Corbera de Llobregat

Notícia

La majoria decidirà

Artur Martínez, secretari de Política Municipal ERC-Corbera
Artur Martínez
Artur Martínez

    Escoltem amb molta freqüència que no importen les nacionalitats, que no importen els Estats, que crear-ne un nou comporta aixecar fronteres, comporta fracturar la societat, comporta crear divisions a les famílies, comporta privar als què indistintament se senten espanyols i catalans del seu dret a seguir-ho sentin, que l’important no són les banderes sinó el model de societat que es vol construir i que aquestes ho tapen tot.
    Al meu parer, encara que puguem admetre la bona fe d’alguns que així ho creguin, aquests arguments no deixen d’allargar en el temps el statu quo i la relació de poders actuals en el marc de l’Estat espanyol.
    Crec que ningú que sigui favorable a l’independència de Catalunya té com objectius cap dels arguments citats anteriorment.
    El fet de que Catalunya es converteixi en un nou Estat i que una gran part de la societat catalana hagi arribat a la conclusió de que és la única forma de seguir avançant en el desenvolupament d’un model de societat més just i equitatiu per als seus conciutadans, no es fruit d’un caprici momentani o de la genialitat d’un o uns il·luminats.
    Com repeteix incansablement Oriol Junqueras, ens calen les millors eines per assolir les millors condicions de desenvolupament social, econòmic i cultural que es mereixen el nostres conciutadans.
    El que Catalunya passi a ser un nou Estat no significa que apareguin unes fronteres aïllacionistes, que s’ obligui a ningú a penjar una bandera que no li agradi, a fracturar la societat en funció de la tarja nacional d’identitat, a dividir les famílies en base al  sentiment nacional dels seus components, ni a canviar el seu lloc de residencia per no se sap quins motius.
    Des d’Esquerra Republicana de Catalunya, tant a nivell local com nacional, seguirem treballant per aconseguir la plena independència de Catalunya com primer pas per a què la nostra societat estigui en les condicions més favorables en la construcció del model de societat que els seus ciutadans creguin més convenient.
    Posteriorment, com a qualsevol democràcia moderna, les majories decidiran.