Corbera de Llobregat

Notícia

REFORMES FATÍDIQUES

Avançada juny 2013

Aquests dies tenim l'oportunitat de copsar la preocupació dels  nostres jubilats per les seves pensions. En només 5 anys l’Estat espanyol porta acumulades 4 contrareformes, recordant que  3 s’han donat en els darrers 2 anys.
PSOE va obrir la veda, rebaixant les pensions d’invalidesa i obrint el gran meló de la jubilació, i abans de marxar al 2011, aquests  “progressistes” ens van deixar com herència l’augment de l’edat de jubilació,  amb nous càlculs que reduïen les pensions al 20%.
A l’entrar a la Moncloa en Rajoy, no va trigar ni sis mesos en retallar la prestació d’atur a tothom, però el plat fort estava a la prestació de jubilació sota el paradoxal titular de voler afavorir la continuïtat de la vida laboral dels espanyols.
Ara, cop radical contra les pensions. La nova reforma no és res més que una tràgica rebaixa de les prestacions de jubilació, socialment més injusta a l’endurir els requisits del subsidi d’atur als majors de 55 anys.
Des d’Esquerra a Corbera volem alçar la veu en contra aquestes mesures, sent conscients de les dificultats econòmiques que molts pensionistes estan patint. A dia d'avui, són ells qui ajuden les seves famílies en atur o amb uns ingressos tan baixos que es troben al llindar de la pobresa. Els jubilats majors de 65 anys representant a Catalunya, i al nostra municipi en particular, quasi un 40% del total d’aquells.
En cas que el nostre país gestionés els seus propis recursos econòmics, seria capaç de garantir les pensions revalorant-les adequadament, no oblidem que la Generalitat només recull el 5% del total recaptat en impostos i l’Estat Espanyol el 95%.