Cerdanyola del Vallès

Totes les notícies

ERC Cerdanyola aplica mesures per garantir el dret a vot amb seguretat

Dimecres a les 19:00h es farà una sessió informativa en línia per explicar les mesures que s’aplicaran durant la jornada electoral i resoldre dubtes. Esquerra pagarà un test d’antígens a les persones apoderades a més de facilitar elements de protecció individual i una formació específica. La jornada electoral del 14 de febrer s’hauria d’haver ajornat, però donades les circumstàncies actuals cal que totes les parts implicades treballem per garantir tant el dret a vot com la seguretat de votants, membres de meses electorals i resta de persones relacionades amb el procés. La Secció Local d’ERC de Cerdanyola està prenent les mesures disponibles amb l’objectiu de minimitzar els riscos posant les eines necessàries i fent arribar la informació de manera clara i concisa. Pel que fa a les persones que aniran a votar: Esquerra farà una sessió informativa dimecres 10 de febrer a les 19:00h en línia on explicarem les novetats a l’hora d’anar a votar diumenge així com les mesures de seguretat recomanades: https://us02web.zoom.us/j/83000945783 Comprovar el punt de votació abans de sortir de casa ja que en molts casos serà diferent de l’habitual. Es pot trobar a la targeta censal rebuda per correu o a l’adreça: https://www.cerdanyola.cat/seu-electronica/cens Portar el vot preparat de casa. Si no s’ha rebut per correu es pot recollir amb seguretat aquest dimecres 10 o divendres 12 de 17:00h a 20:00h en una taula a l’exterior del local d’ERC (c/St. Ramon 177 de Cerdanyola). Pel que fa a les persones apoderades que vetllaran pel correcte desenvolupament de la jornada electoral: Minimitzarem el nombre d’apoderats/des de manera que aportem el mínim de gent possible als col·legis electorals. Les persones apoderades d’ERC s'hauran pogut fer un test d’antígens abans de la jornada electoral per assegurar en la mesura del possible que no aportem persones asimptomàtiques. Les persones apoderades disposaran de material de protecció personal per evitar contagis durant la jornada.

Impulsarem que la Carretera de Barcelona sigui un eix cívic prioritzant les persones, la vida comercial i la mobilitat sostenible

Esquerra Republicana es compromet a treballar perquè la via recobri «el caràcter humà d’enllaç de municipis i trenqui les actuals barreres de continuïtat urbana». Helena Solà: «la N-150 és un obstacle que hem de transformar en un eix d’unió entre municipis tot potenciant l’ús de la bicicleta i els desplaçaments a peu». 04/02/2021 | Esquerra Republicana es compromet a impulsar al Parlament de Catalunya la transformació de la carretera N-150 entre Cerdanyola del Vallès, Ripollet i Montcada i Reixac en l’avinguda metropolitana del Vallès Sud. El candidat republicà número 17 per Barcelona el 14-F, Juli Fernàndez, alcalde de Sabadell 2015-2017 i actual delegat del govern a la regió metropolitana, ha presentat la proposta de pacificació de la via acompanyat de Jordi Sánchez, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Montcada; Helena Solà, portaveu d’ERC a Cerdanyola, i Lurdes Serra, portaveu d’ERC Ripollet. Transformació urgent Juli Fernàndez ha afirmat: «Creiem que aquest projecte és necessari per a les ciutats perquè som en un context d’emergència climàtica, i perquè la proximitat dels nostres veïns a vies d’alta capacitat no és ni el millor per a la seva salut ni és el millor model per combatre la crisi ambiental. La funció més lògica d’aquesta carretera històrica a dia d’avui és que sigui una via de connexió entre els nuclis urbans, que estigui pacificada, que sigui un eix cívic, i que els espais obsolets que l’envolten puguin tenir una nova vida al servei de la gent. Que pugui incrementar la confortabilitat d’aquesta via, que, en molts trams, és una cicatriu entre continuïtats de barris de ciutats diferents, i, per tant, allò que ja està començant a passar a Montcada ha de poder continuar en tota l’extensió de la carretera, transformar-la en una avinguda metropolitana». Fernàndez ha afegit: «El nostre compromís és, des del Parlament de Catalunya, en la propera legislatura, treballar perquè això pugui ser una realitat i perquè el govern de la Generalitat, conjuntament amb els ajuntaments que formen part d’aquest entorn, tingui la capacitat d’arribar a acords que facin possible aquesta avinguda metropolitana que pensem que és el millor per als veïns de les diferents ciutats».

