Corbera de Llobregat

Notícia

Diada de Catalunya. DISCURS ESQUERRA REPÚBLICANA DE CATALUNYA A CORBERA DE LLOBREGAT

DIADA
Bon dia a tothom,

Novament ens retrobem, en un acte de caràcter institucional i cívic alhora, per celebrar la Diada Nacional de Catalunya.

Tota celebració en llibertat té, i aquesta d’avui tant com qualsevol altra, un horitzó de signe positiu, malgrat que els fets que es commemoren siguin tristos i tràgics.

Catalunya ha estat històricament capaç de sortir amb impuls i visió de futur de situacions negatives i de dificultats que semblaven insuperables; la nostra situació històrica actual és lluny de suportar aquella càrrega negativa d’altres moments, com ara el que avui es commemora, l’11 de setembre de 1714, o, més a prop nostre, la guerra de 1936-39.

En tots dos casos Catalunya va patir una regressió brutal en tots els ordres i va sofrir en la seva personalitat nacional agressions intolerables.

Des d’aleshores tots hem canviat, els ciutadans, les institucions, les relacions intraestatals i les internacionals, la composició de la població amb el fet rellevant de la nova immigració, ha canviat, ras i curt, tot el país; sembla, doncs, raonable que el pas següent sigui una total llibertat d’ autogovernem per adaptar-nos a aquests canvis i permetre’ns un desplegament de totes les potencialitats i un servei adequat a les noves necessitats.

I això no pas perquè sí, sinó perquè existeix el profund convenciment, i arguments que el sostenen, que amb una governança pròpia, catalana i Independent d’àncores estatals la nostra terra i la nostra nació renaixeria.

Articular l’autogestió Catalana no pas per a les forces polítiques, que són les primeres que l’han de servir i les últimes que han de servir-se’n, sinó per al conjunt dels catalans, que en són els titulars i legítims beneficiaris; millor per a la seva vida diària, per a un creixement econòmic i social més progressiu, equitatiu i sostenible, per a una educació i una cultura plenes i a l’abast igualitari de tothom, per a un benestar personal i social que inclogui també els ciutadans nouvinguts, per a un nou ordre territorial que respecti més el principi de proximitat del poder i de participació dels ciutadans i una nova, més àgil i eficaç articulació institucional.

Per aquest motiu, els “Onze de setembre” són, per excel·lència i per damunt de tot, reivindicatius de manera majoritària i massiva.  Està clar que el poble català no es troba còmode amb la situació política actual i amb el seu encaix territorial. I per això, d'una manera multitudinària surt al carrer per reivindicar-se.

Hem d’aconseguir que puguem votar en un nou referèndum, els que volem i els que no volen l’autodeterminació. Ha de ser la via de la democràcia la que resolgui el conflicte polític.

Perquè el judici va ser una mentida en majúscules, perquè són innocents i no haurien d’haver passat ni un sol dia, ni una sola nit entre barrots, perquè tenir-los tancats va ser i és encara per molts una vergonya democràtica, jurídica, una injustícia,  i es mereixen que seguim mobilitzant-nos per tornar-los la llibertat que mai haurien d’haver perdut.
 
Aquest 11 de setembre, tot i les dificultats, encoratgem tots aquells que no han abaixat els braços per seguir lluitant encoratgem a tots aquells que tenen dubtes, perquè viure en un país millor serà, segur, de la mà de la República Catalana.
 
Però sobretot, sobretot,  fem-ho per vosaltres, dones i homes valents,  compromesos, no us heu rendit i per aquest motiu sapigueu que seguim al peu del canó i seguirem, seguirem i seguirem.
 
Bona diada, Visca Corbera i Visca Catalunya (lliure)!"