Cerdanyola del Vallès

Notícia

Fa anys que ERC denuncia la mala gestió del servei de neteja i escombraries que ara convoca vaga indefinida

Esquerra exigeix explicacions sobre les gestions fetes amb l’empresa concessionària, amb els sindicats així com els sistemes i recursos destinats al control i fiscalització del servei.

Els sindicats CCOO, UGT i CGT han convocat vaga indefinida a Prezero (abans CESPA), l’empresa encarregada del servei públic de recollida de residus i neteja de la via pública de Cerdanyola del Vallès, a partir del 27 d’abril. Afirmen que l’empresa vol retallar es sous un 2 % durant dos anys, i congelar-lo durant tres anys més.

El contracte de recollida de residus municipals i neteja de l’espai públic amb CESPA acabava el 2020 però no tenien preparada una nova licitació. Per aquest motiu el 17/12/2020 l’equip de govern del PSC amb el suport d’En Comú Podem, va acordar PRORROGAR el contracte de gestió dos anys fins el 31/12/2022.

Durant el debat es va tornar a insistir en la necessitat de supervisar la concessió per millorar el servei i assegurar-ne la correcta prestació. De fet, el 28/02/2019 ERC ja havia votat en contra d’augmentar el preu del contracte en més d’un milió d’euros per aquesta manca de control de la concessió i la fiscalització d’aquests serveis amb el perill de que es pagui per uns serveis que no s’hagin prestat correctament com ha passat en altres municipis com Badalona o Sabadell on s’han reclamat pagaments indeguts per valors milionaris.

Per tot això el Grup Muncipal d’ERC ha sol·licitat per escrit la convocatòria urgent d’una reunió de treball amb els regidors responsables i els tècnics municipals adients. Exigim explicacions de la convocatòria de la vaga, les negociacions fetes pel govern amb l’empresa concessionària i els representants del treballadors, així com que se’ns informi de l’estat de pagament de les factures pels serveis prestats i dels controls que es fan sobre aquestes factures, incloent el número de treballadors que destina per l’ajuntament a aquesta finalitat.


Grup Municipal d’ERC a Cerdanyola del Vallès
Dijous 21 d’abril de 2022