Cerdanyola del Vallès

Totes les notícies

Ciutadans (C's), ataca l'estelada gegant d'Esquerra i les JERC de Cerdanyola

Les JERC i Esquerra de Cerdanyola volem condemnar enèrgicament l'atac que va rebre el passat cap de setmana el mural situat a la cruïlla de l'Avinguda Argentina amb la Ronda de Serraparera. Aquests és el setè atac que rep l'estelada gegant de 5x5 metres, però en aquest cas ens trobem en la situació que l'atac està firmat amb el lema de campanya del partit Ciutadans/Ciudadanos. En aquest moment les JERC de Cerdanyola del Vallès volem comunicar el nostre rebuig a aquest atac i sortir en defensa de la llibertat d'expressió, com també anunciar que estem estudiant la possibilitat de emprendre accions contra aquest partit, davant de la junta electoral de zona i les instancies judicials pertinents.

QUE LA VIOLÈNCIA NO ENS PRENGUI LA INDEPENDENCIA

Avui, dia internacional per a l’eliminació de la violència masclista, les dones i els homes d'Esquerra i les JERC volem reiterar públicament el nostre compromís en l'eradicació de qualsevol forma de violència envers les dones, i expressem el nostre condol per la mort de les 18 víctimes de violència masclista als Països Catalans aquest 2010. La violència masclista constitueix una greu vulneració dels drets humans fonamentals de les dones. Destrossa vides, famílies i comunitats i és un impediment per al ple desenvolupament econòmic, polític, social i cultural de les persones i les societats. A Catalunya, la Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista constitueix un gran pas en l’abordatge d’aquesta problemàtica, atès que ens ha dotat de noves eines i instruments per fer-hi front. Especialment destacable és que el pressupost per a la lluita contra la violència masclista hagi augmentat en un 165% des del 2005. Malgrat tots aquests esforços, cada any seguim veient determinats comportaments i pràctiques intolerables que atempten contra els drets de les dones i reflecteixen la profunditat amb que està arrelat el model social patriarcal. Aquest fet requereix de canvis profunds en l'estructura social del nostre país i, per tant, continua essent imprescindible la total implicació de les institucions i la societat civil en la seva eradicació. Des d'Esquerra i les JERC entenem que cal seguir posant les dones en el centre de les polítiques públiques per tal que aquestes siguin subjectes de drets i ens comprometem a continuar desenvolupant rigorosament i amb responsabilitat la Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista. Des d'aquí encoratgem tota la societat civil a mostrar una tolerància zero envers qualsevol manifestació de violència i mostrem, un cop més, el nostre compromís a seguir treballant per uns Països Catalans on l'eliminació de la violència masclista sigui, algun dia, una fita acomplida.

Helena Solà i Marc Sanglas, durant la roda de premsa

Sanglas: "el vot útil independentista és el d'ERC"

El secretari de Política Municipal i número 6 a les llistes d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Marc Sanglas, afirma que el vot útil independentista a les eleccions de diumenge és el de la formació republicana ja que és "l'única força independentista amb presència garantida al pròxim Parlament i l'única que garanteix avenços socials i nacionals". El candidat d'Esquerra explica que s'ha de mantenir el treball per aconseguir una majoria social independentista a Catalunya i considera que les eleccions de diumenge són clau en aquest camí cap a la independència que "ja ha començat i és irrreversible". Marc Sanglas indica que de les sis condicions que ERC posa sobre la taula de cara a possibles pactes de futur la principal és la celebració d'un referèndum per la independència. El candidat d'Esquerra remarca que la celebració d'aquesta consulta és possible sense el vistiplau de Madrid si hi ha una majoria política al Parlament. En aquest camí, Sanglas considera que el govern tripartit ha estat una aposta estratègica molt positiva perquè el suport a Montilla ha demostrat que ERC vol una "Catalunya lliure i independent on tothom se senti inclós". No obstant això, el candidat d'ERC indica que la sentència del Tribunal Constitucional suposa el punt i final del Govern d'Entesa. Sanglas fa un balanç positiu del govern tripartit ja que s'han potenciat "pilars bàsics de l'Estat del Benestar" que afavoreixen la majoria de la ciutadania, al temps que s'ha defensat la llengua –amb l'exemple de la Llei del cinema- o la participació ciutadana i una major democràcia –amb l'exemple de la Llei de consultes-. Per a Marc Sanglas, ERC és la garantia que Catalunya "no estarà condicionada" pel PP i, per tant, el vot útil independentista és el d'Esquerra ja que és l'única força independentista que té garanties d'estar al Parlament. Sanglas indica que l'ndependentisme és cada cop més transversal i arribara un moment que també hi hagi forces polítiques independentistes i conservadores.

