Cerdanyola del Vallès

Notícia

L’Ateneu Republicà presenta l’exposició «Pioneres del municipalisme feminista 1934-1939»

La mostra recull biografies de les primeres dones que van ser escollides regidores, incloent la cerdanyolenca Magdalena Llonch. L’acte de presentació de dijous 09/09/21 a les 19:00h a l’Ateneu comptarà amb l’historiador Pau Vinyes i Roig, comissari de l’exposició.

La secció cultural d’ERC a Cerdanyola, Ateneu Republicà, porta a l’Ateneu de Cerdanyola l’exposició «Pioneres del municipalisme feminista 1934-1939» entre els dies 9 i 28 de setembre. Es tracta de vuit plafons que recullen la biografia de 16 dones que van sortir escollides regidores dels seus respectius municipis a les primeres eleccions on les dones podien votar, el 14 de gener de 1934.

L’acte oficial d’obertura de l’exposició serà dijous 09/09/21 a les 19:00h a l’Ateneu de Cultura i comptarà amb la presència del comissari de l’exposició, l’historiador Pau Vinyes i Roig. Per assistir caldrà dur mascareta i respectar totes les mesures de seguretat per la COVID vigents.

Entre les biografies destaca la cerdanyolenca Magdalena Llonch que fou la primera regidora de de la nostra ciutat, motiu pel qual va ser posteriorment empresonada pel règim franquista. La Secció Local d’ERC a Cerdanyola li va retre un sentit homenatge el 7 de març de 2017 dins dels actes de dia internacional de les dones.

L’exposició repassa també altres figures entre les que destaca Natividad Yarza, nascuda a Valladolid, que fou la primera alcaldessa de Catalunya al municipi de Bellprat. Commociona conèixer les histories de compromís social i polític d’unes dones que lluitaven enmig de tot tipus de turbulències i dificultats, més encara si hi afegim les discriminacions amb motiu de gènere.

L’Ateneu Republicà és la secció cultural d’ERC Cerdanyola i té per finalitat la programació i difusió d’activitats culturals i socials més enllà de la política local d’actualitat.

Secció Local d’ERC a Cerdanyola
7 de setembre de 2021