Cerdanyola del Vallès

Totes les notícies

Foto de família d'inici de la campanya a les eleccions al Parlament de Catalunya, el 28 de novembre és l'hora de la #Gentvalenta

Tret de sortida a la campanya per eleccions al Parlament de Catalunya

Esquerra Cerdanyola ha presentat avui el cartell de campanya per a les properes eleccions al parlament de Catalunya i l'espot electoral, que es podrà veure a partir de d'avui a les televisions i també per Internet. La portaveu i cap de llista a les properes municipals d'Esquerra Cerdanyola Helena Solà, ha explicat que la campanya segueix el concepte de l'eslògan 'Gent valenta' i que 'ha buscat lligar la valentia quotidiana amb la valentia que com a partit hem demostrat tenir al Govern, impulsant polítiques valentes, i que tindrem també en aquesta propera legislatura si som decisius'. Durant la presentació, la dirigent independentista ha exposat que durant 'la precampanya parlàvem de valentia individual, tots prenem decisions valentes al llarg de la nostra vida, i ara volem que aquesta valentia sigui col•lectiva, que els catalans apostem pel dret a decidir quin ha de ser l'encaix de Catalunya amb Espanya, i no ens val que alguns creguin que no podrem, que no ens en sortirem'. 'Confiem en un país en què individualment hi ha molta gent capaç de prendre decisions, no ens pot fer por ara demanar-li al país que prengui una decisió valenta', ha apuntat. Solà també a recordat que 'Esquerra és l'únic partit que a posat a disposició de les bases i del votants, mitjançant la campanya Catalunya Decideix, el requisits per a decidir un possible pacte de govern per Catalunya. Que a comptat amb la participació de més de 72.000 persones, hi ha marcat els sis requisits indispensables per a tenir el suport d'Esquerra' aquestes sis condicions són, la celebració d’una consulta sobre el futur de Catalunya, reclamar el Concert Econòmic; crear un sistema financer públic català per suplir les dificultats de crèdits a empreses, autònoms i famílies; garantir els recursos necessaris per aplicar la Llei de la dependència; establir un règim de preus justos per als productors que potenciï la producció agrària i ramadera i en faciliti la comercialització; i reformar l’estructura del Govern per reduir els alts càrrecs i fer una administració més eficient i transparent.

Esquerra Cerdanyola i les JERC condemnen la brutal repressió que està patint el poble sahrauí .

Davant els terribles fets ocorreguts a les afores de la ciutat de l’Al-Aaiun, perpetrats per l’exèrcit marroquí quan va arrasar el campament de protesta instal·lat a les portes de la ciutat amb violència i brutalitat, volem manifestar, com hem fet fins ara però encara amb més força el nostre suport al poble sahrauí que està patint en mans del govern marroquí una persecució inexcusable. Rebutgem el bloqueig que pateixen els assentaments a les afores de la ciutats ocupades de Smara, Bojador i Dakhla, d’aliments, aigua i medicaments però també l’aïllament que silencia la seva veu al no deixar que la premsa internacional tingui accés al territori; i també volem denunciar que és lamentable que la Unió Europea no hagi condemnat l’atac i que el govern espanyol hagi obviat el tema deixant clara la seva postura davant aquesta situació. El poble sahrauí com el català, té dret a decidir democràticament el seu futur. Són un poble desposseït, conseqüència de les accions del govern espanyol fa 35 anys, i avui aquest govern segueix mirant cap a una altra banda i eludint les seves responsabilitats en la resolució d’aquest conflicte.

Joan Puigcercós

Acte central de campanya per a les Eleccions al Parlament de Catalunya 2010

El proper dia 13 de Novembre, Esquerra celebra l'acte central al Vallès Occidental de la campanya a les eleccions al Parlament de Catalunya. L'acte es celebrarà a la plaça Freixa i Argemí , emmarcat en un format familiar i en els entorns del parc de Sant Jordi. A partir de les onze del matí hi haurà animació infantil a càrrec de Miqui Gimenez , passat migdia hi hauran els parlaments a càrrec de l'Isaac Albert, portaveu d'Esquerra a l'Ajuntament de terrassa i d'en Marc Sanglas , candidat al Parlament pel Vallès Occidental. La cloenda de l'acte serà a càrrec del president      d'Esquerra i candidat a la Presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós. En acabar hi haurà un vermut per a tothom. Esteu tots i totes convidats a participar i escoltar de primera mà les propostes d'Esquerra per a la propera legislatura.

