Cerdanyola del Vallès

Notícia

El govern menysté la Diada a Cerdanyola

Esquerra demana aclariments per unes restriccions no contemplades pel Procicat que limiten els actes institucionals i menystenen la Diada Nacional de l’11 de setembre a Cerdanyola.

La Secció Local d’ERC a Cerdanyola ha demanat per escrit aclariments per les restriccions imposades als actes institucionals de la Diada Nacional del proper dissabte 11 de setembre. Segons la invitació oficial, només poden assistir 2 persones per entitat o partit polític a l’acte institucional i limita a 10 persones les tradicionals ofrenes florals.

En tractar-se d’un acte a l’aire lliure, aquestes limitacions no s’ajusten a cap de les restriccions previstes pel Procicat per actes anàlegs. Les limitacions són, al parer d’Esquerra, injustificades i suposen una limitació i un menysteniment a la Diada Nacional, que es pot celebrar igualment amb totes les precaucions sanitàries necessàries i complint amb les restriccions legals.

Tanmateix les limitacions imposades pel govern municipal no son coherents amb altres actes culturals o socials que s’han fet recentment a Cerdanyola, així com altres que estan previstos fins i tot en espais tancats.

Sense suposar mala fe, Esquerra fa notar la desídia del govern del PSC quan s’ha d’implicar en actes relacionats a la identitat catalana com ja va passar per Sant Joan, quan va limitar la festa amb l’excusa d’uns informes inexistents.

La Secció Local d’ERC crida a totes les veïnes i veïns de la ciutat a participar als actes institucionals de Cerdanyola i a gaudir de la Diada nacional de Catalunya, amb responsabilitat però també reivindicant un dia tant rellevant per la identitat i cultura catalanes.

Secció Local d’ERC a Cerdanyola
2 de setembre de 2021