Cerdanyola del Vallès

Notícia

Un nou Ple sense contingut delata la manca de lideratge i de projecte del Govern Municipal

ERC denuncia que el Govern Municipal torna a convocar un plenari buit de propostes i de projectes. La paràlisi política arriba en el pitjor moment possible.


El grup municipal d’ERC Cerdanyola considera inacceptable que el ple ordinari de gener arribi sense cap tema de fons per a decidir. Els únics punts de l’ordre del dia són de mer tràmit com donar compte de les resolucions d’alcaldia o la personació de l’Ajuntament en dos procediments judicials. La ciutat té reptes clau pel futur de la seva gent que cal abordar amb urgència i capacitat de lideratge, com ara:

- Treball i empresa: La crisi sanitària i econòmica ha fet disparar la taxa d'atur a Cerdanyola i abasta a tots els sectors empresarials, d'autònoms i comercials. El govern municipal no compleix amb els compromisos adquirits en la Taula de Reconstrucció, no adapta els cursos de formació ocupacional a la nova realitat, no fa polítiques actives d'ocupació, ni adapta mesures per la promoció econòmica, del comerç local i la restauració.

- Habitatge: Fa un any que es va presentar el Pla Local d’Habitatge i la ciutat segueix sense millores, ni en el parc d’habitatge per emergència habitacional, ni en la disponibilitat d’habitatge social. Ni tan sols s’ha facilitat la promoció social a les cooperatives d'habitatge que demanen terrenys en cessió d’ús.

- Parc Esportiu Municipal de Guiera: No s'ha regularitzat la situació contractual amb l'empresa que presta els serveis de monitors, ni s'ha aprovat definitivament la indemnització que li toca percebre a la Federació Catalana d'Handbol, tot i que el ple va aprovar inicialment aquell valor l'any 2018 i meriten interessos des del 2016.

- Mobilitat: El govern municipal no ha aprofitat l'ocasió per crear carrers per a vianants i recuperar l'espai públic per la ciutadania, o per millorar i reforçar les línies d'autobusos, ni per fer un pla de mobilitat sostenible o una ordenança sobre circulació de bicicletes, patinets i altres Vehicles de Mobilitat Personal, tal i com el ple va acordar a proposta d’ERC.

- Organització municipal: No s'ha fet cap canvi a nivell organitzatiu per adaptar-se a les noves necessitats de la població i per prestar uns serveis públics de forma eficient i eficaç. Tenim una administració del SXX que no pot arribar a les exigències del SXXI.


Crida l’atenció que la paràlisi afecti un govern del PSC que es va passar el mandat anterior denunciant la poca activitat dels governs anteriors. Si comparem ells primers divuit mesos de cada mandat trobem que, de juliol de 2015 a desembre de 2016, es van convocar 19 plens on es van portar a debat 135 propostes d'acord. En canvi, de juliol 2019 a desembre 2020, s’ha fet 18 plens amb 83 propostes d'acord, un 40% menys. Sense anar més lluny, els darrers tres plens només tenien 8 acords.

Esquerra assenyala que la manca de propostes en el ple municipal és un símptoma de paràlisi política greu quan la ciutadania reclama més debat polític i més accions concretes: “La participació de partits i càrrecs electes a les xarxes socials pot ser un bon exercici de comunicació i de propaganda, però cal acció política, solucions, rendició de comptes i transparència que només es pot fer farcint de contingut els plens municipals amb propostes que donin resposta a les necessitats dels cerdanyolencs i les cerdanyolenques”.


Grup Municipal d’ERC a Cerdanyola
27 de gener de 2021