Corbera de Llobregat

Notícia

CORBERA DE LLOBREGAT AUGMENTA LA SEVA SEGURETAT AMB CÀMERES LECTORES DE MATRÍCULES.

AJUNTAMENT

 
S’ha iniciat el procés d’instal·lació de càmeres de control a les entrades i sortides del municipi, amb l’objectiu de reforçar la seguretat ciutadana i el control del trànsit.
El projecte inclou poder instal·lar-les:

 
Punt 1: Entrada Corbera Llobregat des de la Palma de Cervelló - BV-2421
Punt 2: La Creu de l’Aragall
Punt 3: Rotonda Can Llopard
Punt 4: Carrer de la Creu Sussalba / Carretera de Corbera
Punt 5: Rotonda de Can Xorra / Av. Can Montmany.
Punt 6 - Rotonda Pneumàtics Socorro.
 
Aquestes càmeres no són sancionadores, sinó que serveixen per llegir les matrícules dels vehicles que accedeixen al municipi. D’aquesta manera l’Ajuntament de Corbera de Llobregat fa una clara aposta per la seguretat en tots els punts del municipi.
La mesura permetrà tenir un major control dels vehicles que creuen aquesta zona geogràfica.
El principal motiu per a la instal·lació de les càmeres lectores de matrícules és millorar la seguretat del municipi, atès la  "preocupació" per part de la ciutadania tant, en cases particulars com a empreses.

Càmeres a sis punts diferents del municipi

L’objectiu ara és poder realitzar la ubicació d’aquests nous equips durant els propers dies, en sis punts diferents d’entrada a Corbera, possibilitant d’aquesta manera que es pugui blindar tot el perímetre urbà del municipi.
Les imatges que es capten amb aquest sistema es visualitzen a Prefectura de la policia Corberenca on els agents les poden controlar remotament. Amb la ubicació d’aquests nous dispositius de videovigilància Corbera disposarà de càmeres, per a reforçar la seguretat i el control del trànsit al municipi.

Les noves càmeres

Aquests conjunts de càmeres combinen dues funcions: el control del trànsit i el control de la lectura de les matrícules. Les càmeres destinades al control del trànsit, no poden enregistrar i només emeten imatges a temps real de l’activitat de la circulació dels vehicles de l’àmbit on són ubicades.
Les càmeres tenen una funció de control de la lectura de les matrícules de tots els vehicles que accedeixen en els àmbits controlats. Aquestes càmeres detecten, mitjançant una aplicació de software, les matrícules de vehicles denunciats o sospitosos, advertint als agents i de manera automàtica, l’accés d’aquests vehicles dins l’espai videovigilat.
Aquest dispositiu de videovigilància disposa de les prestacions de programació necessàries per assolir l’objectiu de llegir les matrícules fins i tot en les situacions d’il·luminació més adverses i en condicions meteorològiques complicades.
Amb l’enregistrament i la captura de totes les matrícules dels vehicles que circulin per la zona de detecció es genera una base de dades amb tots els registres. Cadascun d’ells conté la informació de la matrícula del vehicle, data i hora de captura, la ubicació on s’ha realitzat i el sentit de la marxa. A més aporta la imatge corresponent a la captura com a prova visual.
En una següent fase l’Ajuntament té previst posar càmeres de control d’accesso