Corbera de Llobregat

Notícia

El Sí-Sí de Corbera

Per Mercè Rocas i Montserrat Febrero

El matí va començar plujós i fred però del tot emocionant. Amb la responsabilitat de ser voluntari i el convenciment de voler-ho fer de forma impecable vam anar cap al lloc assignat amb la il·lusió de què poques vegades a la història s’ha viscut un moment col·lectiu de la intensitat i la passió com la del 9N.
Milers de veïns van acostar-se fins a les urnes per participar, ho van fer visiblement emocionats i convençuts que, malgrat no ser vinculant, aquest referèndum alternatiu marcava un abans i un després en el procés sobiranista.

La jornada es va desenvolupar enmig d'un to cívic, festiu i sense incidents destacats. Els participants, conscients del ressò internacional de la consulta, van voler donar una autèntica demostració de força i comprensió cap als voluntaris que assumien la logística del procés.
Els instituts es van omplir de gent de totes les edats.  Joves que van decidir votar abans d'anar a dormir, pares amb fills i cotxets, gent gran, famílies senceres amb el gos. Hi va haver pluralitat en edats i també en nacionalitats.

Agraïments, somriures, paraules d’estímul, llàgrimes, alegries, records cap als qui ja no hi eren, menjar, beguda i sobre tot amabilitat i reconeixement van ser algunes de les sensacions que ens emportàrem per sempre. Els pusil·lànimes i els recalcitrants haurien de deixar d’una vegada les reticències i reconèixer que a quest país va fer un pas de gegant. Els catalans vam ser grans. Que tothom ho reconegui, i que aquesta grandesa dilueixi els interessos més petits i mesquins que vulguin reduir-nos al passat.

Per tot, des d’ERC us volem donar les gràcies i felicitar-vos les festes(Aquest article sortirà publicat a la propera Avançada del mes de desembre)Mercè Rocas, presidenta d'ERC Corbera.
Montserrat Febrero, secretària d'organització i cap de llista.