Cerdanyola del Vallès

Notícia

Juli Fernàndez: “La salut i la vida són prioritats absolutes per a Esquerra. Quan governem, ho demostrem: ampliem el Taulí i construïm el Lluch”

Els republicans treuen pit de la seva tasca al capdavant del Departament de Salut de la Generalitat, on han revertit les retallades des del 2015 amb un increment acumulat del pressupost de gairebé 1.500 milions d’euros
L’esperat hospital Ernest Lluch és imprescindible per millorar l’assistència sanitària a Cerdanyola i el seu entorn, a més de rebaixar la pressió al Taulí
Esquerra Republicana defensa que el dret a la salut i a la vida s’han de convertir en una prioritat absoluta en la presa de decisions, i posa com a exemple de la feina feta al govern en aquest sentit l’ampliació del Parc Taulí a Sabadell i la construcció del nou hospital Ernest Lluch entre Cerdanyola, Montcada i Ripollet, anunciades recentment per la Generalitat. Juli Fernàndez, candidat republicà per Barcelona el 14-F, ho ha defensat avui dilluns acompanyat de regidors d’Esquerra Republicana a Sabadell i Castellar, davant del Taulí, d’una banda, i, de l’altra, de representants de la formació a Cerdanyola, Montcada, Ripollet, Badia i Barberà davant del futur hospital Ernest Lluch.

Nou model social i sanitari

Juli Fernàndez, candidat republicà del Vallès Occidental el 14-F, ha dit: “La salut sempre ha estat una prioritat quan Esquerra Republicana ha format part d’un govern; els pressupost del departament ha crescut sempre, sempre, quan hi ha hagut un conseller de Salut republicà. I, actualment, amb la crisi sanitària provocada per la COVID-19, la construcció del nou hospital Ernest Lluch i l’ampliació de l’Hospital Parc Taulí són les millors notícies que podíem donar als vallesans. Aquests equipaments són imprescindibles per a l’atenció sanitària a la comarca, per garantir el dret a la salut i a la vida, que vol dir sanitat pública. Com a primera força municipalista del país, coneixem els municipis i les seves necessitats”.

Fernàndez ha afegit: “Impulsarem des del govern un nou model d’atenció integrada social i sanitària de Catalunya. En què es concreta això: aplicarem un model d’atenció centrada en la persona, l’implantarem amb flexibilitat i dissenyarem i desplegarem una Agència d’Atenció Integrada Social i Sanitària”.

Helena Solà, portaveu d’ERC al Grup Municipal de Cerdanyola, ha recordat que l’hospital Ernest Lluch "reduirà les llistes d’espera del Parc Taulí en proves diagnòstiques, visites a especialistes intervencions quirúrgiques i fins i tot les urgències sanitària millorant la qualitat de vida de la ciutadania i les condicions de treball dels professionals”. La portaveu també ha fet èmfasi en la funció de reequilibri territorial que suposarà corregint el greuge actual pel que fa a l’atenció sanitària a Cerdanyola i els municipis de l’entorn.

Helena Solà ha volgut recordar explícitament la ciutadania que s'ha mobilitzat al llarg dels llargs anys de lluita per aquest hospital "que és mèrit de de tothom que ha mantingut la reivindicació de la millora en la sanitat pública".90 milions d’euros per als dos hospitals

L’ampliació de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell està previst que sigui una realitat la tardor d’aquest 2021 i consistirà en sis quiròfans, 105 llits per a ingressos hospitalaris, 20 per a UCI i l’ampliació de les urgències. En aquesta ocasió, la inversió és de 40 milions d’euros.

El nou hospital Ernest Lluch s’ubicarà en terrenys situats entre Montcada i Reixac i Ripollet i atendrà una àrea formada per 176.383 habitants corresponent a cinc poblacions: Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Ripollet, Badia del Vallès i Barberà del Vallès. El cost estimat del projecte és d’uns 50 milions d’euros en cinc anys.

Les retallades, revertides

Des de l’any 2015, amb Esquerra Republicana al capdavant de Salut, amb el conseller Comín primer i amb la consellera Vergés actualment, les retallades de CiU s’han revertit. Hi ha hagut un increment acumulat del pressupost de gairebé 1.500 milions d’euros del 2014 al 2020.


Secció Local d’ERC a Cerdanyola
1 de febrer de 2021