Juli Fernàndez: “La salut i la vida són prioritats absolutes per a Esquerra. Quan governem, ho demostrem: ampliem el Taulí i construïm el Lluch”

Els republicans treuen pit de la seva tasca al capdavant del Departament de Salut de la Generalitat, on han revertit les retallades des del 2015 amb un increment acumulat del pressupost de gairebé 1.500 milions d’euros L’esperat hospital Ernest Lluch és imprescindible per millorar l’assistència sanitària a Cerdanyola i el seu entorn, a més de rebaixar la pressió al Taulí Esquerra Republicana defensa que el dret a la salut i a la vida s’han de convertir en una prioritat absoluta en la presa de decisions, i posa com a exemple de la feina feta al govern en aquest sentit l’ampliació del Parc Taulí a Sabadell i la construcció del nou hospital Ernest Lluch entre Cerdanyola, Montcada i Ripollet, anunciades recentment per la Generalitat. Juli Fernàndez, candidat republicà per Barcelona el 14-F, ho ha defensat avui dilluns acompanyat de regidors d’Esquerra Republicana a Sabadell i Castellar, davant del Taulí, d’una banda, i, de l’altra, de representants de la formació a Cerdanyola, Montcada, Ripollet, Badia i Barberà davant del futur hospital Ernest Lluch. Nou model social i sanitari Juli Fernàndez, candidat republicà del Vallès Occidental el 14-F, ha dit: “La salut sempre ha estat una prioritat quan Esquerra Republicana ha format part d’un govern; els pressupost del departament ha crescut sempre, sempre, quan hi ha hagut un conseller de Salut republicà. I, actualment, amb la crisi sanitària provocada per la COVID-19, la construcció del nou hospital Ernest Lluch i l’ampliació de l’Hospital Parc Taulí són les millors notícies que podíem donar als vallesans. Aquests equipaments són imprescindibles per a l’atenció sanitària a la comarca, per garantir el dret a la salut i a la vida, que vol dir sanitat pública. Com a primera força municipalista del país, coneixem els municipis i les seves necessitats”. Fernàndez ha afegit: “Impulsarem des del govern un nou model d’atenció integrada social i sanitària de Catalunya.

Un nou Ple sense contingut delata la manca de lideratge i de projecte del Govern Municipal

ERC denuncia que el Govern Municipal torna a convocar un plenari buit de propostes i de projectes. La paràlisi política arriba en el pitjor moment possible. El grup municipal d’ERC Cerdanyola considera inacceptable que el ple ordinari de gener arribi sense cap tema de fons per a decidir. Els únics punts de l’ordre del dia són de mer tràmit com donar compte de les resolucions d’alcaldia o la personació de l’Ajuntament en dos procediments judicials. La ciutat té reptes clau pel futur de la seva gent que cal abordar amb urgència i capacitat de lideratge, com ara: - Treball i empresa: La crisi sanitària i econòmica ha fet disparar la taxa d'atur a Cerdanyola i abasta a tots els sectors empresarials, d'autònoms i comercials. El govern municipal no compleix amb els compromisos adquirits en la Taula de Reconstrucció, no adapta els cursos de formació ocupacional a la nova realitat, no fa polítiques actives d'ocupació, ni adapta mesures per la promoció econòmica, del comerç local i la restauració. - Habitatge: Fa un any que es va presentar el Pla Local d’Habitatge i la ciutat segueix sense millores, ni en el parc d’habitatge per emergència habitacional, ni en la disponibilitat d’habitatge social. Ni tan sols s’ha facilitat la promoció social a les cooperatives d'habitatge que demanen terrenys en cessió d’ús. - Parc Esportiu Municipal de Guiera: No s'ha regularitzat la situació contractual amb l'empresa que presta els serveis de monitors, ni s'ha aprovat definitivament la indemnització que li toca percebre a la Federació Catalana d'Handbol, tot i que el ple va aprovar inicialment aquell valor l'any 2018 i meriten interessos des del 2016. - Mobilitat: El govern municipal no ha aprofitat l'ocasió per crear carrers per a vianants i recuperar l'espai públic per la ciutadania, o per millorar i reforçar les línies d'autobusos, ni per fer un pla de mobilitat sostenible o una ordenança sobre circulació de bicicletes, patinets i altres Vehicles de Mobilitat Personal, tal i com el ple va acordar a proposta d’ERC.

