Cerdanyola del Vallès

Notícia

Sobre la sentència emesa pel Tribunal Constitucional respecte al vigent Estatut d'Autonomia de Catalunya

La Secció Local d'Esquerra de Cerdanyola del Vallès manifesta amb aquest comunicat quin és el seu posicionament al respecte de la sentència del Tribunal Constitucional que anul·la catorze articles del vigent Estatut d'Autonomia de Catalunya i fa interpretació de 27 més:

1.- Un cop llegida la sentència, podem afirmar que el resultat final del procés de reforma de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya ha estat un absolut fracàs de la pràctica política autonomista. La via estatutària ha quedat superada per les circumstàncies marcant un sostre en l'augment de l'autogovern i demostrant-se insuficient com a estratègia que pugui donar resposta als anhels de la nació catalana.

2.- Ben al contrari del que pot interessar manifestar a una part gens menyspreable de la classe política catalana, la sentència afecta a qüestions fonamentals del vigent estatut en quant al seu fons. Per altra banda, és important assenyalar que a nivell de formes, el Tribunal Constitucional ha ignorat la voluntat que el poble català va expressar democràticament i de manera majoritària al referèndum de ratificació.

3.- La nostra formació política va demanar el vot negatiu pel redactat del vigent Estatut d'Autonomia de Catalunya en tant que no representava un avenç tangible en el camp de l'autogovern i el reforçament de les eines que ens han de permetre continuar construint un futur pròsper pel nostre poble. Malgrat això, Esquerra es va comprometre solemnement en la defensa de la sobirania del poble català per decidir les seves lleis i per tant, per fixar les seves condicions de relació amb l'Estat espanyol. Mitjançant el Tribunal Constitucional, els aparells d'estat ,que responen en exclusiva als equilibris polítics entre PP i PSOE, han demostrat el seu menyspreu cap als ciutadans de Catalunya i de manera tramposa, han refet el contingut del pacte fent del vigent Estatut que a més a més d'inútil, no podem considerar com a pròpia.

4.- Des d'Esquerra de Cerdanyola del Vallès som conscients de que aquesta és una situació que supera l'àmbit municipal però volem manifestar que ni com a partit ni com a ciutat ens podem permetre el luxe de restar com a simples espectadors. Volem fer una crida als ciutadans per animar-los a respondre a aquest fet donant suport a les iniciatives que la nostra societat està articulant. Ens referim sense anar més lluny a la manifestació unitària que tindrà lloc el proper 10 de juliol a la ciutat de Barcelona.

Per més informació us podeu posar en contacte amb en Francesc Rossinyol i Martínez, President de la secció local d'Esquerra, mitjançant el correu electrònic [email protected] o bé telefonant al 617.222.438.

Comunicat de premsa sentència TC respecte l'Estatut