Cerdanyola del Vallès

Totes les opinions

Albert Turon i Vilaseca

Vilaseca

Fa més d’un any que signo amb els dos cognoms a les xarxes socials, als perfils de les videoconferències, al correu electrònic... A partir d’avui també a les col·laboracions en premsa. No és pas només cosa meva. Vaig veure que algunes periodistes ho feien, després d’anys de signar amb el nom i el patronímic. De sobte em vaig adonar que la gent em coneixia i identificava el llinatge patern però.

Helena Solà

Dos anys de PSC, dos anys de retrocés

Dos anys de govern socialista i no hi ha cap millora a Cerdanyola. El govern del PSC ha passat 2 anys continuant la feina feta a l’anterior mandat, sense estratègia política i sense anar més enllà de la presència contínua a les xarxes socials amb qualsevol trobada, declaració o compromís buit que fa l’alcalde. Una intensa campanya d’imatge amb zero retorn als serveis públics que rep la població.

Grup Municipal

Cerdanyola té policies locals en pràctiques per 400€   

La Policia Local de Cerdanyola s’enfronta a molts problemes i molt diversos derivats de la manca de planificació i de la mala gestió. Totes les mancances no són noves, fa anys que es coneixen i no es resolen. Una de les més importants, però no única, és que els sous que cobren són més baixos en comparació a les altres policies del nostre entorn. També la necessitat d’una nova comissaria (sense uralita i sense patir filtracions d’aigües fecals) com cobrir totes les vacants, que suposen gairebé el 40% de la plantilla, està entre les urgències que reclama un servei bàsic com aquest.

Grup Municipal

2 anys del PSC a l'alcaldia de Cerdanyola, 2 anys perduts

A mig mandat el govern hauria de tenir en marxa el 100% de les línies estratègiques del seu Pla d’Actuació de Mandat, però la situació real és aquesta: Seguim esperant els espais de qualitat necessaris per potenciar la cohesió i la interacció social (Xarau, PEM Guiera, Riu Sec, reforma i adequació de Ca n’Altimira, suport a les associacions de veïns, connexió en xarxa digital de tots els equipaments cívics, millores en els equipaments.

Manifest 14 d'abril de 2021

90 anys de compromís amb la República Catalana i la seva gent

Els dies 17, 18 i 19 de març de 1931 es va fundar el partit Esquerra Republicana de Catalunya. Ni un més més tard, el 12 d’abril guanyava les eleccions municipals a Catalunya empès per una societat delerosa de llibertat i democràcia. El rei Alfons XIII de Borbó, besavi de l’actual cap d’estat espanyol, s’exiliava de nit i amb els honors que mereix la seva dinastia. Avui fa 90 anys, Francesc Macià va sortir a la Plaça Sant Jaume i va proclamar davant la multitud «L'Estat Català, que amb tota la cordialitat procurarem intergrar a la Federació de Repúbliques Ibèriques».

Grup Municipal

ERC al teu barri

Davant del greu deteriorament dels barris i les múltiples queixes que ens arriben en aquest sentit, les regidores i regidors d’Esquerra Republicana ens hem organitzat com a regidors de barri i realitzarem visites presencials a tots ells abans de l’estiu. Els recorreguts seran públics i es faran conjuntament amb associacions i entitats de cada zona d’acord amb les demandes d’aquestes. L’objectiu és recollir de manera sistemàtica les queixes veïnals i les propostes de millora per elaborar un document amb el diagnòstic de la situació i necessitats dels diferents barris de la ciutat de forma objectiva, coherent i en estret contacte amb la realitat que s’hi viu.

Albert Turon i Vilaseca

Llàstima, Cerdanyola no és Pontevedra

Albert Turon i Vilaseca

Un veí de Pontevedra li va preguntar al seu alcalde per què no podia aparcar el cotxe al seu carrer. Li va respondre amb una altra pregunta: «Si vostè es compra una vaca, també em demanarà un tros de carrer per posar-la?». Pontevedra és ara una ciutat el doble de gran que Cerdanyola on els cotxes aparquen a les afores i la circulació està restringida a 30km/h. Van començar fa 20 anys i ara són un exemple a seguir.

Helena Solà

#14F

Des d’ERC fem una lectura àmplia dels resultats de les eleccions d’aquest diumenge: hem guanyat els independentistes i hem guanyat les esquerres. L’independentisme, amb ERC al capdavant, ha aconseguir 74 diputats, la qual cosa suposa el 54’8% del parlament, front els partits unionistes que només sumen 53 diputats, essent el 39%. Els Comuns, amb 8 diputats i el 5’9% dels vots, no s’acaben de definir en aquest nou escenari polític que exigeix avançar sense apriorismes cap a un país diferent.

Montse Nieto

La Cerdanyola que no serà

Ja tenim el pressupost del 2021 aprovat inicialment. La hisenda pública és un tema pesat i avorrit ja d’entrada però les coses com són, programar en què gastarem els diners i controlar que no en gastem més ni menys és un exercici de responsabilitat per a tothom. Aquest any, per exemple, qui ens ho havia de dir, les planificacions s’han vist alterades i les prioritats han hagut de canviar i alguns diners no s’han pogut gastar per increïble que sembli tot i la necessitat urgent d’ajudar a famílies i petites empreses, doncs bé, al nostre ajuntament hi ha uns mínims que tot i ser necessaris no s’han pogut realitzat i s’han produït el què s’anomena romanents.