Els debatents amb el moderador, Albert Turon

Esquerra Cerdanyola participa al debat organitzat per Cerdanyola Decideix, en motiu de les properes eleccions al Parlament de Catalunya

La plataforma ciutadana Cerdanyola Decideix ha organitzat a l’Espai Enric Granados un debat amb motiu de les eleccions al Parlament del 28 de novembre. El debat, moderat per Albert Turón, va comptar amb la participació de representants de CiU, PSC, ERC, ICV-EUiA, Solidaritat Catalana i CUP. El responsable de política municipal d’ERC a Cerdanyola, Daniel Mallén, va vincular la crisi econòmica a la qüestió nacional com les dues cares d’una mateixa moneda, vinculant la crisi de l’actual model autonòmic. Mallén sosté que Catalunya arrossega el pes mort de l’Estat espanyol i que cal tenir un estat propi per definir un nou model de desenvolupament econòmic. El president de CDC a Cerdanyola, Marc Costa, va explicar que si CiU accedeix al govern de la Generalitat es buscarà ajudar les empreses perquè generin ocupació, agilitzar l’administració, s’ajudarà als empresaris per crear ocupació i es donarà prioritat a infraestructures com l’Eix Ferroviari del Mediterrani i Quart Cinturó. La diputada al Parlament pel PSC i tinenta d’alcaldia a Sabadell Montserrat Capdevila va preferir incidir en la necessitat d’uns serveis públic potents, veritable pal de paller d'un país de progrés i benestar, i de crear unes infraestructures a l'alçada de la competitvitat del país, però sobretot al servei de les persones i l’economia. Teresa Mira, candidata a les llistes d’ICV-EUiA, va assenyalar els poders financers com a responsables de la crisi i va parlar de l’obligació de tenir un sector públic fort per fer front als efectes de la davallada econòmica, una fortalesa del sector públic incompatible amb la baixada d'impostos, però no amb gravar les rendes més altes. Joan Rocamora, representant de les CUP, única formació de les presents al debat que no concorre a les eleccions del 28 de novembre, va parlar dels dos grans eixos de la seva formació: l’autodeterminació i la radicalitat democràtica, que passen per la ruptura total amb l’Estat espanyol i canvis en els models de gestió de la producció i d’exercici del poder polític.

