Corbera de Llobregat

Diada de Catalunya, Corbera de Llobregat. DISCURS SRA. MONTSERRAT FEBRERO, ALCALDESSA DE CORBERA DE LLOBREGAT

Molt bon dia a tothom. Regidors, Entitats i Associacions, veïns i veïnes de Corbera de Llobregat, gràcies per acompanyar-nos. Avui, 11 de Setembre, diada Nacional de Catalunya, ens reunim aquí per tal de retre un sentit homenatge a totes aquelles persones que van lluitar i lluiten per la defensa de la llibertat, la llengua i la identitat de totes les catalanes i catalans, per exaltar els valors de la nostra Nació i recordar la nostra història. No demanaré perdó. No demanarem perdó. No ens disculparem per treballar, amb perseverança i amb dignitat, per una Catalunya més solidària, més justa, més pròspera econòmicament  i més equilibrada. Amb el cap ben alt i dient-t’ho ben fort, exclamem que lluitem per una Catalunya independent, per una Catalunya ja madura que vol dictar el seu camí, construir el seu futur, sense traves de ningú. Som gent ferma, valenta i perseverant i continuarem lluitant per la nostra llengua, per la nostra història i per les nostres institucions. La voluntat de ser i seguir sent, continua. Avui, dia 11 de setembre, Festa Nacional de Catalunya, reivindiquem el que nosaltres creiem que és el millor per al nostre país. I no, no som excloents. Defensem la nostra postura, la nostra idea, sense anar en contra de ningú. No us equivoqueu. Que no es facin interpretacions malintencionades. I quan sortim el carrer i expressem el nostre ideari, fem això, defensem una postura, sense menysprear cap altre posicionament. No oblidem mai que estem treballant per la consecució d’un referèndum acordat. Sempre ha estat la nostra voluntat, tant ara, com el del 1 d’octubre de 2017. És a dir, que la majoria decideixi el camí que hem de seguir. No hem de tenir por, ningú de nosaltres, de que hi hagi manifestacions, sempre democràtiques, de diferents postures polítiques. De veritat, cal escoltar-nos més entre tots i totes i no veure un pensament diferent com una amenaça. Perquè, al final, aquest país l’estem construïm, el construirem entre tots i totes, I aquestes manifestacions no han de quedar només en aquest acte.

INAUGURACIÓ I AMPLIACIÓ DEL “CASAL DE LA GENT GRAN LES MAGNÒLIES” 5  SETEMBRE 2021

Bon dia a tothom i sigueu benvinguts, Vull agrair a tota la ciutadania que avui ha volgut dedicar una part d’aquest diumenge a veure amb els seus propis ulls el resultat de les obres i treballs efectuats, a tots aquells i aquelles que ja s’han inscrit en les primeres activitats i, com no al Vicepresident de l’AMB i alcalde d’El Papiol, Sr. Joan Borràs, del Diputat al Parlament de Catalunya, Sr. Jordi Albert, i al Diputat a la Diputació de Barcelona, Sr. Joan Ramón Mut. A la Sra. Ascensión Ràtia, alcaldessa de Pallejà i Sr. Xavier Gonzàlez, alcalde de La Palma de Cervelló. Els regidors del Consistori, Sr. Arturo Martínez, regidor de Benestar Social i Gent Gran, Sra. Mercè Rocas, Sr. Jordi Anducas, Sra Meritxell Garcia de Llanza, Sra. Cristina Blasquiz, Sr. Víctor Gonzalez, Sra. Rosa Boladeras, Sra. Rosa Ma. Martin, Sra Carmen Benito i al Sr. Jaume Guim. Una especial menció a la Sra. Mari Grau, vídua del Sr. Pere Alegri, alcalde que va tenir l’honor d’inaugurar aquest equipament municipal l’any 1995, que avui no ens pot acompanyar per motius de salut. El Sr Enric Urgellès Alcalde 1987-1995. Als Presidents i Presidentes d’anteriors etapes d’aquest Casal, Sr. Sr. Jordi Aragall, Sra. Mercè Gaspar i Sra. Mayte Follana. En representació de la “Societat Coral Diadema Diadema” tenim al seu President Sr. Ramir Canyelles i al Sr Josep Roig. El Sr. David Esquirol, President de “l’Associació Pessebre Vivent amics de Corbera” i a Mossèn Dani Palau Rector de Corbera de Llobregat. Avui, 5 de setembre de 2021, per fí hem arribat al final d’un procés de reforma i ampliació d’aquest magnífic equipament municipal del Casal de les Magnòlies. Fa un any ho teníem tot preparat i programat per fer i viure aquesta inauguració que tant esperada era per tothom i, especialment, per la gent gran del nostre municipi com a primers/es usuaris i usuàries de les seves instal·lacions. La maleïda pandèmia i la situació sanitària al setembre del 2020 ens ho va impedir.

