Corbera de Llobregat

El públic ha omplert gairebé la sala d'actes de la nova biblioteca de Can Baró

GRAN ASSISTÈNCIA EN LA TROBADA AMB L'ANNA SIMÓ A CORBERA

Aquest vespre, davant d'una cinquantena de persones, la diputada i número 3 per Esquerra a les properes eleccions al Parlament, Anna Simó, ha desgranat l'acció de govern a la Generalitat impulsada pel partit independentista, que ha qualificat de no retorn i trasncendental: "s'ha fet més feina en l'avenç social i nacional en aquests darrers 7 anys que en els 15 anterior de govern de CiU, ha afirmat. Simó ha alertat dels perills que CiU pugui governar sol, amb el PSC o amb el PP. Per això, ha recalcat la importància que Esquerra tingui més suport electoral per condicionar les polítiques del país com ho ha fet en els darrers dos governs. La diputada de la comarca, acompanyada per l'alcalde, Pep Canals i la presidenta d'Esquerra-Corbera, Montserrat Febrero, ha recordat que Esquerra va dur CiU i el PSC cap al camí de fer un nou estatut, que s'ha demostrat que a Espanya no hi cap. En política social ha reblat que amb Esquerra al govern s'ha passat de 600 M€ el 2003 a 2800M€ en l'actualitat. Canals i Simó s'han sotmès a les preguntes dels assistents al final de l'acte. Era el que volíem: escoltar de prop la gent valenta de Corbera que ha vingut a interessar-se per les nostres propostes, en què destaca el compromís de convocar un referèndum per la independència i diverses actuacions contra la corrupció i per la transparència, ha conclòs l'alcalde.

ESQUERRA ACONSEGUEIX 150000 € DE L'ESTAT PER A CORBERA

Les esmenes que la setmana passada va presentar Esquerra de Corbera a través del grup parlamentari a les corts espanyoles han estat acceptades per part del govern espanyol. L'alcalde va traslladar als diputats tardà i Joan Ridao les necessitats d'aconseguir diners per adquirir bústies col·lectives per a les urbanitzacions de Corbera i per comprar al bisbat de Sant Feliu el Castell de Corbera. Les esmenes als pressupostos generals de l'estat pujaven a 3'3 milions d'euros. finalment n'hem aconseguit 150000 per a inversions a Corbera que ara caldrà concretar a què van destinats. "Estem molt satisfets per la feina feta pel nostre grup parlamentari a Madrid. Esquerra treballa per Corbera des de totes les institucions on és present, ja sigui l'ajuntament, el Parlament de Catalunya o les corts espanyoles", afirma l'alcalde, Pep Canals. "Malgrat aquest èxit, ara haurem d'estar al damunt del govern espanyol perquè compleixi el seu compromís. No seria la primera vegada que ens accepten esmenes als pressupostos i després no s'executen", adverteix el diputat de la comarca a  Madrid, Joan Tardà. En total, Esquerra ha aconseguit incloure fins a 44 esmenes en el pressupost de l'estat que afecten diferents municipis dels Països Catalans.

CANALS I TARDÀ DEMANEN A L'ESTAT EL CASTELL DE CORBERA I BÚSTIES PER A TOTES LES URBANITZACIONS

Esquerra-Corbera ha presentat, a través del diputat de la comarca al parlament espanyol, Joan Tardà, esmenes als pressupostos de l'estat pensant en dues grans mancances en el nostre municipi. Montserrat Febrero, presidenta de la secció local ,afirma que "Esquerra treballa per Corbera en tots els àmbits on es present i allà on són les competències mentre no siguem independents." L'alcade, Pep Canals, afirma que "fa anys que estem intentant que el bisbat posi a disposició del municipi el castell, un edifici meravellós en calr estat d'abandó i qu té un potencial grandíssim. Per això hem decidit que sigui el govern espanyol qui el compri i el trespassi a l'ajuntament." "Anem a Madrid a defensar el que calgui , que és allà on van els diners dels catalanes i les catalanes", ha reblat el diputat Joan Tardà. D'altra banda, "volem que les urbanitzacions tinguin un servei postal adequat. Correus no inverteix a Corbera tot el que està obligat. Quan els ho exigim, ens donen llargues. Per això hem demanat a l'estat que doni recursos per adquirir bústies col·lectives per a les urbanitzacions de Corbera que no entenen. És la seva competència", conclou l'alcalde. Tardà acaba dient: "no confiem que el govern espanyol faci un tomb i de sobte passi a defensar els interessos dels Països Catalans. Creiem que totes les esmenes seran rebutjades però és la nostra obligació intentar-ho."  

