Corbera de Llobregat

Notícia

A CORBERA DIA A DIA CREIX L'ATUR

Avançada juny 2013

Fa uns dies es feia balanç del primer any de la Reforma Laboral al Congrés dels Diputats La reactivació de l’ocupació, la lluita contra l’atur i facilitar la contractació a les empreses, no s’ha assolit en cap dels seus extrems. Les empreses segueixen sense crear ocupació per falta de demanda, perquè les polítiques d’austeritat coarten el consum intern, i perquè s’ha produït una involució econòmica que ha deixat l’economia de proximitat amb els calaixos dels comerços massa eixuts. Aquesta  s’explica per una devaluació de salaris que han provocat que les rendes familiars disponibles s’hagin escurçat. En canvi els costos de serveis essencials segueix a l’alça. El balanç és l’empobriment de les condicions laborals, i en general, una major destrucció d’ocupació per haver estat facilitades les vies de sortida del mercat de treball més que les d’entrada. A Corbera ja hem sobrepassat el llindar del 15% de l’atur registrat.
El PSOE ens diu que el primer que faran quan recuperin el poder és derogar la reforma laboral, els haurem de demanar si justament derogaran també la seva, la del Ministre Corbacho del PSC, que va ser la primera gran atzagaiada als drets laborals.
Mentre que als catalans ens atribueixen que ens dediquem més a la transició nacional  que a crear ocupació, ells, tot i tenint les competències i els recursos, no han estat capaços de millorar en res les expectatives laborals per grans ni joves, ni moderar les extraordinàries dades d’atur. La nostra mesura per reactivar l’ocupació és sens dubte construir-nos el nostre propi mercat de treball.