Corbera de Llobregat

Totes les opinions

Avançada abril 2013

ALUMNA DE PASILLO POR EL CATALAN

  El diari ABC (20 de març) descrivia com una alumna brillant havia esdevingut fracàs escolar perquè a un Institut de Corbera la feien fora de classe en preguntar en castellà. Va haver de marxar a un institut de Madrid, però va tornar a repetir. Aquest fracàs ha fet que la nena tingui tractament psicològic, un altre cop a Catalunya perquè està inscrita a Castelldefels. L’article està ple de contradiccions: el nivell a què va arribar (1r) no correspon a l’edat d’una nena inicialment brillant (13 anys); per què ha tornat a repetir tercer a Madrid, sense el català?; per què ha tornat a matricular-se a Catalunya?; a cap jornada de portes obertes (amb classes buides) es poden veure els alumnes que la mare descriu; el vocabulari és reiterat en aquest tipus de discurs (“segregada” pels propis companys.

Avançada desembre 2012

CRIMINALITZACIÓ DEL FUNCIONARIAT

                                       Una ideologia és sòlida per les seves conviccions o bé perquè troba algú al que atacar, al que projectar les seves misèries. Com a coartada per la precarització del mercat laboral, es criminalitza el col·lectiu dels funcionaris. S’ha creat un imaginari que parla de privilegis, el caricaturitza esmorzant darrera una taula i arribant tard.

Avançada gener 2013

UN GOVERN PER UNA IL.LUSIÓ COL.LECTIVA

No ens cal un govern il·lusionista. Ens cal, un govern il·lusionant. La història dels pobles es  genera a partir de les accions dels ciutadans  anònims i ara,  en aquest país nostre, podem construir un nou Estat, una nova manera de fer les coses i, com no pot ser d’altre manera, els somnis col·lectius es construeixen col·lectivament. El pacte d'estabilitat parlamentària entre CiU i ERC, ens trasllada, en principi, al somni de la gran majoria de catalans: la consulta per la independència del 2014.

Avançada abril 2012

LA IMPOSICIÓ DE LA NOVA REFORMA LABORAL

  En el Ple de l’Ajuntament, del 30 de març, el Grup Municipal  d’Esquerra va presentar i defensar la moció en contra de la reforma laboral imposada pel Govern Espanyol:   La ineficàcia de la reforma laboral del 2010, que no ha estat capaç d’evitar més d’un milió de nous aturats, ens demostra que la mesura per sortir de la crisi no es troba en una reforma que abarateixi el cost d’acomiadament sinó en dinamitzar l’economia i reactivar les nostres PIMES, principals generadores d’ocupació del nostre país.

Avançada juny 2012

ÉS PRESCINDIBLE UN SERVEI SOCIAL I HUMÀ DE QUALITAT PER ALS NOSTRES FILLS?

Molts ajuntaments, amb l’arribada de la Democràcia del 79, van crear de forma immediata serveis educatius que pal·liessin la manca de professionals que treballessin al costat del personal docent per compensar els dèficits de l’entorn familiar i social de molts alumnes, peces fonamentals per fer possible que l’educació fos una aposta clara per reforçar els vincles entre educació, normalització lingüística i cohesió social impulsant un conjunt de polítiques valorades molt positivament a les quals creiem que no es pot renunciar.

Avançada gener 2012

COMPTES DE FICCIÓ

El passat 29 de novembre el nostre alcalde i el seu govern van aprovar a corre-cuita els pressupostos de 2011 i 2012.   Pressupostos que no compleixen els mínims requisits legals ja que tenen, ambdós, informes desfavorables de la intervenció municipal en un fet molt greu i sense precedents. En una ràpida consulta als informes de la interventora (la persona que vetlla per la legalitat dels comptes públics municipals) s'entén la voluntat d'opacitat i estratagema del nou govern sociovergent en la forma i temps de lliurar a l’oposició, els avantprojectes dels pressupostos pel seu anàlisis, només quatre dies abans.