L'ALCALDE PRESENTA EL PLA DIRECTOR DE LES MUNTANYES DEL BAIX LLOBREGAT ALS PROPIETARIS DE LES FINQUES

L'Alcalde ha presentat el Pla Director de les Muntanyes del Baix als propietaris/es de les finques que són objecte de la proposta. Es tracta d'un document que fa una diagnosi dels elements de patrimoni natural, humà/històric, agrícola i forestal del 11 municipis de la Serra d'Ordal. El més important, però, són les prop de 30 propostes d'actuació en els camps ambiental, econòmic i social per tal de posar en valor un territori en clar abandó majoritari i que alhora esdevingui lloc de qualitat i d'activitat econòmica sostenible i de profit per als propietaris. Segons l'alcalde, Pep Canals, "cal donar un impuls als nostres espais lliures per protegir-los i alhora fer-los rendibles".I ha afegit, "es tracta de passar de la no gestió a la gestió. Per a això calia acostar la proposta als protagonistes del territori, els seus propietaris. He volgut fer un acte directe d'explicació amb una presentació planera més enllà del procés d'informació pública oficial i de rigor." L'acte, fet a la Societat Diadema, ha tingut una bona acollida i ha servit per aclarir alguns dubtes als assistents. La propera setmana s'obrirà el procés formal d'acceptació de suggeriments obert a tota la ciutadania. El document complet el podeu trobar al portal de l'ajuntament (www.corberadellobregat.cat) i a l'Oficina d'atenció ciutadana de l'ajuntament.

GRAN ÈXIT D'ACOLLIDA DE LA NOVA BIBLIOTECA

Diumenge 24 d'octubre l'alcalde, Pep Canals i el conseller de cultura i mitjans audiovisuals, Joan Manel Tresserras, van inaugurar la nova biblioteca de Can Baró davant d'unes 400 persones. L'equipament va tenir molt bona acollida i els comentaris d'admiració per part de molta gent es van fer notar. L'alcalde, Pep Canals, va destacar que "aquest és més que un equipament: no només és un temple de la cultura i la formació com a persones sinó que és un lloc de convivència pública i de cohesió social, un espai de trobada i relació, no només per l'edifici sinó també pel seu entorn." Canals va agrair l'esforç de tota la gent per tirar-la endavant amb tantes dificultats. Cal no oblidar que el nou govern municipal va trobar l'obra tot juts començada però sense diners per pagar-la. En aquest sentit, Canals va reblar: "ha esta decisiva l'aportació del Departament de Cultura de la Generalitat, sense la qual no hauria estat possible fer-la." El conseller Tresserras va destacar "la bellesa d'un edifici dissenyat per fer ciutadans i ciutadanes més formats i per tant, més lliures i amb capacitat de triar en un moment en què tanta gent reclama el dret de decidir." La nova biblioteca, un gran exemple de la feina feta per Esquerra a l'Ajuntament de Corbera i al Govern de la Generalitat.

LA GENERALITAT DECLARA EL PESSEBRE VIVENT FESTA LOCAL D'INTERÈS TURÍSTIC

Després d'uns mesos d'espera, el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Hble. Josep Huguet, va signar la resolució per la qual declara la inclusió del Pessebre Vivent de Corbera al Cens de Festes Locals d'Interès Turístic. La iniciativa sorgeix d'una reunió, fa mesos, entre l'alcalde, Pep Canals i el conseller Josep Huguet en què el nostre batlle va anunciar que demanaria que es valorés aquesta possibilitat. Immediatament, el Servei de Turisme de l'ajuntament encapçalat pel nostre regidor, Èric Blanco, es va posar a treballar per presentar el dossier de la candidatura, que ha donat els fruits esperats. Per a l'alcalde, Pep Canals, "aquest és un fet molt destacable, ja que per un costat es fa justícia amb l'entitat Amics de Corbera i el Pessebre; i de l'altra obtenim un gran reconeixement com a reclam turístic ja a nivell nacional, cosa que es permet avançar en el nostre projecte d'una nova línia d'activitat econòmica per a Corbera." El conseller, Josep Huguet, afirma amb rotunditat: “quan l'alcalde va convidar-me a visitar el Pessebre fa dos anys vaig tenir molt clar els valors patrimonials i turístics del Pessebre. Ara n'arriba el reconeixement institucional.” D'aquesta manera continua el treball coherent d'Esquerra en matèria de turisme de la identitat i sostenible en l'acció de govern des de la Generalitat i des de l'ajuntament.  

