Corbera de Llobregat

Ajuntament

MOCIÓ D'ERC CORBERA EN SUPORT A MARCEL VIVET I DE REBUIG A LA SENTÈNCIA DE L’AUDIÈNCIA PROVINCIAL QUE EL CONDEMNA A CINC ANYS DE PRESÓ (PLE13 JULIOL 2021)
El passat 16 de juny a la secció 21a de l’Audiència Provincial vam conèixer la terrible sentència de 5 anys de presó per al Marcel Vivet per exercir el seu dret de participació en una manifestació el 29 de setembre de 2018 a Barcelona. Una manifestació que va ser convocada en resposta a l'homenatge organitzat per Jusapol el mateix dia a favor dels policies nacionals que havien actuat durant els fets de l'1 d'octubre.
El condemnen a un total de 5 anys de presó, 2 per desordres públics i 3 per atemptat a l’autoritat i més de 2100€ de multa.
En Marcel és un jove badaloní compromès en diferents lluites socials i polítiques, i aquella tardor de 2018 va sortir, com tants d’altres, a plantar cara a aquells que van reprimir el poble català l’1 d’octubre. Tothom qui vam sortir al carrer aquell dia ho vam fer per mostrar el rebuig a la manifestació convocada pel sindicat de policies espanyol JUSAPOL. En Marcel i tots nosaltres vam sortir amb l’antifeixisme per bandera i en defensa de les institucions catalanes, les mateixes que uns
mesos després es van personar com a acusació particular contra el nostre company.
Més de 3000 encausades veuen com la repressió impulsada pel govern autonòmic de la Generalitat no s’atura. Els mateixos que d’una banda criden a la mobilització, són aquells que de la mà de l’Estat espanyol ens persegueixen, jutgen i empresonen. La Generalitat de Catalunya, que es manté com acusació particular en més de 70 casos contra independentistes inclòs el cas d’en Marcel, ha acabat demanant 4 anys, 9 mesos i 1 dia de presó, 600 euros de multa i una indemnització de 1.549 euros.
Un altre cop ens trobem davant d’una justícia que utilitza el seu poder per discriminar arbitràriament i que vulnera de forma reiterada el dret a la defensa i l’exercici de drets fonamentals com el de manifestació, la llibertat d’expressió o el dret a la protesta. 
Atenent que en el redactat de la sentencia, malgrat el magistrat reconeix que no hi ha imatges que acreditin l’acusació i considera que només amb la declaració de l’agent n’hi ha prou per imposar la sentència condemnatòria, el jutge li imposa la màxima pena que demanaven les acusacions. 
Atenent les darrers informacions de fets gravíssims que ha denunciat la defensa de Marcel Vivet, representada per advocats d’Alerta Solidària, segons la qual el mateix agent dels Mossos d’Esquadra que va acusar en Marcel d’haver-lo agredit durant la manifestació, també va acusar dels mateixos fets un altre noi.
Atenent que aquesta denuncia posa de manifest que les acusacions plantejades per la Generalitat de Per corroborar la veracitat d'aquest document consulti la següent pàgina web:

Catalunya, que han acabat amb una condemna de 5 anys per en Marcel Vivet, es basen en el testimoni d’un agent que va mentir deliberadament en seu judicial per condemnar-lo, una falsedat que ja venia del redactat policial que es va fer servir en el seu moment per encausar-lo mesos després de la manifestació.
Atenent que aquests fets tant greus posen en risc els drets fonamentals que haurien de defensar les institucions democràtiques del nostre país. 
Per tot això, el grup municipal CUP - AMUNT proposa al Ple de l’Ajuntament de Corbera de Llobregat adoptar els següents ACORDS
PRIMER.- Expressar tota la nostra solidaritat i suport al Marcel, la família i amistats davant d’aquesta condemna absolutament desproporcionada que pot enviar-lo en els propers mesos a la presó.
SEGON.- Rebutjar de forma rotunda i contundent la condemna de l'audiència provincial de 5 anys de presó i 2000 euros de multa a en Marcel Vivet 
TERCER.- Emplaçar al Govern de la Generalitat de Catalunya a que retiri les acusacions particulars contra participants en manifestacions, salvo en aquells casos en els que els agents de la policia hagin resultat ferits i tinguin lesions acreditades amb certificat mèdic obertes per l’exercici. I en el cas que es presenti recurs a la sentència de presó de Marcel Vivet, que la Generalitat es retiri com acusació particular.
QUART.- Exigir al govern de la Generalitat de Catalunya i al cos de Mossos d’Esquadra que deixin de recolzar la repressió de l’estat espanyol contra el moviment independentista.
CINQUÈ.- Condemnar la repressió contra el moviment independentista i de manera especial contra la ciutadania que exerceix el dret a protesta, manifestació i llibertat d’expressió.
SISÈ.- Comunicar aquests acords al govern de la Generalitat de Catalunya i al Parlament de Catalunya