Cerdanyola del Vallès

Notícia

El Bosc Tancat no surt del parany judicial mentre el govern del PSC actua de forma opaca

Continuen oberts els procediments judicials que va interposar l’anterior concessionari amb el perill que es perdin més diners públics per culpa d’una mala gestió municipal, tot i la cessió del contracte a una nova empresa.


Des de fa molts anys des d’ERC es denunciava que caldria reformular la concessió administrativa de les piscines i complex esportiu del Bosc Tancat, i més quan l’antic concessionari portava en situació de procés concursal des del 2013, la qual cosa afectava negativament la prestació del servei. El març de l’any passat la situació va resultar insostenible quan l’empresa concessionària va incomplir el conveni del concurs i va entrar en liquidació. Això va fer que, a corre cuita, el govern busqués una solució i l’única que va trobar va ser la cessió de la concessió a favor d’una altra empresa. Aquesta cessió es va formalitzar el juny del 2021 però no va impedir que les piscines estiguessin tancades l’estiu passat, incomplint el govern amb les seves promeses que sí obririen.

Ara, 9 mesos després d’aquella cessió de la concessió aprovada per unanimitat pel ple municipal, el passat dilluns 28 de març el PSC va informar que inclouria un punt per urgència en el ple a celebrar demà dijous, d’acord amb el qual el ple simplement es donava per assabentat de la formalització de la cessió entre empreses del contracte de gestió de la zona esportiva del Bosc Tancat. Semblava un acte de tràmit, i així ho van explicar els regidors socialistes en la junta de portaveus, però un cop estudiat l’expedient des d’ERC de Cerdanyola del Vallès, volem denunciar:

1.- Que tot i ser l’ajuntament creditor de l’antic concessionari que estava en liquidació i que en el jutjat mercantil estava en joc el futur d’un servei públic, el govern del PSC no havia donat l’ordre als serveis jurídics municipals per a personar-se en el procediment judicial del concurs en defensa dels clars interessos que té l’ajuntament.
2.- Que el juliol de 2021 el jutjat del mercantil va acceptar la cessió de la concessió a la nova empresa, però mantenia a l’administrador concursal l’acció de la demanda judicial per a declarar la nul·litat de la concessió i la petició d’indemnització de gairebé 1 milió d’euros que havia fet l’anterior concessionari.
3.- Que com l’ajuntament no estava personat en aquell procediment judicial no es va poder impugnar, ni al·legar res d’aquella decisió judicial que clarament perjudica el servei públic municipal i suposa un risc econòmic evident: si s’anul·la la concessió, el nou concessionari pot reclamar una indemnització per danys i perjudicis, per les inversions fetes, pel valor de reversió o per qualsevol concepte contra l’ajuntament al quedar sense efecte el seu contracte.
4.- Que mai en cap de les múltiples comissions informatives que des del juliol del 21 han tingut lloc, ni l’alcalde, ni el regidor de contractació, ni el regidor d’esports han informat a l’oposició dels tràmits que succeïen amb la cessió de la concessió. Cal esmentar que la majoria de comissions són buides de continguts i sense cap informació per part del govern.

Davant tots aquests fets descoberts el dilluns passat, el Grup Municipal d’ERC va demanar la convocatòria urgent d’una comissió informativa extraordinària per tractar l’assumpte abans de ser portat al ple de dijous, que es va fer dimecres 30 a migdia de forma telemàtica. Del resultat de la informació que ens han ofert, des d’ERC volem posar de manifest:

1.- Que si el govern ens hagués informat que hi havia la possibilitat que, tot i la cessió a una nova empresa, continuava endavant la demanda d’anul·lació de la concessió i la petició d’indemnització, en cap cas haguéssim votat a favor d’aquella cessió en el ple de juny del 2021.
2.- Que tot i les explicacions donades pel govern que la nova concessionària renuncia a ser indemnitzada, del tenor literal de l’escrit que consta a l’expedient aquesta empresa no renuncia a les possibles accions futures que pugui tenir per rescabalar-se per deixar de tenir la concessió administrativa.
3.- Que és difícil confiar en la paraula donada pel govern que les piscines s’obriran aquest estiu quan el juny de 2021 van dir que obririen en poques setmanes, i en ja fa 41 i encara no s’ha fet res que ens permeti preveure una obertura propera.
4.- Que la manca de transparència amb la que actua el govern socialista en la gestió de l’Ajuntament repercuteix negativament en els serveis municipals i els seus usuaris.
5.- Que és imprescindible que es presti el servei de piscines i zona esportiva del Bosc Tancat, però encara més saber els costos econòmics que pot suposar a l’erari públic aquesta obertura per no haver estat prou diligents el govern en gestionar aquest afer.

La ciutadania i la ciutat de Cerdanyola del Vallès es mereix que els serveis públics funcionin i, entre d’altres, poder gaudir d‘una zona esportiva de màxima qualitat com hauria de ser el Bosc Tancat, sense que això sigui en perjudici dels impostos recaptats i que, en aquests moments més que mai, tant costen de pagar a les persones. És per això que reclamem major seriositat, rigor, transparència i participació de l’oposició en la governança d’un ajuntament que el Partit Socialista es mostra incapaç de gestionar amb la qualitat exigible.


Grup Municipal d’ERC a Cerdanyola del Vallès
Dijous 31 de març de 2022