Corbera de Llobregat

Notícia

REPTES DEL MOVIMENT INDEPENDENTISTA

ERC

Per guanyar no hi han fórmules màgiques, no hi ha dreceres, només hi ha un camí; ser encara més i més forts i està més preparats.
 
Per aconseguir l’objectiu de fer Catalunya un estat independent en forma de República hem de continuar treballant més i millor, per fer efectiu el dret a l’autodeterminació, en aplicació del principi democràtic.
 
L’any 2017 vam ser capaços i capaces de posar sobre el plat de la balança els vots què, en qualsevol estat plenament democràtic, haurien representat un motiu de pes per guanyar. La perspectiva del temps transcorregut des d’aprenentatges.
 
Hem après que el model de mobilització del procés que hem seguit fins ara té moltes virtuts, com ara què tenim la força de la democràcia, els vots i la força de la gents. I l’1 d’octubre es va demostrar que la gent organitzada, si és una massa crítica suficient, és capaç de resistir pacíficament davant d’un èxit d’uniformitats. És un aprenentatge per al futur; una mobilització popular d’aquestes característiques desborda qualsevol capacitat coercitiva de l’Estat.
 
Hem après què, mentre nosaltres només volem posar vots, al nostra plat de la balança, a l’altre plat l’Estat espanyol està disposat a posar-hi de tot: repressió judicial, econòmica i policial, presó, persecució política i instrumentalització mediàtica. Per això, com a garants de la democràcia que som, per guanyar ens cal posar molts més vots al plat de la balança, els vots. De milions de persones. Perquè sabem què això, els vots, pesarà molt més que tota la repressió de l’Estat.
 
Som conscients, molt en particular que el paper de la justícia espanyola – amb coneguts episodis de criminalització gratuïta, difamació i d’acreditada falsedat en les acusacions contra militants independentistes, que no cessaran mentre no hi hagi una solució política del conflicte – han ocupat un paper central en l’estratègia de l’estat per combatre els partidaris de la República Catalana.
 
En aquest sentit hem de dedicar totes les energies necessàries a desmuntar el seu paper repressiu i sovint prevaricador.