Esquerra Republicana exigirà al govern que actuï davant els abocaments il·legals

La Fiscalia denuncia un abocament de materials tòxics que suposen un "risc greu" pel medi ambient i la salut de les persones. Durant l’any 2019 es va llençar de forma il·legal una quantitat important de ferralla en uns terrenys del Centre Direccional. Aquests residus, provinents de dues empreses diferents, són tòxics i perillosos i posen en greu risc el medi ambient i la salut de les persones. Ara la Fiscalia ha demanat als jutjats de Cerdanyola que obri una investigació penal per depurar responsabilitats. Davant d’aquest fet, des del grup d’ERC es demana que el govern no miri cap un altre costat, sinó que actuï de forma clara i precisa en defensa del medi ambient i de la salut de les persones: “Cal que l’ajuntament exerceixi totes les accions possibles al seu abast per a reclamar els danys patits al medi i exigeixi responsabilitats” afirmen. Els republicans recorden que la Policia Local de Cerdanyola del Vallès va intervenir en el seu dia arrel d’un avís des de les oficines del Parc de l’Alba de la presència dels abocaments. També el govern municipal, mitjançant els seus representants en el Consorci del Centre Direccional, han estat degudament informats des de l’inici, per la qual cosa confien que s’hagi fet un seguiment del cas des del servei de Medi Ambient. Com els abocaments incontrolats i perillosos també es van fer a l’abocador de Can Mata dels Hostalets de Pierola, des d’ERC han recordat el trist episodi que els anys 90 del segle passat van viure aquestes dues poblacions, quan aquell abocador de l’Anoia i l’abocador de Can Planas de Cerdanyola van rebre, també de forma il·legal, gran quantitat de tones de sals de fosa d’alumini (un residu molt tòxic i perillós, especialment reactiu amb contacte amb l’aigua). Si bé, fan memòria, en aquella ocasió des de l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola es va reclamar una indemnització de 2 milions d’euros a l’empresa concessionària de l’abocador, a Cerdanyola ningú no va demanar ni responsabilitats, ni cap compensació econòmica per aquells abocaments il·legals de més de 118.

Aquestes festes escriu a les preses i els presos polítics

El 2020 serà el quart Nadal que líders polítics i socials passaran a la presó o a l’exili, lluny de la gent que estimen. Sabem que no és justícia sinó venjança per haver exercit els drets i les llibertats que l’Estat espanyol no permet quan es qüestiona el règim del 78. La Secció Local d’ERC de Cerdanyola us encoratja a trobar una estona per trencar aquest aïllament imposat escrivint-los cartes i postals. Sabem que la solidaritat pot vèncer la repressió i la brutalitat fent arribar un somriure i l’escalf a les persones represaliades per defensar la independència de Catalunya. Dolors Bassa i Coll Centre Penitenciari Puig de les Basses Mòdul de dones Raval Disseminat 53 17600 Figueres (Girona) Carme Forcadell i Navarro Centre Penitenciari de Dones de Barcelona Wad-Ras Carrer del Doctor Trueta 84 08005 Barcelona Jordi Cuixart i Navarro Joaquim Forn i Chiarello Oriol Junqueras i Vies Raül Romeva i Rueda Josep Rull i Andreu Jordi Sànchez i Picanyol Jordi Turull i Negre Centre Penitenciari de Lledoners Mòdul 2 Carretera C-55, km 37 08250 Sant Joan de Vilatorrada (Barcelona) Meritxell Serret i Aleu Rue de la Loi 227, Wetsraat 1000 1040 Bruxelles Bèlgica Anna Gabriel i Sabaté Ateneu Rocaus Carrer de Santa Llúcia 1 08650 Sallent (Barcelona) Marta Rovira i Vergés Carrer Calàbria 166 08015 Barcelona Adrià Carrasco i Tarrés Toni Comín i Oliveres Clara Ponsatí i Obiols Luís Puig i Gordi Carles Puigdemón i Casamajó Josep Miquel Arenas «Valtonyc» Avenue de l’Avocat 34 1410 Waterloo Bèlgica Aprofitem per desitjar-vos unes bones festes i un millor 2021, conscients de les dificultats d’aquests temps de restriccions i ens sumem a les crides a la prudència i solidaritat. Secció Local d’ERC a Cerdanyola del Vallès 24 de desembre de 2020  

Esquerra ha presentat una queixa al Síndic de Greuges i ofereix un model de reclamació pels talls de llum

