament de la violència masclista

Va finalitzar enfatitzant que el compromís del Govern amb aquestes polítiques públiques hi és, en tant que s'hi estan destinant tots els recursos possibles i s'està fent molta feina a més d'introduïr la perspectiva de gènere de manera transversal en totes les àrees del Govern. Malauradament n'hi ha molta més per fer, amb l'objectiu de l'erradicació de totes les violències de gènere ja que són un problema de tots i la seva erradicació requereix de la implicació de tothom.