Cerdanyola del Vallès

Totes les notícies

L'Ajuntament de Cerdanyola defensara el català davant l'agressió del Tribunal Suprem

Ahir el ple municipal de l'ajuntament de Cerdanyola, va aprovar una moció d'urgència proposada per Esquerra Republicana de Catalunya, contra la sentència del Tribunal Suprem. Des d'aquest espai, volem agrair públicament a l'equip de govern format per PSC i CiU, i al grup municipal ICV-EUA, tant la decisió de presentar la moció al ple, com la votació favorable de la mateixa. L'ajuntament de Cerdanyola ahir és va comprometre públicament a: Manifestar el rebuig a aquestes Sentències del Tribunal Suprem que signifiquen la possible fi del sistema d’immersió lingüística de les escoles catalanes. Manifestar el nostre suport al sistema d’immersió lingüística de les escoles catalanes. Comunicar aquesta decisió als Parlaments català i espanyol, al Tribunal Suprem, i als diferents Grups Parlamentaris del Parlament de Catalunya. Aquest és un primer pas, ara cal que la Generalitat de Catalunya camini també en aquest sentit, i si cal arribar al fins al final, no acatant unes lleis que ens sotmeten i reprimeixen.

Esquerra Cerdanyola proposa als grups municipals amb representació a l'Ajuntament, una moció contra la sentència del tribunal suprem per a mantenir el model d'immersió lingüística a Catalunya

La secció local d'Esquerra a Cerdanyola ha entrat aquest matí, al registre de l'Ajuntament, una moció d'urgència sobre la retallada dels drets lingüístics de Catalunya, realitzada ahir pel tribunal suprem. Tanmateix, ja s'ha fet arribar als diferents grups municipals, de tradició democràtica, la moció, per tal de ser portada a votació durant la sessió plenària d'aquesta tarda. Esquerra demana a tots els partits que assumeixin com a seva aquesta moció i que la portin a la sessió plenària d'aquesta tarda a l'Ajuntament. Cal remarcar que ara, després del parèntesi electoral, tornem a la crua realitat de la nostra existència, que és la relació entre Catalunya i Espanya, i la dificultat de trobar un encaix després de la via estatutària. Veure la moció completa.

Lliurament de premis als guanyadors

Entrega dels premis del IV concurs de Foto Denúncia

El lliurament dels premis del concurs de foto-denúncia el feia ahir la responsable municipal d’aquesta formació i candidata a l’alcaldia, Helena Solà, acompanyada pel president del grup republicà, Francesc Rossinyol i l'Euro diputat d'Esquerra Oriol Junqueras. La imatge guanyadora és la d’una paperera buida envoltada al terra de brossa. És una imatge de Francesc Figueras titulada Mala punteria. La responsable de política municipal, Helena Solà creu que, a banda de les temàtiques exposades en el concurs, actes incívics, manca de manteniment d’espais públics i excés de cartells propagandístics per la ciutat, existeixen altres problemàtiques a la ciutat prou rellevants. En aquest sentit, destaca la manca d’infrastructes a nivell esportiu i educatiu, un injustificable retard en la construcció de l’hospital Ernest Lluch i el greu problema que suposa la situació de l’abocador de Can Planas. De les 33 fotos presentades, el primer premi s’ha endut un sopar per a dues persones al restaurant Capicua; el segon premi ha estat per a l’Albert Forniés, amb la fotografia L’impossible carrer de Serragalliners a quarts de nou del matí, amb una panera i, finalment, el tercer ha estat per l’Eusebio Mate, amb la fotografia Donem llum a l’esport, que s’ha endut un lot de llibres en català, gentilesa de l’editorial Montflorit. Extret cerdanyola.info