Abocador Elena

ICV-EUiA vol instal·lar un abocador a l'argilera de l'empresa Almar

La Secció Local d'Esquerra de Cerdanyola del Vallès manifesta amb aquest comunicat quin és el seu posicionament al respecte de la notícia apareguda a el dia 9 de novembre al diari El Punt segons la que l'ex-alcalde de la ciutat, Antoni Morral (ICV-EUiA) proposa instal·lar un segon abocador comarcal a la ciutat: 1.- Considerem molt preocupant que ICV-EUiA obri les portes a la possibilitat de que a la nostra ciutat pugui instal·lar-se un segon abocador comarcal com el que actualment està operant a la Plana del Castell. Ja en el seu moment vam oposar-nos, fins i tot formant part d'un govern encapçalat pel propi Toni Morral, a que s'obrís un primer abocador que de rerefons només presentava unes ànsies molt concretes per aconseguir recursos fàcils a canvi de malbaratar encara més les condicions ambientals del corredor biològic entre Collserola i Sant Llorenç de Munt i la Serra de l'Obac. 2.- Apostem per que el rebliment de l'argil·lera de l'empresa Almar es realitzi segons les seves previsions inicials i sota estricte control de l'Agència Catalana de Residus, a partir de terres i runes que no comportin cap risc ambiental per a la zona. 3.- Seguim apostant per intentar preservar tants espais com sigui possible de la Plana del Castell. En aquesta línia no ens sembla que sigui una bona idea instal·lar un nou abocador que vindria a sumar-se als sis abocadors coneguts actualment que existeixen al sector, als projectes constructius vigents als que es podria afegir una ARE i el Túnel d'Horta. 4.- Conscients de que ICV-EUiA esgrimeix que aquesta mesura podria reportar fins a 9 milions d'euros a les arques municipals i que es podria evitar cobrar taxes de residus, volem recordar que el deute municipal ascendeix a molt més i assenyalar que aspirar a no cobrar la taxa de residus és una actitud que podria definir-se de moltes maneres però no com ecologista. 5.- Centre Direccional, aparcaments, ARE, nous abocadors , Túnel d'Horta o incineradora són projectes que exemplifiquen la total manca d'idees que predomina a molts partits de la ciutat, propostes fàcils amb les que ingressar ràpid per intentar enterrar els pèssims resultats en gestió que amb Toni Morral al capdavant ha tingut ICV-EUiA com a principal força del govern municipal.

Foto de família d'inici de la campanya a les eleccions al Parlament de Catalunya, el 28 de novembre és l'hora de la #Gentvalenta

Tret de sortida a la campanya per eleccions al Parlament de Catalunya

Esquerra Cerdanyola ha presentat avui el cartell de campanya per a les properes eleccions al parlament de Catalunya i l'espot electoral, que es podrà veure a partir de d'avui a les televisions i també per Internet. La portaveu i cap de llista a les properes municipals d'Esquerra Cerdanyola Helena Solà, ha explicat que la campanya segueix el concepte de l'eslògan 'Gent valenta' i que 'ha buscat lligar la valentia quotidiana amb la valentia que com a partit hem demostrat tenir al Govern, impulsant polítiques valentes, i que tindrem també en aquesta propera legislatura si som decisius'. Durant la presentació, la dirigent independentista ha exposat que durant 'la precampanya parlàvem de valentia individual, tots prenem decisions valentes al llarg de la nostra vida, i ara volem que aquesta valentia sigui col•lectiva, que els catalans apostem pel dret a decidir quin ha de ser l'encaix de Catalunya amb Espanya, i no ens val que alguns creguin que no podrem, que no ens en sortirem'. 'Confiem en un país en què individualment hi ha molta gent capaç de prendre decisions, no ens pot fer por ara demanar-li al país que prengui una decisió valenta', ha apuntat. Solà també a recordat que 'Esquerra és l'únic partit que a posat a disposició de les bases i del votants, mitjançant la campanya Catalunya Decideix, el requisits per a decidir un possible pacte de govern per Catalunya. Que a comptat amb la participació de més de 72.000 persones, hi ha marcat els sis requisits indispensables per a tenir el suport d'Esquerra' aquestes sis condicions són, la celebració d’una consulta sobre el futur de Catalunya, reclamar el Concert Econòmic; crear un sistema financer públic català per suplir les dificultats de crèdits a empreses, autònoms i famílies; garantir els recursos necessaris per aplicar la Llei de la dependència; establir un règim de preus justos per als productors que potenciï la producció agrària i ramadera i en faciliti la comercialització; i reformar l’estructura del Govern per reduir els alts càrrecs i fer una administració més eficient i transparent.

Esquerra Cerdanyola i les JERC condemnen la brutal repressió que està patint el poble sahrauí .

