Cerdanyola del Vallès

Notícia

Cordón amaga la veritat sobre el CAP Fontetes

L’ambulatori no té les condicions mínimes de seguretat per evitar els contagis entre les persones usuàries.
El PSOE i el PP són responsables directes de les retallades en salut pública obligant la Generalitat a prestar més serveis amb menys finançament.Pel que fa a les manifestacions recents sobre l’ambulatori de Fontetes cal aclarir que tots els Centres d’Atenció Primària (CAP) que compleixen amb les condicions físiques per garantir doble circuit han recuperat activitat. En el cas de Fontetes o en el de Poblenou de Sabadell no és possible perquè no hi ha garanties de seguretat ni per les persones usuàries ni per les professionals. Seria una irresponsabilitat convertir un centre de salut en un focus de contagi.

Dijous la Generalitat va explicar als alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental un pla d’inversions de 38’7 milions d’euros al sistema sanitari de la nostra regió metropolitana. També va detallar les noves actuacions que s’estan fent per tallar les cadenes de transmissió de la COVID-19: clústers, cribratges i serveis porta a porta i l’obertura de nous centres d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP).

El pla d'enfortiment i transformació de la primària presentat per Salut permetrà incorporar 3.900 professionals fins el 2022. A més de la inversió econòmica, el pla preveu un canvi de model, posant atenció a l’atenció domiciliària per a les persones que no es poden desplaçar.

Convé recordar que el deute acumulat del Govern Central amb la Generalitat a desembre de 2019 era de 78.000 milions d’euros amb els que, per tenir una referència, es podria fer 2.500 hospitals. És fàcil i poc honest exigir serveis a peu de carrer mentre el seu mateix partit escanya econòmicament les institucions que els han de prestar.

Per tot això ERC de Cerdanyola lamenta l’acció pública d’ahir de l’alcalde de Cerdanyola, que fa populisme i recupera un estil de fer política que no resol els problemes de la gent a qui diu servir. ERC creu que ara cal aportar propostes, des de la responsabilitat de cada administració, per resoldre els problemes sense amagar informació i amb lleialtat a les institucions.
Secció Local d’ERC a Cerdanyola
17 d’octubre de 2020