Oriol Junqueras i el president d'ERC a Cerdanyola, Francesc Rossinyol

Oriol Junqueras, explica a Cerdanyola la feina d'Esquerra a Europa

L'eurodiputat d'ERC, Oriol Junqueras, participava ahir en una xerrada a Cerdanyola, convidat per l'agrupació local de la seva formació. Per a Junqueras, el Parlament europeu incideix cada vegada més en les nostres vides i en àmbits tant diversos com ara l’educació, la cultura, la recerca o el disseny de les grans infraestructures. Per tant, tenir presència a Europa és cabdal per poder explicar als europeus les nostres inquietuds i necessitats. I en aquest moment de crisi econòmica, diu Junqueras, el seu paper és encara més rellevant, tal i com ho demostren les intervencions en països com Grècia o Irlanda, o la possible intervenció en l’Estat Espanyol. Junqueras destaca que durant aquest any i mig de legislatura s’han establert nous models en la reglamentació de l’activitat financera, com els nous processos de control sobre les entitats financeres i les seves transaccions, el paper del Banc Central Europeu, l’emissió de deute o el model de les gran infraestructures, sent un exemple d’això el paper que hi jugarà en un futur. Un altre exemple de la importància de l’activitat del Parlament europeu que destaca Junqueras es troba en l’àmbit del medi ambient. Segons Junqueras, aquesta institució és molt més sensible a aquests temes que l’Estat Espanyol. En aquest sentit, condemna els excessos urbanístics, les construccions de dipòsits de gas, magatzems nuclears permanents, abocadors de residus, requalificacions urbanístiques, etc. La situació econòmica de l'Estat espanyol L’eurodiputat republicà considera preocupant la situació del deute públic espanyol, el qual s’ha disparat de manera brutal i, en cas de seguir així per molt de temps, a Espanya li seria més rendible ser intervinguda per Europa. Per a Junqueras, una manera d’explicar la desconfiança dels mercats en el deute públic espanyol cal buscar-la en la nefasta política econòmica espanyola i posa com a exemples les licitacions de la construcció de l’AVE a Salamanca i Àvila, totes elles sense cap rendibilitat econòmica i posades en marxa malgrat el compromís de congelar les grans infraestructures.

Mala punteria (primer premi)

Ja tenim les fotografies guanyadores del IV concurs de foto denúncia

Gràcies a tots i a totes, un any més el concurs de foto denúncia esdevé un èxit total gràcies a tots vosaltres i a la trentena de fotografies rebudes. El passat dimecres és varen tancar les votacions de la quarta edició del foto denúncia i ja tenim els guanyadors d’aquesta edició, d’un total del 60 vots mitjançant el bloc les tres fotografies guanyadores són: Primer premi: Francesc Figueras Farrés Foto: Mala punteria Segon premi: Albert Forniés Ràfols Foto: L'impossible carrer de Serragalliners a quarts de nou del mati Tercer premi: Eusebio Mate Muñoz Foto: Donem llum a l'esport Recordem a tots els participants i als guanyadors que queden convidats a l’acte de lliurament de premis. En els propers dies confirmarem el lloc i l'hora de l'acte.

Ja pots votar la foto guanyadora del Foto denúncia 2010

S'acaba el proces de rebuda d'imatges al foto denúncia 2010, ara arriba el moment de que tots i totes voteu la imatge que creieu que ha de guanyar la edició d'enguany del concurs. Podeu tria, entre les 33 imatges participants en aquesta edició la que creieu que respongui millor a l'esperit de denúncia del concurs. Teniu 7 dies a partir d'avui per a votar. No perdeu més temps i voteu la millor imatge!

Loteria de Nadal d'Esquerra Cerdanyola

Com cada any Esquerra Cerdanyola, ja tenim disponible la loteria de Nadal per el sorteig del proper dia del 22 de desembre. Aquest any participarem d'aquest sorteig amb el numero 68.541, dividit en participacions. Per adquirir participacions cal trucar al 617.222.438 o enviar un correu al [email protected]

Helena Solà vota i fa una crida a participar perquè el país ara més que mai necessita la gent valenta d'Esquerra

La portaveu d'Esquerra i candidata a la l'alcaldia de Cerdanyola, Helena Solà, ha exercit aquest matí el seu dret a vot, a l'Escola I.E.S Grogs. La candidat ha afirmat en declaracions que avui 'és un dia important, perquè el proper Parlament haurà de prendre decisions molt transcendents per a aquest país i per al futur de la seva gent'. Solà ha votat acompanyada de Francesc Rossinyol, president d'Esquerra Cerdanyola i de Nicolàs Valle, portaveu de les JERC de Cerdanyola entre d'altres membres de la secció local d'Esquerra Cerdanyola. Solà ha fet una crida a anar a votar recordant que 'avui decidim el futur del nostre país, tant nacionalment com socialment'.

VOTA ESQUERRA, VOTA GENT VALENTA!

Recorda a tots els teus amics, coneguts i saludats les 6 condicions d'Esquerra, per formar un futur govern la generalitat: 1. Convocar un referèndum per la independència. 2. Crèdit per a les famílies i empreses. 3. Cap persona dependent sense ajuda. 4. Preu justos per la pagesia. 5. Eficiència i transparència a l'administració. 6. Els nostres impostos a Catalunya. I recorda també que si Esquerra no és decisiva el PP serà el jutge de la política a casa nostra.