Davant els terribles fets ocorreguts a les afores de la ciutat de l’Al-Aaiun, perpetrats per l’exèrcit marroquí quan va arrasar el campament de protesta instal·lat a les portes de la ciutat amb violència i brutalitat, volem manifestar, com hem fet fins ara però encara amb més força el nostre suport al poble sahrauí que està patint en mans del govern marroquí una persecució inexcusable. Rebutgem el bloqueig que pateixen els assentaments a les afores de la ciutats ocupades de Smara, Bojador i Dakhla, d’aliments, aigua i medicaments però també l’aïllament que silencia la seva veu al no deixar que la premsa internacional tingui accés al territori; i també volem denunciar que és lamentable que la Unió Europea no hagi condemnat l’atac i que el govern espanyol hagi obviat el tema deixant clara la seva postura davant aquesta situació. El poble sahrauí com el català, té dret a decidir democràticament el seu futur. Són un poble desposseït, conseqüència de les accions del govern espanyol fa 35 anys, i avui aquest govern segueix mirant cap a una altra banda i eludint les seves responsabilitats en la resolució d’aquest conflicte.

Joan Puigcercós

Acte central de campanya per a les Eleccions al Parlament de Catalunya 2010

El proper dia 13 de Novembre, Esquerra celebra l'acte central al Vallès Occidental de la campanya a les eleccions al Parlament de Catalunya. L'acte es celebrarà a la plaça Freixa i Argemí , emmarcat en un format familiar i en els entorns del parc de Sant Jordi. A partir de les onze del matí hi haurà animació infantil a càrrec de Miqui Gimenez , passat migdia hi hauran els parlaments a càrrec de l'Isaac Albert, portaveu d'Esquerra a l'Ajuntament de terrassa i d'en Marc Sanglas , candidat al Parlament pel Vallès Occidental. La cloenda de l'acte serà a càrrec del president      d'Esquerra i candidat a la Presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós. En acabar hi haurà un vermut per a tothom. Esteu tots i totes convidats a participar i escoltar de primera mà les propostes d'Esquerra per a la propera legislatura.

Les responsabilitats en el cas de la passera del riu, un tema pendent

El passat mes de maig ERC presentava 18 preguntes, dividides en 5 blocs, sobre la subsanació i costos dels errors de planificació del projecte; la instrucció de l’expedient corresponent; l’adjudicació d’obres; les competències de la que fóra presidenta de la comissió del riu Sec durant tres anys, Mònica Alvarez, i sobre l’execució pressupostària de l’obra. El responsable de política municipal d’ERC, Daniel Mallèn, ha presentat les respostes obtingudes, que considera "han arribat tard i mancades d’informació suficient". Així doncs, s’ha presentat una segona bateria de 13 preguntes sobre les despeses addicionals generades a causa dels errors de planificació i execució del projecte; sobre la instrucció de licitacions i sobre el funcionament de la comissió informativa del riu Sec. Mallèn creu que darrera tot l’assumpte hi ha una tema tan important com la manca de transparència i absència de responsabilitats en la gestió dels diners públics "que ha engegat a dida 2 milions d'euros". Mallèn diu que a hores d’ara encara no es té constància del cost de la subsanació dels errors del projecte i per això es torna a insistir en saber les despeses addicionals generades pels errors de planificació. La candidata d’ERC, Helena Solà, ha volgut remarcar l’elevada despesa que ha generat la comissió informativa del riu Sec presidida per la regidora del Partit Popular, Mònica Alvarez, que ha cobrat vora 42.000 euros. Solà incideix en "la contradicció que suposa que la presidenta de la comissió informativa dimiteixi al cap de tres anys de presidir-la argumentant manca de informació". Solà no vol que l’assumpte de la passarel·la pugui caure en l’oblit, i que cal explicar el contingut de les disset reunions de la comissió informativa, la feina feta i delimitar responsabilitats sobre el malbaratament de diner públic. ERC també ha demanat saber fins a quin punt s’utilitzen els procediments d’urgència en la licitació d’obres, com va el cas de la licitació de les obres per a la construcció de la passarel·la.