Cerdanyola del Vallès

Totes les opinions

Albert Turon i Vilaseca

Posem Cerdanyola en marxa

Albert Turon i Vilaseca

Hi ha gent que, quan sortim al carrer, anem pensant tot el que es podria fer a Cerdanyola mentre passen els anys i no canvia res. La nostra ciutat mira el futur amb il·lusió però estem ancorats en el passat. Amics i coneguts esperen que els seus fills no hagin de marxar de Cerdanyola com molts companys de la nostra generació per falta de polítiques públiques d’habitatge. Volem recuperar oportunitats d’oci i cultura, deixar de donar l’esquena a una universitat de la que n’estem tant orgullosos, només de paraula.

Helena Solà

Aviat Cerdanyola tindrà una nova oportunitat

Aquest setembre iniciem un nou curs polític que desembocarà a les eleccions municipals del 28 de maig. Aquesta data és fonamental per a les persones que vivim a Cerdanyola. El proper 28M tindrem una nova oportunitat per a canviar la nostra ciutat. I per a canviar-la cal canviar qui històricament l’ha governat i l’ha portat a ser on és i com és ara. Han passat més de tres anys de govern socialista amb el Sr.

Susana López

La relació entre el treball digne i la igualtat de gènere, ODS 8 de l’Agenda 2030

El treball digne forma part de l’Agenda de Desenvolupament Sostenible des de la seva aprovació, és l’objectiu número 8; aquest integra una sèrie de fites que ajuden a entendre l’abast del treball digne que es troba íntimament relacionat amb la igualtat de gènere, un dels altres objectius de l’Agenda. Què suposa el treball digne? Que homes i dones tenen la mateixa oportunitat d’una feina productiva en llibertat, equitat, seguretat i amb dignitat.

Grup Municipal

Cap a la reparació integral de les víctimes de l’amiant

L’abril del 2021, el GM d’ERC vam trametre al nostre grup del Congrés dels Diputats tot un seguit d’esmenes per a la Proposició de Llei de Creació d’un Fons de Compensació per a les Víctimes de l’Amiant que ens havia proposat l’Associació de Víctimes Afectades per l’Amiant de Catalunya (AVAAC). Aquest 13 de juliol s’ha aprovat part d’aquelles propostes pel que fa al reconeixent com a beneficiàries del fons no només les persones que tinguin una malaltia professional sinó també familiars, els hereus i persones dependents.

Montse Nieto

D’estiu, música i ciutat

Una de les desenes de coses bones que passen a l’estiu és que la música en directe ens envolta, bé sigui per les festes majors que proliferen a barris i ciutats, bé per la febre de festivals que s’organitzen arreu, ningú imagina un estiu sense música. La setmana passada vam saber que dissabte tindrem la que esperem sigui la primera edició de l’ADN Fest. S’ha sabut així a darrera hora, com d’amagat, com de sorpresa, sense avís ni cap pista que ho pugues fer sospitar.

Grup Municipal

Obsolets, caducs i estancats

Des de fa anys que ERC denunciem que el contracte del servei de neteja viària i recollida de residus és obsolet, que es fa una mala gestió municipal, és car i no és l'òptim per la ciutat, i que no es compleixen amb els objectius de recollida selectiva i podríem ser sancionats per això. El PSC només ha fet que prorrogar-lo fins a final d'any i ens ha informat que el prorrogaran indefinidament fins a una nova adjudicació, mai abans de maig del 2023 (quan hi haurà eleccions municipals).

Albert Turon i Vilaseca

Mirar el futur als ulls

Aquest Roser de Maig amics de joventut em deien que Cerdanyola està igual que quan van marxar. Perquè van marxar, sí. I no han tornat. No una sinó diverses generacions de joves expulsats pels preus de l’habitatge i per la manca de projecte. Projecte... A Cerdanyola s’ha aprovat el Projecte de Ciutat, de nom tant pompós com buit. Tenim una munió de plans directors i estratègics. Però el govern no sap quina ciutat vol més enllà de resoldre els entrebancs diaris.

Helena Solà

La Cerdanyola que avança?

“La Cerdanyola que avança”, juntament amb el “no paramos, seguimos”, són els lemes amb els que els socialistes de Cerdanyola, volen fer veure que amb ells la nostra ciutat millora. Però què hi ha de cert darrere d’aquesta campanya de màrqueting? Els números parlen per si sols i el que ens diuen és el següent: dels 22’4 milions d’euros previstos en inversions, no han executat ni el 30%.

Montse Nieto

Soc gran, no idiota

Des de l’any 2006 que la competència digital va ser reconeguda pel Consell d’Europa com una de les competències clau de l’aprenentatge permanent, al mateix nivell que la lectoescriptura, l’aprenentatge de les llengües, les matemàtiques, la consciència o l’expressió cultural. Aleshores, a la meva feina, a la Diputació de Barcelona, es va veure que gairebé un terç de la plantilla, més de mil professionals, no requerien d’un ordinador per fer la seva feina.