Cerdanyola del Vallès

Notícia

Helena Solà trasllada al Conseller Bargalló l'oposició al tancament de línies d'escoles públiques i la necessitat de retirar el fibrociment del Carles Buïgas

Helena Solà, Josep Bargalló, Cerdanyola
Helena Solà i Josep Bargalló, durant la trobada
La regidora i candidata a l'alcaldia de Cerdanyola per ERC, Helena Solà, ha traslladat avui al Conseller Josep Bargalló la necessitat de substituir la teulada de fibrociment ("Uralita") de l’escola Carles Buigas. Aquesta substitució s'havia d'haver dut a terme aquest mateix any, però el calendari previst no s'ha pogut executar degut als efectes de l'aplicació de l'article 155 sobre la Generalitat de Catalunya durant els darrers mesos.

Aquesta mateixa setmana, Solà s’havia reunit amb Josep González-Cambray, Director General de Centres Públics del Departament d’Ensenyament per traslladar-li també aquesta necessitat.

Tant el director general de Centres del Departament d’Ensenyament com el Conseller Bargalló, han traslladat a Solà la seva voluntat i compromís per fer possible la substitució de la teulada d’uralita a l’estiu del 2019 un cop acabi el proper curs, ja que l’obra ha de portar-se a terme necessàriament durant les vacances escolars.

Defensa de l’Escola Pública i denúncia dels privilegis de la concertada
Durant la trobada, Solà també ha manifestat al recent estrenat Conseller d’Ensenyament el seu rebuig a la proposta de tancament (formulada fa ja mesos) d’una línia de P3 de l’Escola Saltells amb la qual cosa aquest centre el curs vinent només n’ofertaria una. Això suposaria que a la nostra ciutat es reduirien fins a 13 grups l’oferta a l’escola pública, mentre que es mantindrien els 8 grups de la concertada.

Des del curs 2012-13 les escoles públiques de Cerdanyola han reduït 6 línies de P3 (un 30% menys, que són 150 places escolars en total) mentre que l’oferta subvencionada ha augmentat un 12’5%. Així doncs Cerdanyola haurà passat en només cinc anys a tenir una relació de 20 línies públiques davant de 7 de concertades (un 74% vers un 26%) a oferir només 13 línies públiques i 8 de concertades (un 62% vers un 38%). Aquesta deriva suposa que l’escola pública, que té centres, plantilla i capacitat per oferir ensenyament públic de qualitat, assumeix tota la baixada demogràfica. Mentrestant augmenten en proporció els recursos per subvencionar l’escola concertada.