Corbera de Llobregat

Notícia

COMENCEN LES OBRES D'ARRANJAMENT DE L'ASFALT DE LES CASES PAIRALS

URBANITZACIONS
Aquesta setmana comencen les obres de reparació provisional de l'asfalt de Les Cases Pairals després de llargues gestions liderades pel nostre alcalde, Pep Canals.

Les obres d'urbanització d'aquest nucli van acabar el desembre de 2005. Des d'aleshores, però els carrers van anar aixecant el seu paviment de manera inexplicable. Malgrat les demandes d'Esquerra i de molts veïns perquè s'arrangessin, l'aleshores alcaldessa socialista no en va fer cas i, amb el pas del temps, la situació empitjorà.

Quan Esquerra arribà al govern municipal s'iniciaren les gestions per a l'arranjament, tal i com ens hi havíem compromès:

1) Retenció dels avals a l'empresa constructora.
2) Encarregar un estudi que ens en donés les causes. L'informe no va ser concloent.
3) Encàrrec en paral·lel a l'empresa perquè n'arrangés els desperfectes. L'empresa s'hi negà per manca de proves.
4) Encàrrec d'un nou estudi, aquesta vegada a l'escola d'enginyers d'obra pública de la Universitat Politècnica de Catalunya, pagat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Finalment, l'estudi diu que les causes és la base de residus siderúrgics, que va ser-hi aplicats incorrectament per l'empresa.
5) Exigència a l'empresa de reparar tots els trams alçats retirant la subbase mal aplicada.
6) Degut a l'alt cost de la reparació, l'empresa ofereix de fer una reparació provisional consistent a eliminar els bonys i tornar a asfaltar.

"Hem acceptat aquesta solució perquè els veïns no poden esperar més: és una qüestió de seguretat i comoditat. No renunciem, en cap cas, a continuar reclamant-ne l'arranjament definitiu, si cal, en via judicial. En tot cas, sabem que aquesta solució anirà per llarg. De moment, en poques setmanes tindrem els carrers com cal per un temps", afirma l'alcalde Pep Canals, molt satisfet.

Un nou compromís electoral d'Esquerra quan estava a l'oposició fet estant al govern. La coherència, la nostra bandera.