Les responsabilitats en el cas de la passera del riu, un tema pendent

El passat mes de maig ERC presentava 18 preguntes, dividides en 5 blocs, sobre la subsanació i costos dels errors de planificació del projecte; la instrucció de l’expedient corresponent; l’adjudicació d’obres; les competències de la que fóra presidenta de la comissió del riu Sec durant tres anys, Mònica Alvarez, i sobre l’execució pressupostària de l’obra. El responsable de política municipal d’ERC, Daniel Mallèn, ha presentat les respostes obtingudes, que considera "han arribat tard i mancades d’informació suficient". Així doncs, s’ha presentat una segona bateria de 13 preguntes sobre les despeses addicionals generades a causa dels errors de planificació i execució del projecte; sobre la instrucció de licitacions i sobre el funcionament de la comissió informativa del riu Sec. Mallèn creu que darrera tot l’assumpte hi ha una tema tan important com la manca de transparència i absència de responsabilitats en la gestió dels diners públics "que ha engegat a dida 2 milions d'euros". Mallèn diu que a hores d’ara encara no es té constància del cost de la subsanació dels errors del projecte i per això es torna a insistir en saber les despeses addicionals generades pels errors de planificació. La candidata d’ERC, Helena Solà, ha volgut remarcar l’elevada despesa que ha generat la comissió informativa del riu Sec presidida per la regidora del Partit Popular, Mònica Alvarez, que ha cobrat vora 42.000 euros. Solà incideix en "la contradicció que suposa que la presidenta de la comissió informativa dimiteixi al cap de tres anys de presidir-la argumentant manca de informació". Solà no vol que l’assumpte de la passarel·la pugui caure en l’oblit, i que cal explicar el contingut de les disset reunions de la comissió informativa, la feina feta i delimitar responsabilitats sobre el malbaratament de diner públic. ERC també ha demanat saber fins a quin punt s’utilitzen els procediments d’urgència en la licitació d’obres, com va el cas de la licitació de les obres per a la construcció de la passarel·la.

Les sis condicions de la gent valenta

La celebració d’una consulta sobre el futur de Catalunya és el primer dels sis compromisos que Esquerra s’ha fixat a l’hora de negociar un nou Govern, el segueixen reclamar el Concert Econòmic quan s’acabi el model de finançament vigent; crear un sistema financer públic català per suplir les dificultats de crèdits a empreses, autònoms i famílies; garantir els recursos necessaris per aplicar la Llei de la dependència; establir un règim de preus justos per als productors que potenciï la producció agrària i ramadera i en faciliti la comercialització; i reformar l’estructura del Govern per reduir els alts càrrecs i fer una administració més eficient i transparent. Aquestes són les propostes més votades de la campanya Catalunya Decideix, que Esquerra va presentar el mes de gener i que ha consultat un total de 72.000 persones sobre les condicions per formar govern. Els candidats d’Esquerra a les eleccions Sergi de los Ríos, Carme Capdevila, Carmel Mòdol, Anna Simó i Ernest Benach han estat els encarregats d’anunciar-los davant les 1.500 persones que hi havia al Teatre Grec, tot destapant un dau que contenia un compromís en cada una de les seves cares. El president i candidat d’Esquerra a la presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós, ha afirmat que ‘el que estem fent és una aposta en clau democràtica, plantejant una consulta com a condició per formar Govern, estem posant data a la democràcia i fem nostre la voluntat de la militància d'Esquerra i la dels electors que per una aclaparadora majoria han demanat que aquesta sigui la primera condició per negociar l’endemà de les eleccions’. Puigcercós ha assegurat que ‘aquest país està perdent la por’ i ha posat com a exemple la manifestació del 10 de juliol, on més d’un milió i mig de persones van sortir al carrer per reclamar “Som una nació. Tenim dret a decidir”. ‘CiU i PSC ja s’han oblidat de la gent que hi havia el 10J’, ha subratllat el líder independentista, ‘però nosaltres no, nosaltres només pactarem i arribarem a acords amb aquells partits que respectin el nostre dau, amb els que acceptin celebrar un referèndum per l'autodeterminació’.

Oriol Amorós, entre els dirigent local Daniel Mallen i el candidat comarcal al Parlament de Catalunya Marc Sanglas

