Cerdanyola del Vallès

Totes les notícies

Tu preguntes, Esquerra respon!

En motiu dels propers comicis electorals a la nostra vila i de la voluntat d'Esquerra Cerdanyola del Vallès d'arribar a tots i a totes, avui estrenem aquest nou espai: www.formspring.me/ERCerdanyola En aquest espai, la secció local vol arribar a tots i a totes, utilitzant un cop més, les xarxes 2.0. Esquerra es presenta a les eleccions municipals amb ganes de recuperar la il·lusió per construir una Cerdanyola millor, i no hi ha millor manera que comptant amb totes les vostres opinions i reflexions. Volem parlar de política, explicar les nostres opinions i mantenir el contacte directe amb els ciutadans i ciutadanes, i això és el que ens permetrà aquesta nova eina. Des d'aquest espai ens podeu fer arribar les vostres propostes, preguntes i inquietuds. No dubteu en fer-ho!

Viu la diada nacional!

Esquerra Cerdanyola vol posar, enguany, èmfasi en la diada nacional del proper dissabte 11 de setembre. Aquest any la diada és força especial, degut als últims esdeveniments que han succeït al nostre país: la sentència del TC i la manifestació del passat 10-J, que marquen el final de la via autonomista que ens aboca a la independència. És per aquest motiu que Esquerra Cerdanyola vol animar a tots els Cerdanyolencs i Cerdanyolenques a que el proper 11 de setembre surtin al carrer, tant a l'acte que tindrà lloc a Cerdanyola, a la plaça 11 de setembre a partir de les 11:00h (esdeveniment a facebook), com a la manifestació nacional convocada a les 17:00h a la plaça Urquinaona de Barcelona.

Comunicat constitució de l'EMD de Bellaterra

Des del 2004 quan és va constituir la Comissió Informativa Especial per dictaminar la constitució de l’EMD, al juliol de 2005 el Ple aprova la constitució de l’Entitat Municipal Descentralitzada de Bellaterra. Des de el novembre de 2005 fins a la resolució de govern del 3 de novembre de 2009 ha estat un camí llarg i ple de dificultats. Hores d’ara aquestes dificultats s’han superat una definitivament, la delimitació territorial, els límits definitius de l’EMD vistos sobre el plànol son els inicialment proposats per l’Ajuntament. I la viabilitat econòmica, aquesta és una dificultat que s’arrossegarà durant el temps i que tant l’EMD com l’Ajuntament hauran de millorar a mig termini encara que dins les actual conjuntura veiem difícil una evolució positiva per els desitjos de la nova EMD. El temps i l’expedient deixen clar quines son les forces que han treballat i forçat per a que avui l’EMD, per fi, sigui una realitat, Esquerra Cerdanyola ha vetllat des de el seu inici per a que el procés arribes a bon port. Altres només han posat pals a les rodes o han mirat cap a un altre costat. Agraïm al Director General d’Administració Local, en Carles Bassaganya, la col·laboració tan en escoltar les nostres reclamacions, com en les visites dutes a terme per a explicar sempre amb transparència, quina era la situació real del procés i aquells passos que encara mancaven per a concloure’l. El passat, 6 de juliol de 2010, va tenir lloc la constitució de la Comissió Gestora, formada per 9 membres que anomenaran el President. S’ha tancat ja un periple dilatat, potser massa tenint en compte que havia un recolzament prou ampli, potser algun dia sabrem qui era l’incoherent amb el FACTA I NON VERBA. Felicitats Bellaterra. Per més informació us podeu posar en contacte amb en Francesc Rossinyol i Martínez, President de la secció local d'Esquerra, mitjançant el correu electrònic [email protected] o bé telefonant al 617.

Sobre la sentència emesa pel Tribunal Constitucional respecte al vigent Estatut d'Autonomia de Catalunya

La Secció Local d'Esquerra de Cerdanyola del Vallès manifesta amb aquest comunicat quin és el seu posicionament al respecte de la sentència del Tribunal Constitucional que anul·la catorze articles del vigent Estatut d'Autonomia de Catalunya i fa interpretació de 27 més: 1.- Un cop llegida la sentència, podem afirmar que el resultat final del procés de reforma de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya ha estat un absolut fracàs de la pràctica política autonomista. La via estatutària ha quedat superada per les circumstàncies marcant un sostre en l'augment de l'autogovern i demostrant-se insuficient com a estratègia que pugui donar resposta als anhels de la nació catalana. 2.- Ben al contrari del que pot interessar manifestar a una part gens menyspreable de la classe política catalana, la sentència afecta a qüestions fonamentals del vigent estatut en quant al seu fons. Per altra banda, és important assenyalar que a nivell de formes, el Tribunal Constitucional ha ignorat la voluntat que el poble català va expressar democràticament i de manera majoritària al referèndum de ratificació. 3.- La nostra formació política va demanar el vot negatiu pel redactat del vigent Estatut d'Autonomia de Catalunya en tant que no representava un avenç tangible en el camp de l'autogovern i el reforçament de les eines que ens han de permetre continuar construint un futur pròsper pel nostre poble. Malgrat això, Esquerra es va comprometre solemnement en la defensa de la sobirania del poble català per decidir les seves lleis i per tant, per fixar les seves condicions de relació amb l'Estat espanyol. Mitjançant el Tribunal Constitucional, els aparells d'estat ,que responen en exclusiva als equilibris polítics entre PP i PSOE, han demostrat el seu menyspreu cap als ciutadans de Catalunya i de manera tramposa, han refet el contingut del pacte fent del vigent Estatut que a més a més d'inútil, no podem considerar com a pròpia. 4.- Des d'Esquerra de Cerdanyola del Vallès som conscients de que aquesta és una situació que supera l'àmbit municipal però volem manifestar que ni com a partit ni com a ciutat ens podem permetre el luxe de restar com a simples espectadors.