Cerdanyola del Vallès

Notícia

ERC considera que cal incorporar clàusules socials, de gènere i d’inclusió de les persones amb diversitat funcional a la licitació de les pistes de tennis i pàdel del Riu Sec

La ZEM Riu Sec encadena una història de despropòsits que no s’acaben en la nova licitació del servei proposada pel PSC. Cal una gestió responsable i exigir que el nou adjudicatari incorpori el foment de l’esport femení, així com la inclusió de la diversitat funcional.


El Grup Municipal d’ERC a Cerdanyola vol una solució definitiva per a la ZEM Riu Sec que acabi amb la seqüència històrica d’errors i despropòsits que han portat aquestes instal·lacions a consumir recursos públics sense que s’hagin posat mai en servei. En el moment actual les prioritats és posar en funcionament les pistes de pàdel i tennis existents amb una licitació que garanteixi la viabilitat del projecte.

A la Comissió Informativa d'avui dijous ERC ha requerit a la resta de grups municipals la votació de la retirada de la proposta d’aprovació de l’expedient de contractació de la gestió i explotació de l’espai de raquetes del Riu Sec i la convocatòria de la licitació, amb la voluntat que s’incloguin en la valoració dels projectes esportius i d’explotació del servei clàusules socials que fomentin explícitament l'esport femení i així com la inclusió de les persones amb diversitat funcional. El vot contrari de PSC, en Comú Podem, Ciutadans i Junts per Cerdanyola ha fet que la proposta vagi al ple ordinari del mes de maig del proper dijous menystenint la visió feminista i d'inclusió social que propugna Esquerra.

És fàcil fer declaracions apel·lant a conceptes com a ciutat feminista, inclusiva o del coneixement però aquestes queden en una campanya d’imatge si el govern, amb el vist i plau d'en Comú Podem, no és capaç de fer realitat aquestes paraules mitjançant polítiques concretes que incloguin el foment i la presència de les dones i de les persones amb capacitats diverses en els serveis públics que gestiona l’ajuntament.

ERC des de l’inici ja es va mostrar en contra de l’establiment com a servei públic municipal d’unes pistes de tennis i pàdel que no eren cap necessitat per a la ciutat, que no garantia que el Club de Tennis Cerdanyola abandonés l’ocupació a precari que fa d’espais municipals i quan la viabilitat econòmica del servei era molt dubtosa, com la realitat ens ha confirmat. Ara per ara cal donar resposta a les polítiques equivocades del passat i posar en servei unes pistes de tennis i pàdel abandonades que tants diners públics han costat, però sense oblidar polítiques que potenciïn l’esport femení i la inclusió en la diversitat.Grup Municipal d’ERC a Cerdanyola
20 de maig de 2021