INAUGURACIÓ ENLLAÇ A2 AMB AP7

Després de 14 anys, avui dimecres 1 de setembre de 2021, l'enllaç entre l'Autovia A2 i l'Autopista AP7, dos dels eixos de carretera més importants i transitats de Catalunya , s'ha inaugurat. L'acte l'ha presidit la Ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Sra. Raquel Sánchez i la Delegada del Govern a Catalunya, Sra. Teresa Cunillera. La Nostra Alcadessa, Sra. Montserrat Febrero hi ha assistit juntament d'altres alcaldes i alcaldesses de la zona. aquesta connexió significa una important millora en el trànsit de les carreteres comarcals per tal resoldre problemes de mobilitat interna en les carreteres locals on, al voltant de 200 mil vehicles hi circulen diàriament.

BARCELONA I CAMBRILS

BARCELONA I CAMBRILS   Avui la Rambla es tornarà a omplir de gent. El carrer encara sagna. Segueix ple de ferides i el dolor segueix pesant encara com una llosa. Aquell dia era impossible caminar per la Rambla i no plorar. Però la reacció immediata dels barcelonins –perquè aquell dia a la Rambla hi havia barcelonins– va ser tornar al carrer i demostrar als terroristes que no, que no tenim por, que estem tots junts, que la Rambla és nostra i que no cedirem un pam de terra.   Els atemptats del 17 i 18 d'agost de 2017 a Barcelona i Cambrils van causar 16 persones mortes i més d'un centenar de ferits de 34 nacionalitats diferents.   Però ja han passat quatre anys. La vida ha continuat. Per la Rambla hi han passat milions de persones, i les investigacions han trobat respostes a algunes preguntes però també han obert nous interrogants.   Encara que sembli que la societat hagi passat pàgina, el debat relacionat amb els motius pels quals el grup de joves de Ripoll va decidir matar persones innocents continua obert. Per molt que avanci el debat sobre els factors de radicalització, no existeix a dia d’avui un consens pel que fa a la prevalença d’un factor sobre un altre.   La raó de l’origen com a principal variable explicativa resulta més atractiva pel fet que simplifica un fenomen complex: orienta el debat cap a causes i culpables aliens a la societat (si són marroquins, és perquè el problema prové de la seva educació, la seva cultura o la seva religió) i, per tant, modifica els termes mateixos de la discussió. Des d’aquesta perspectiva, ja no es tracta de qüestionar la societat en què vivien els individus, ni la seva trajectòria personal, sinó més aviat de centrar el debat en el paper de l’origen com a factor de permeabilitat a la ideologia salafista gihadista. No obstant això, en comptes d’extrapolar certes conclusions basades en els seus orígens, no és més apropiat centrar-se en el seu recorregut biogràfic (context, socialització primària i secundària, etc.

CARTA D'AGRAÏMENT DE CASTELLVÍ DE ROSANES

Agraïts per la feina feta dels nostres Bombers Voluntaris.  Són una Agrupació de voluntaris amb ganes d'ajudar, molta voluntat de preservar el nostre entorn i sempre disposats a sacrificar hores del seu temps lliure per a fer-nos la vida una mica millor. MOLTES GRÀCIES!!!

CAMPANYA D'INFORMACIÓ I CONSCIENCIACIÓ ALS GORGS DE LA MOLA

Aquest dissabte s'inicia un projecte d'informació i conscienciació a l'espai natural de la riera de Corbera, anomenat els Gorgs de la Mola. Així doncs, tots els dies de la setmana des del 17 de juliol i fins el 27 d'agost, 1 persona en horari de matí, s'encarregarà d'informar a les visitants que contínuament freqüenten aquest lloc, de l'alt valor ecològic i paisatgístic de la zona i del bon ús que cal fer d'aquest indret natural tant privilegiat que tenim al nostre municipi. Els principals objectius d'aquesta actuació són els de conscienciar a la població sobre la zona i recordar aquelles activitats que no estan permeses com l'abandonament de residus, encendre foc o saltar de les roques, ja que poden malmetre la biodiversitat de l'espai i que poden representar un risc per la seguretat. Aquest projecte parteix de dues necessitats i s'ha realitzat coordinadament entre les àrees de joventut, ocupació i medi ambient. Per una banda, s'han contractat quatre persones joves donant compliment a la decisió del Fòrum Jove. Es va posar a mans dels joves destinar 5.000 € a una acció a l'estiu i ells van prioritzar donar feina a joves. D'altra banda, des de la preocupació creixent per la massificació de la zona en els últims anys, que produeix situacions negatives pels ecosistemes