Cerdanyola del Vallès

Totes les opinions

Montse Nieto

I tu, per què corres?

Al bell mig de l’agost, a Barcelona, es va fer realitat un projecte reivindicatiu, una cursa infantil, adaptada en la qual es van fer visibles les necessitats de nens i nenes que malgrat tenir reduïda la seva mobilitat, corren que se les pelen per superar les moltes barreres que la societat i les persones construïm dia a dia. Seguint aquella petjada, el diumenge 14, el CIM Project i el Sindicat de Mares en la Diversitat Funcional n’han organitzat una a Cerdanyola.

Grup Municipal

El desgavell del bus urbà

Cerdanyola necessita urgentment un nou servei de bus urbà, el que tenim ara és vergonyós. Aviat farà 10 anys que va vèncer la concessió i prorrogar el servei sense renovar-lo és perpetuar unes línies que tothom troba inadequades i que cal redissenyar. Tampoc no serveixen ni els horaris ni les freqüències actuals. A més, els autobusos són ambientalment obsolets i presten un servei deficitari.

Íñigo Enterria

El Centre Direccional examina el govern municipal i a la ciutat en general

La ciutat de Cerdanyola té una superfície construïda d’unes 500 hectàrees. El nou barri que es vol fer al Centre Direccional tindrà 408 ha, de les quals 240 seran edificades i la resta zones lliures. És a dir, és previst en 15 anys un augment del 50% de la superfície actual ja construïda. Amb aquestes dades objectives resulta imprescindible que els qui volen aquest creixement expliquin quin és el seu model de ciutat a futur, quins serveis públics i equipaments volen establir-hi i en quin calendari.

Albert Turon i Vilaseca

Vilaseca

Fa més d’un any que signo amb els dos cognoms a les xarxes socials, als perfils de les videoconferències, al correu electrònic... A partir d’avui també a les col·laboracions en premsa. No és pas només cosa meva. Vaig veure que algunes periodistes ho feien, després d’anys de signar amb el nom i el patronímic. De sobte em vaig adonar que la gent em coneixia i identificava el llinatge patern però.

Helena Solà

Dos anys de PSC, dos anys de retrocés

Dos anys de govern socialista i no hi ha cap millora a Cerdanyola. El govern del PSC ha passat 2 anys continuant la feina feta a l’anterior mandat, sense estratègia política i sense anar més enllà de la presència contínua a les xarxes socials amb qualsevol trobada, declaració o compromís buit que fa l’alcalde. Una intensa campanya d’imatge amb zero retorn als serveis públics que rep la població.

Grup Municipal

Cerdanyola té policies locals en pràctiques per 400€   

La Policia Local de Cerdanyola s’enfronta a molts problemes i molt diversos derivats de la manca de planificació i de la mala gestió. Totes les mancances no són noves, fa anys que es coneixen i no es resolen. Una de les més importants, però no única, és que els sous que cobren són més baixos en comparació a les altres policies del nostre entorn. També la necessitat d’una nova comissaria (sense uralita i sense patir filtracions d’aigües fecals) com cobrir totes les vacants, que suposen gairebé el 40% de la plantilla, està entre les urgències que reclama un servei bàsic com aquest.

Grup Municipal

2 anys del PSC a l'alcaldia de Cerdanyola, 2 anys perduts

A mig mandat el govern hauria de tenir en marxa el 100% de les línies estratègiques del seu Pla d’Actuació de Mandat, però la situació real és aquesta: Seguim esperant els espais de qualitat necessaris per potenciar la cohesió i la interacció social (Xarau, PEM Guiera, Riu Sec, reforma i adequació de Ca n’Altimira, suport a les associacions de veïns, connexió en xarxa digital de tots els equipaments cívics, millores en els equipaments.

Manifest 14 d'abril de 2021

90 anys de compromís amb la República Catalana i la seva gent

Els dies 17, 18 i 19 de març de 1931 es va fundar el partit Esquerra Republicana de Catalunya. Ni un més més tard, el 12 d’abril guanyava les eleccions municipals a Catalunya empès per una societat delerosa de llibertat i democràcia. El rei Alfons XIII de Borbó, besavi de l’actual cap d’estat espanyol, s’exiliava de nit i amb els honors que mereix la seva dinastia. Avui fa 90 anys, Francesc Macià va sortir a la Plaça Sant Jaume i va proclamar davant la multitud «L'Estat Català, que amb tota la cordialitat procurarem intergrar a la Federació de Repúbliques Ibèriques».

Grup Municipal

ERC al teu barri

Davant del greu deteriorament dels barris i les múltiples queixes que ens arriben en aquest sentit, les regidores i regidors d’Esquerra Republicana ens hem organitzat com a regidors de barri i realitzarem visites presencials a tots ells abans de l’estiu. Els recorreguts seran públics i es faran conjuntament amb associacions i entitats de cada zona d’acord amb les demandes d’aquestes. L’objectiu és recollir de manera sistemàtica les queixes veïnals i les propostes de millora per elaborar un document amb el diagnòstic de la situació i necessitats dels diferents barris de la ciutat de forma objectiva, coherent i en estret contacte amb la realitat que s’hi viu.