Cervera

Notícia

JOAN SANTACANA, Candidat a cap de llista a les Eleccions Municipals 2023

JS
JS

L’assemblea de militants de Cervera ha escollit Joan Santacana i Vélez com a candidat a l’alcaldia de Cervera per a les properes eleccions municipals del maig de 2023. La jornada ha comptat amb l’assistència de nombrosos militants, del president de la Secció Local d’ERC de Cervera, Sebastià Sellart i Solsona, del secretari de finances de l’executiva comarcal i president del Consell Comarcal de la Segarra, Francesc Lluch i Mayoral, la presidenta de la Federació comarcal de la Segarra, Rosa Mas i Fustà, i la presidenta de la Federació Regional d’ERC a Lleida, Montserrat Fornells i Solé.

Joan Santacana ha presentat la seva candidatura amb una ferma voluntat ‘d’estar al servei de Cervera, perquè l’esperit de servei és una cosa que m’ha acompanyat tota la vida, per tant, el que m’agradaria poder fer, és retornar a Cervera el que m’ha donat, contribuir en benefici del municipi i la seva gent’.

El candidat republicà ha plantejat l’horitzó de treball com a la ‘Cervera completa’, projectat des del ‘model republicà que se sustenta en quatre transformacions de la societat, la transformació social, que malauradament és molt necessària a Cervera, per això una de les prioritats és crear la taula de ciutadania, hem de fer que a Cervera tothom se senti cerverí’. Santacana ha expressat que la segona transformació és la feminista, ‘que nosaltres entenem des d’una perspectiva àmplia, necessària per assolir una societat igualitària i justa’. Pel que fa a la transformació democràtica, el republicà ha afirmat que ‘cal potenciar els drets polítics de la societat, i això també vol dir prioritzar els interessos públics davant dels privats’. La darrera transformació que defensa Esquerra Republicana de Catalunya és la verda, i tot fent esment a la transició energètica, ‘ara ens toca liderar-la, estant al costat de la gent, de les entitats, i també del territori’, ha assegurat. Joan Santacana, Paer en Cap de Cervera des del mes de juny de 2020, repetirà candidatura amb l’objectiu de ‘governar sempre des d’un esperit dialogant, perquè això sempre complementarà la nostra presa de decisions’.

La cloenda de l’acte ha anat a càrrec de la presidenta de la Federació Regional d’ERC de Lleida, Montserrat Fornells i Solé, que ha manifestat que ‘governar no és fer grans obres, que també, governar és fer totes aquelles petites coses que fan millorar el benestar de la ciutadania’. Fornells s’ha mostrat partidària ‘d’escoltar a la gent, estar al costat de la gent, ser empàtics, estem vivint una situació molt difícil i l’empatia és molt necessària’, i ha reforçat l’objectiu estratègic d’ERC de treballar per les quatre transformacions, social, verda, feminista i democràtica. Fornells ha recordat que ERC no ha oblidat ni abandonat mai la lluita per la democràcia i la llibertat, ‘estem al peu del canó, amb una mirada àmplia i la voluntat de ser més, per tal de que en el moment que fem el pas, siguem més forts i ho puguem fer possible’. Fornells ha reivindicat el concepte de la ‘Catalunya sencera’, defensant també ‘una transformació cap a un país equilibrat, en el que, es visqui on es visqui, es tingui les mateixes oportunitats’.

L’assemblea d’ERC a Cervera ha aprovat d’emetre un manifest en defensa del compliment de les resolucions de l’ONU sobre el Sàhara Occidental, i del dret a l’autodeterminació del poble sahrauí.