Cervera

El nostre equip

 • Joan Santacana Vélez
  Joan Santacana Vélez Paer en cap de Cervera. Secretari de Coordinació Sectorial de la Federació Regional de Lleida. Secretari General de la Federació Comarcal de la Segarra. Vaig néixer a Cervera, al carrer del General Güell, quan els nens encara naixíem a les cases.
   
  Vaig anar a estudi a les monges de la Sagrada Família, a la Mútua Escolar i al, aleshores, Instituto Técnico de Enseñanza Media “Antonio Torroja”.
   
  Vaig passar la meva infància, la meva adolescència i la meva joventut en aquella ciutat avorrida i freda, que feia olor de ciri, que vivia ancorada en el passat ..., però, com ens passa a tots els cerverins, estimava sense cap recança ...
   
  Per vèncer aquest avorriment, a Cervera teníem i tenim una solució: ens ajuntem i organitzem alguna cosa. Jo, amb altres companys i amics, ho vaig fer i vam anar a l’Agrupament Escolta (encara no era Guia) “Coll de les Savines”. Allí hi vaig estar 14 anys, de Rànger a Cap d’Agrupament, allí vaig, com diuen els tòpics, formar-me com a persona, allí vaig descobrir la societat i el país i allí vaig aprendre el que és l’esperit de servei.
   
  Des de l’Agrupament, com a entitat juvenil organitzada, ens era fàcil participar activament en moltes activitats ciutadanes. Així vam recuperar la festa del Carnestoltes; vam col·laborar en la Festa Major, organitzant l’Isagoge; vam participar en el muntatge dels primers Aquelarres (tinc el petit gran honor de ser el primer Mascle Cabró de la festa, l’any 1983); vam donar suport a les Cavalcades de Reis; vam impulsar el renaixement del Centre Excursionista de la Segarra, ...
   
  La meva feina em va portar a haver d’anar a viure a Lleida, allí van néixer els meus tres fills i allí vaig continuar experiències associatives i de servei: vaig formar part durant 6 anys, 4 com a President, de l’AMPA de l’IES Ronda, institut dels meus fills, i vaig ser durant 4 anys delegat sindical per CCOO a la meva feina.
   
  A la vegada mantenia un contacte sovintejat amb Cervera, on hi vivien els meus pares i els meus sogres. Era, i sóc, el president de l’Associació d’Escoltes-guies i Antics Escoltes-guies de Cervera; era, i sóc, soci del Centre Excursionista de la Segarra i he participat i participo en les seves activitats; ...
   
  Pel que fa a la meva formació, sóc Graduat Social, Llicenciat en Ciències del Treball i Llicenciat en Dret i tinc un Postgrau en Orientació Professional i Intermediació Laboral.
   
  Professionalment sóc Tècnic d’Ocupació del Servei Públic Estatal d’Ocupació i Tècnic Superior de la Generalitat de Catalunya. Treballo des de fa gairebé 30 anys en Serveis Públics d’Ocupació, actualment en el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), i sóc el Coordinador de les Oficines de Treball de les comarques de Lleida. Tinc una àmplia experiència en gestió pública.
   
  Des de fa 4 anys, amb els fills ja grans, la meva dona i jo hem restablert la nostra residència a Cervera. He recuperat sensacions. La ciutat ja no és tant avorrida i freda i ja no fa tanta olor de ciri (bé, una miqueta sí). Noto que no vol viure ancorada en el passat i, com ens passa a tots els cerverins, l’estimo sense cap recança.
   
  El retorn m’ha fet adonar que tinc un deute amb la meva ciutat. Cervera em va fer créixer, va modelar la meva personalitat, ha fet que sigui com sóc, ... L’esperit de servei que em va despertar em porta ara a voler servir-la, a tornar-li una mica del que em va donar i crec, modestament, que, per formació i experiència, alguna cosa puc donar. Per això em ve molt de gust presentar-me a les eleccions municipals.
   
  L’empenta definitiva me l’ha brindat Esquerra Republicana de Cervera, que em va oferir formar part de l’extraordinari grup de dones i homes que volen governar la ciutat tenint com a fita la societat i el país, allò que l’escoltisme cerverí em va descobrir en la meva adolescència.