Cornellà de Llobregat

Totes les notícies


La República Catalana comença als municipis

Estem a les portes de moments històrics, a un pas d'aconseguir allò pel que fa molts anys que lluitem: la Independència.  La Independència, un concepte que engloba molts valors: llibertat, república, justícia social, igualtat, democràcia, estat del benestar, responsabilitat, emprenedoria, creativitat, laïcitat...   I aquests valors formen part d'Esquerra, de la gent d'esquerres i els defensem i treballem perquè puguin fer-se realitat. Fa molts anys que som molts i moltes els implicats en aquest procés, i en els últims anys hem vist com una majoria de la societat que no s´havia posicionat mai, ha sortit al carrer, s'ha mobilitzat i gràcies a això, hem arribat fins on som ara, a un parell de mesos de poder decidir el nostre futur com a país.   És evident que és completament necessària la implicació de la societat civil, de la ciutadania per poder anar més enllà, i també ho és, a Cornellà. La nostra ciutat sempre ha estat caracteritzada per estar formada per gent treballadora i lluitadora, amb empenta. I ara és l'hora que aquesta gent, la gent com vosaltres acabi de fer el pas i torni a implicar-se o ho faci encara més; ja sigui dins del teixit cultural, associatiu, educatiu, empresarial...l'important és, dins de les capacitats i el temps de cadascú formar part activa de l'entorn de Cornellà, perquè és des del mateix, que podrem aconseguir canviar el model de ciutat. Són moments clau, i tots i totes som necessaris; us encoratgem a participar d'aquest moment, i perquè no, a participar en el projecte d'Esquerra de Cornellà. Perquè creiem en un altre Cornellà, en un altre model de ciutat, més participatiu, més just, més republicà, i per aconseguir-ho us necessitem.   Hem de construir un Nou País i per fer-ho hem de començar poble a poble, ciutat a ciutat, la República Catalana comença als municipis i vosaltres en sou la clau.   Us animo a participar en el dinar popular del proper dia 7 de setembre on, de forma distesa podrem trobar-nos i comentar l'actualitat política, tant de Cornellà com del País, alhora que carregarem forces de cara a la V de la Diada i la consulta del 9N.

Raquel Albiol

Per Festa Major, l’Estelada al balcó!

Som a punt de començar la Festa Major de Cornellà, una festa que els  cornellanencs/ques hem sabut fer-nos nostra, del poble, de la ciutadania.   S’ha de reconèixer que gràcies a la implicació de diferents entitats es pot gaudir d’un ampli ventall d’activitats, i de fa uns anys, gràcies també al Toc de Corn, un ampli sector de la població també ha pogut trobar el seu lloc, amb un entorn on es pot sentir més identificat. Per una banda podem comptar amb les propostes ‘oficials’ de l’Ajuntament, que engloba moltes de les activitats de moltes de les entitats; si hi sumem les activitats del Toc de Corn, i de les Festes Alternatives, podem gaudir de tot tipus d’activitats, on tothom pot tenir-hi el seu lloc, el seu espai.   Aquest entorn és gràcies a la ciutadania, a la implicació de moltes persones que no volen quedar-se al marge i que demostren que per poder aconseguir certs reptes cal implicar-se, formar part activa, imprescindible per poder canviar les coses. I s’ha de posar en valor el fet que una ciutat de Cornellà hagi estat capaç d’englobar aquestes activitats tant diverses i amb públics i perfils tant diferents.   Falten gestos, detalls, i un d’aquests, senzill però important; per la seva visibilitat, pel seu significat, pel que representa, és penjar l’estelada al balcó, a la finestra, i deixar-la penjada fins que Catalunya esdevingui un estat propi.   És important que fem visible que els cornellanencs/ques volem decidir el nostre futur; el 9N volem votar i votarem, i votarem SíSí, i ho hem de visibilitzar. Perquè l’estelada simbolitza Esperança, Reivindicació, Lluita, Il·lusió... per un Nou País, Republicà i d’Esquerres.   Després dels resultats electorals de les passades europees, fem visible també als nostres balcons que volem un canvi, fem palès que volem continuar progressant com a societat, fent un pas endavant en l’àmbit polític i del dret a decidir. Per això us demanem un gest, petit i senzill, engalanem els nostres balcons i finestres, per Festa Major, l’Estelada al Balcó!     Raquel Albiol Candidata a l’alcaldia Esquerra Republicana – Cornellà de Llobregat