Els talls de llum constants que afecten Cerdanyola degraden el servei i poden causar danys. Davant l’allau de queixes ERC ofereix un model de reclamació i les adreces on es pot presentar. Fa mesos que Cerdanyola pateix talls de llum reiterats i mala qualitat del subministrament que pot arribar a causar danys a aparells elèctrics i electrònics. Aquest mal funcionament de la distribució afecta especialment en una època que molta gent està fent teletreball però és especialment greu per a persones que depenen de dispositius electrònics per motius de salut o de teleasistència. El Grup Municipal d’ERC de Cerdanyola ha preguntat reiteradament per aquests problemes al Govern Municipal demanant pels motius de les interrupcions, les gestions fetes amb ENDESA i si s’ha obert un expedient a la companyia. No s’ha rebut resposta per escrit i només s’ha informat de paraula que eren conscients dels problemes i que estaven en contacte amb la companyia distribuïdora. El Grup Municipal també ha presentat avui la queixa davant el Síndic de Greuges de Catalunya davant el perill que aquesta situació es perllongui durant les festes nadalenques. Per tots aquests motius Esquerra ha cregut convenient facilitar les reclamacions a les persones afectades oferint un model de reclamació i la informació necessària per tramitar-la a: ENDESA Oficina Municipal d’Informació al Consumidor, Ajuntament de Cerdanyola Servei de qualitat del subministrament elèctric, Generalitat de Catalunya Síndic de Greuges ERC Cerdanyola exigeix un cop més a ENDESA, com a companyia distribuïdora, que faci el necessari per resoldre el mal servei i a l’Ajuntament de Cerdanyola que estudiï presentar un expedient per aclarir les causes i exigir responsabilitats. Grup Municipal d’ERC a Cerdanyola 21 de desembre de 2020  

El pressupost per al 2021 no respon a les necessitats de Cerdanyola ni crea les eines necessàries pel funcionament de l’Ajuntament

La ciutat no avança en aspectes clau com la millora de l’espai públic, mobilitat, habitatge, residus i la COVID-19 no serveix d’excusa comodí per justificar la mala gestió. Tenir recursos no permet transformar-los en projectes si no es fan els canvis i les reformes internes necessàries. L’Ajuntament està bloquejat per problemes d’organització interna i de dotació de personal en llocs clau. El Grup Municipal d’ERC de Cerdanyola ha votat en contra del pressupost municipal pel 2021 perquè no dona resposta ni a les necessitats de la ciutat, ni a les necessitats de les persones ni a les necessitats del propi ajuntament. Una ciutat que no avança Cerdanyola necessita un pla de xoc que dignifiqui la via pública des d’una visió global fins als detalls del dia a dia. Cal retirar soques i substituir-les per arbrat o tapar els escocells, asfaltar trams deteriorats, arreglar les voreres i l’enllumenat. Hi ha vehicles abandonats al carrer des de fa un any perquè el dipòsit municipal està col·lapsat des de fa mesos. Demanem propostes concretes amb projectes i caldendaris per poder-hi destinar les partides pressupostàries necessàries en lloc de quantitats de diners sense concretar-ne el destí. És urgent una revolució pel que fa a la mobilitat. Fa anys que ERC reclama noves línies d’autobús, replantejar les que ja tenim per donar servei a barris i destins desatesos o amb un servei precari com Canaletes o Montflorit. Actualment s’està prestant un mal servei amb busos que cal modernitzar i mitjançant un contracte que va caducar fa anys. Però no només cal millorar el transport públic, caldrà adaptar la ciutat al nou límit de velocitat de 30km/h, falten carrils bici, punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i altres projectes que ha de recollir específicament el pressupost. Per posar un exempe, no tenim un pla de mobilitat, el personal propi de l’Ajuntament no el pot fer i el pressupost no inclou una partida per aquest projecte.

Nou canal de Whatsap per a ERC Cerdanyola

Obrim un canal de Whatsap on ERC Cerdanyola enviarà les informacions més rellevants sense saturar, com passa a xats o altres canals. Us hi podeu apuntar enviant un missatge amb la paraula ALTA al número 639423701 (pel que prèviament us l'haureu de guardar al mòbil). Aquest canal complementarà el ja existent de Télegram, tot i que la menor difusió d'aquesta APP en limitava la gent que el podia usar. Si preferiu aquesta opció us hi podeu subcriure clicant a: https://t.me/ERCerdanyola La situació de crisi sanitària actual fa que no puguem obrir el local i de fer actes presencials. Això fa més important que mai mantenir actius els canals virtuals d'interacció per recollir el pols de Cerdanyola i la seva gent per seguir donant resposta a les seves necessitats. Mantenim l'activitat amb videoconferències i usant totes les eines TIC disponibles mentre esperem anar recuperant, ni que sigui gradualment, el contacte personal amb les persones. Mentrestant, no cal dir que ens trobareu a les xarxes socials com Twitter, Instagram, Facebook o Youtube. I per descomptat trobareu tota l'activitat del Grup Municipal a l'Ajuntament i la Secció Local a aquesta web.