Esquerra defensa la ciutadania com únic model de polítiques d'immigració

El secretari per a la Immigració de la Generalitat i diputat al Parlament d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Oriol Amorós, afirma que les polítiques d'immigració s'han de reduir a "fer ciutadania amb persones amb tots els seus drets i deures" i en aquest sentit considera que el repte de la immigració "tot just comença perquè és fer d'un milió de persones nous ciutadans". Per a Amorós, el model a seguir ha de ser el que reculli "a parts iguals els conceptes de cohesió i de diversitat perquè hi ha coses a compartir i coses a sumar". Per la seva banda, el secretari de Política Municipal d'ERC, el vallesà Marc Sanglas, manifesta que la comarca ha passat en pocs anys de tenir un 3% a un 12% d'immigració, però sempre mantenint la cohesió social com valor bàsic de la convivència en una "terra d'acollida que sempre ha tingut immigració". Sanglas indica que davant d'aquest fenomen l'Estat fa una Llei d'Immigració mentre que Catalunya fa una Llei d'Acollida, al temps que destaca accions com la integració escolar, l'aplicació de 70 programes d'acollida en sectors diversos, la Llei de Barris per "recuperar espais degradats que normalment acullen persones nouvingudes" o la destinació de fons d'immigració per a finançar polítiques d'acollida als Ajuntaments, entre d'altres. Serveis socials per a tots El secretari per a la Immigració remarca que l'arribada de la immigració no ha reduït serveis al conjunt de la ciutadania i afirma que la Generalitat "ha fet més política social que mai amb un increment del 45% en partides socials respecte el pressupost del 2003" amb govern de Convergència i Unió (CiU). Amorós és taxatiu tot afirmant que "no s'han fet més serveis socials per als immigrants, sinó per a tots". Oriol Amorós critica l'actitud del Partit Popular (PP) en relació al padró municipal. Segons Amorós, "els que diuen que el padró diu mentides proposen una gestió ineficaç que genera marginalitat i no integra". En aquest sentit, Amorós afegeix que no es pot seguir el model de Madrid "on hi ha 30.

La exposició dels 100 anys d'estelada arriba a Cerdanyola

L'exposició, que commemora el centenari de l'Estelada està composta per 11 plafons que expliquen els 100 anys d'aquesta ensenya i recull els moments clau de l'independentisme. L'exposició ha estat organitzada per la comissió 100 anys d'Estelada i les JERC. La mostra és gratuïta. Des del passat divendres dia 15 d'octubre fins el proper dia 27 d'Octubre podeu visitar l'exposició "100 anys d'Estelada" a l'entrada de l'Ateneu de Cerdanyola. Aquest espai està obert tots els dies de matí a vespre ininterrompudament. Així mateix ens plau convidar-vos a l'acte que farem per la presentació de l'exposició el proper 20 d'octubre a les 20h. En motiu del centenari de la Senyera independentista i del 76é aniversari de la proclamació de l'Estat Català pel president Lluís Companys, ens agradaria compartir una estona amb vosaltres i gaudir d'aquest exposició.

Enric Aloy amb el president local d'ERC a l'Espai Granados

Enric Aloy defensa el comerç tradicional des de Cerdanyola

Enric Aloy ha participat en un acte organitzat per la secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Cerdanyola amb el teixit comercial de la ciutat amb l'objectiu de demostrar davant els professionals del sector la defensa que ha fet la formació del comerç tradicional des de la Generalitat. Segons Aloy, la regulació d'horaris comercials, l'ordenació d'implantació de les grans superfícies i l'aturada de la directiva Bolkenstein de la Unió Europea han estat les tres principals actuacions. Segons el secretari de Comerç i Turisme de la Generalitat, el govern de l'Estat tenia previst al 2003, amb el Partit Popular (PP), una regulació d'horaris que suposava a la pràctica una liberalització total. Aloy afirma que la Generalitat va regular amb antelació els horaris comercials per afavorir el comerç tradicional perquè la competència amb unes grans superfícies amb llibertat horària era impossible d'assumir per la petita botiga. La segona gran actuació de la Generalitat ha estat, segons Enric Aloy, la llei d'equipaments comercials que protegeix el petit comerç i restringeix molt la implantació de grans superfícies. Pel que fa a la directiva de serveis de la Unió Europea, coneguda com Bolkenstein, implicava una liberalització important que podia desequilibrar el model comercial de Catalunya. Aloy explica que s'ha afavorit la implantació del comerç en trama urbana consolidada davant la ubicació de grans superfícies en la perifèria. Aloy, que prèviament havia estat director de l'Agència Catalana del Consum, indica que la Generalitat ha volgut crear organismes i impulsar campanyes exemplaritzants per conscienciar la ciutadania dels seus drets com a consumidors. Enric Aloy manifesta que quan ERC va arribar al govern de la Generalitat només un 1% dels catalans presentava una reclamació quan tenia problemes de consum i actualment aquestes reclamacions han anat a l'alça perquè la sensibilització social també ho ha fet.

IV Concurs de Foto Denúncia

Tothom que vulgui pot participar (a partir de demà dia 1 d'octubre) en aquesta iniciativa lúdico-reivindicativa. Les fotografies s'hauran de fer a Cerdanyola i hauran de denunciar desperfectes, atacs al medi ambient o altres que pugui afectar a la qualitat de vida dels ciutadans de la vila. Teniu fins al 30 de novembre per enviar-nos-les! Veure les bases del concurs Plana web del concurs