Raquel Albiol

Taula pel Dret a Decidir del Baix Llobregat, l’única via és votar

El passat divendres, 28 de març, a Pallejà, es va fer la presentació de la Taula pel Dret a Decidir del Baix Llobregat. A l'acte hi van asistir més de 900 persones, entre les que ocupaven la sala, més les que es van haver de quedar fora, veient l'acte a través d'una pantalla.   Un acte que va comptar amb la participació de representants del teixit associatiu i social de la comarca, com ara els secretaris generals d’UGT i CCOO, Josep Maria Álvarez i Joan Carles Gallego, la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, i Carme Forcadell, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, així com d'alcaldes i regidors/es de la comarca, entre ells Oriol Junqueras.   En Frederic Prieto, president de la Taula pel Dret a Decidir al Baix Llobregat, i primer alcalde de la democràcia a Cornellà, va ser l'encarregat de tancar l'acte.   La Taula actualment compta amb les adhesions de 23 partits i associacions polítiques, amb gairebé totes les forces sindicals, amb el suport de 21 ajuntaments del Baix Llobregat i amb centenars d'entitats culturals i socials de la comarca. Un gran exemple de l'ampli abast i de la representativitat de la mateixa, que ha aconseguit arribar a tots els sectors de la societat, perquè, al cap i a la fi, no hi ha res més democràtic que voler votar, i aquesta és la fita de la Taula, poder exercir el dret a vot, a decidir el futur que volem per Catalunya.    I és evident, que la comarca del Baix Llobregat no en pot, ni vol, quedar al marge. Una comarca diversa culturalment i social, que sempre ha estat exemple de lluita, ha tornat ha demostrar que pot ser un referent.   Aconseguir les adhesions de partits polítics, sindicats, entitats culturals, socials, i de la ciutadania en general, tenint en compte els diferents orígens de cadascú d'ells, les diferents postures polítiques i ideològiques, és un reflexe del canvi que s’està produint. La comarca del Baix Llobregat, i en especial Cornellà, s'han implicat en aquest procés, i això és la millor representació de la que podem dotar el procés.

Raquel Albiol

Preparada per treballar per un #nouCornellà

El passat 17 de febrer de 2014, vaig ser escollida pels companys i companyes d’Esquerra Cornellà com a Cap de Llista per les properes eleccions municipals, que tindran lloc al maig del 2015.   Per mi és un honor i un gran repte encapçalar les llistes d’Esquerra a Cornellà. Fa molts anys que formo part del projecte d’Esquerra i que estic implicada en la secció local, lluitant per uns valors republicans i d’esquerres i defensant un ‘altre’ Cornellà. Sóc una dona treballadora, implicada, jove, amb empenta i amb moltes ganes d’afrontar aquest projecte, i la meva trajectòria n’és un breu apunt: he format part de diferents entitats de la ciutat al llarg de la meva vida i he participat activament en Cornellà Decideix, campanyes de l’Anc i pel Dret a Decidir i en la plataforma Aturem Eurovegas.   Com a cornellanenca que viu i s’estima la ciutat i on hi desenvolupo la majoria de les activitats socials, defenso un altre model per la ciutat; un Cornellà més participatiu, més obert a la ciutadania, on les decissions de la població es tinguin amb compte; un Cornellà menys especulatiu, amb més verd i menys totxo, on les últimes ‘pastilles’ de zones verdes siguin conservades i no convertides en més ciment; un Cornellà que sigui motor econòmic, potenciant el comerç local i la indústria; un Cornellà on la defensa de la Cultura i llengua catalanes hi estiguin presents; on l’educació en sigui un pilar fonamental; un Cornellà amb una Borsa de Lloguer assequible real; un Cornellà on la veu del jovent hi tingui el propi espai.   I aquest Cornellà és possible, i ho és amb l’esforç i dedicació de molts cornellanencs i cornelllanenques, entre elles la secció local d’Esquerra, des d’on sempre hem defensat i treballat per aquest model de ciutat.   Cornellà necessita un canvi, els socialistes porten governant amb majoria absoluta molts anys i és necessària una oposició ferma i contundent. És important que en moments decisius com els actuals, Esquerra torni a tenir representació a l’Ajuntament; una veu clara, d’esquerres, republicana, independentista i que escolti a la ciutadania.