JA HAN COMENÇAT LES OBRES DEL COL.LECTOR DE CAN RIGOL

Aquesta primera setmana d’octubre han començat les obres del col•lector de Can Rigol, que connectaran la xarxa de clavegueram de la urbanització amb el col•lector general existent a la Riera de Rafamans que condueix l’aigua residual fins a la depuradora de Sant Feliu de Llobregat. L’alcalde, Pep Canals, celebra: “des que vam entrar al Govern no hem parat per fer que la Generalitat tirés aquesta obra que li correspon. Finalment ja és realitat i n’estic molt satisfet, com sé que ho estan els veïns i veïnes del barri. No ha estat fàcil ja que, realment, el problema de finançament del govern del nostre país també és molt greu i s’ha retardat tot plegat”. Esquerra continua treballant per les urbanitzacions i pel medi ambient.  

L'AJUNTAMENT CREA UNA CASA DE NOUS OFICIS PER FORMAR 10 JOVES EN ATUR

La Generalitat ha concedit a l'Ajuntament el projecte que havia sol•licitat per tenir una casa de Nous Oficis, que formarà 10 joves de Corbera en atur, menors de 25 anys, en l'àmbit ambiental i de la recuperació d'espais lliures del municipi. Se centrarà sobretot en la recuperació de l'entorn de les fonts. L’alcalde, Pep Canals, afoirma amb satisfacció que d’aquesta manera atenem dos objectius del govern municipal: la millora de l’ocupabilitat en sectors de població amb risc d’exclusió i l’impuls a la sostenibilitat, que també ha de ser social. El projecte té un pressupost de 120000 euros (el total) i per a un any (incloent-hi beques i sous dels joves) que no té cap cost per a l’ajuntament.  

ESQUERRA DEMANA AL MINISTRE BLANCO QUE REPRENGUI LES OBRES D'ENLLAÇ DE L'A2 AMB L'AP7 AL TERME DE CORBERA

Fa unes setmanes, el govern espanyol va anunciar una retallada pressupostària en el ministeri de foment que afectaven diverses obres previstes o en execució als Països Catalans. posteriorment, i degut a les pressions fetes per la coscietat civil i política catalana, se'n van reduir les obres afectades. No va ser el cas del viaducte que ha d'enllaçar l'Autovia de Lleida, A2 amb l'autopista de Girona, AP7, que ha quedat aturada des de fa setmanes i està afectada per la retallada. davant d'aquest fet, el nostre alcalde, Pep Canals i 7 alcaldes més de la zona, es van reunir la setmana passada per marcar un seguit d'actuacions, com demanar una entrevista amb el ministre José Blanco. Per demanar suport a aquest fet, i davant de la seva passivitt, els alcaldes van entrvistar-se amb el conseller, Joaruim Nadal per demanar-li que els acompnyés a veure el ministre. "No podem permetre que aquesta obra, molt avançada, que està més a prop de l'acabament que de l'inici ens la deixin empanatanegada com està ara. en el nostre terme municipal hi ha piles de terra i runa que afecten el nostre paisatge i l'àmbit del riu, que avit recuperarem", es queixa l'alcalde, Pep Canals. Per reblar-ho, l'alcalde ha demanat al diputat al parlament espanyol, Joan Tardà que entri una pregunta al congrés per demanar al ministre si pensa reprendre'n les obres. "Es tracta d'una obra d'alt niovell estratègic per al país, més prioritària que el malaurat 4t cinturó i amb molt menys impacte ambiental, ja que l'únic que cal fer és acabar el pont", afirma el diputat Tardà. Per la seva part, la diputada al Parlament de Catalunya per la comarca, Anna Simó, ha lamentat que la iniciativa per forçar el ministre rectificar l'hagin pres els alcaldes i no el conseller. "Esperem que el conseller lideri la demanda i acompanyi finalment els alcaldes a veure el ministre", ha dit.