Cerdanyola del Vallès

Notícia

ERC dubta de la legalitat de la zona taronja

La precipitació en el nou establiment del sistema de rotació d'aparcaments de vehicles podria deixar sense empara legal les multes.

A finals del mes d'agost d'enguany des del grup municipal d'ERC de Cerdanyola del Vallès criticava la manca d’informació i de comunicació del govern socialista en relació a la zona taronja. Ara, un cop avaluada la informació que ha pogut reunir, consideren que, fins que no es modifiqui l'Ordenança Municipal de circulació de vehicles i no s'aprovi un nou Reglament de l'estacionament dels vehicles en les vies públiques amb control horari, existeix un buit legal que impediria obligar als conductors fer servir l'app de la zona taronja.

Des dels republicans es recorda que la normativa actual no regula les zones d'estacionament controlat per la zona taronja, ni estableix cap obligació als que estacionin en aquestes zones, perquè totes les normes vigents només regulen l'antic sistema d'aparcament rotatori de pagament conegut com la zona blava que actualment ha desaparegut, al treure l'ajuntament els parquímetres i despintar la senyalització horitzontal blava.

A criteri d'ERC, això influiria, lògicament, també en la impossibilitat de sancionar, fins i tot d'avisar de possible infracció, a aquells vehicles que aparquin en la zona taronja sense tiquet d'estacionament perquè no hi ha cap norma que obligui a obtenir un comprovant digital, ni encara menys estableixi quina és la sanció per no tenir-lo. És per això que urgeixen al govern del PSC a informar convenientment la població de quines són les seves obligacions, així com a dur al ple municipal per la seva aprovació la normativa municipal oportuna per legalitzar la zona taronja.

Esquerra recorda que la zona taronja no és gratuïta, com s'afirma per part del govern municipal, sinó que tindrà un cost anual aproximat d'uns 500.000 € que serà sufragat a càrrec dels impostos municipals que paguen veïns i veïnes de la ciutat i no altres usuaris del servei de fora de la ciutat.


Grup Municipal d’ERC a Cerdanyola
27 de setembre de 2021