Referèndum 9-NOV 2014, pel SI-SI. Votar és la via, tots per un #noupaís

Es evident l’estat d’eufòria que tenim tots i totes gràcies a l’acord del passat dijous 12 de desembre. La gent d’Esquerra Republicana portem molts anys picant pedra, són molts els anys de lluita, quasi sempre en solitari, reclamant el dret a decidir del nostre país, treballant per la independència de Catalunya. Hem perdut moltes batalles, hem tocat fons moltes vegades, però el que ningú ens podrà negar és que hem aconseguit una innegable victòria ideològica. De mica en mica, s’ha anat consolidant una amplíssima majoria ciutadana al nostre país que vol exercir el dret a autodeterminar-se, una majoria folgada que vol que Catalunya sigui un Estat lliure, una República independent. La pressió de la ciutadania ha fet que per primera vegada no estiguem sols, sis partits polítics catalans (CDC, ERC, Unió, ICV, EUiA i la CUP) que representem quasi dos terços del nostre Parlament ens hem posat d’acord per posar dia i hora perquè el nostre poble parli, per donar veu a la democràcia. Segurament no és la pregunta que volíem, però és la única pregunta que ha aconseguit mantenir units a tots els partits que volem donar veu al nostre poble per decidir el seu futur. Un cop el PSC es va desmarcar de la resta, era imprescindible que ICV-EUiA hi estigués present, no podíem deixar fora de l’acord a una part molt important del nostre país que ha tingut aquests dos partits com a referent polític durant molts anys. Al multitudinari acte que vam realitzar el passat dissabte 14 de desembre, un conegut votant socialista de tota la vida deia que li sabia molt de greu que a la foto del 12 de desembre no hi hagués cap representant dels socialisme català. Es així, també ens sap greu a nosaltres que un partit que ha estat tant important per la història del nostre país no sigui també un company de viatge. Tots sabem però quin lideratge té actualment el PSC i què en podem esperar. El pas que s’ha donat és molt important però encara ens queda molta feina per fer si volem aconseguir l’estat lliure i socialment just que volem.

“Hem tocat fons i cal fer, un cop més, foc nou”

El passat dia 30 d’abril, la secció local d’Esquerra de Cornellà va organitzar una bicicletada pel sector Ribera-Salines per a difondre el que és el Pla Director Urbanístic Ribera-Salines, un pla sobre el darrer sector de Cornellà encara pendent d’urbanitzar. A l’acabar l’acte, l'Ignasi Doñate va compartir la informació de que disposem sobre el pla, així com unes primeres consideracions. El comentari de tothom era que els veïns de Cornellà desconeixen el pla i el seu abast per al futur de la ciutat. Us recomanem que entreu al Bloc de l'Ignasi per poder conèixer la informació i les consideracions que es van exposar al llarg de l’acte, amb l’ànim de promoure un procés democràtic d’informació i de participació que porti a l’organització d’una plataforma ciutadana que condicioni l’execució del pla, en bé de Cornellà i del seu futur. http://idonyate.wordpress.com/

Sopar Presentació Ignasi Doñate

El divendres, 25 de febrer, es va celebrar el sopar presentació del cap de llista a les Municipals 2011, Ignasi Doñate i Sanglas. Acompanyats per 200 persones vam poder gaudir  d'un acte-sopar distés i emotiu. En el transcurs del mateix, amb molta il·lusió vam poder presentar "El Full de Cornellà", número 100 i entregar a tots i totes els/les assistents un cd amb el recull dels 100 números. L'acte va ser presentat per la Patricia Medina; l'Ignasi Sayol, president de la secció local, ens va donar la benvinguda, i després del sopar vam poder guadir amb tres peces musicals interpretades per en Carles Gutierrez i Lluís Carrizo Jazz Duet. Es va projectar un vídeo que resumeix la història i treball d'Esquerra Cornellà i el diputat Joan Tardà va fer entrega d'un detall al company Santi Bracons, veí de St Joan Despí, que sempre ens ha ajudat amb l'edició d'EL Full. També vam poder comptar amb la presència d'en Joan Puigcercós que ens va adreçar unes paraules. Finalment, Ignasi Doñate, va fer quatre pincellades al programa electoral. Un programa ambiciós per un model de ciutat que, amb tants anys de majoria absoluta del PSC, no s’ha definit: una ciutat de persones i de col·lectius que treballem per fer-la digna per a viure -treballar, gaudir i conviure- hi. Per cloure l'acte, van pujar  a l'escenari els anteriors regidors/es que han format part del Consistori en els anys anteriors i actual. En resum, un acte que ens dóna el tret de sortida cap a unes municipals, amb molta feina a fer, però amb molta il·lusió i ganes de treballar per aquest projecte. Agraïr l'assistència de totes les persones que vau dedicar el vostre temps, venint al nostre acte un divendres a la nit.

Ignasi Doñate i Sanglas, Cap de Llista a les properes Municipals

El passat dijous, 3 de febrer, es va cel·lebrar l'Assemblea d'Elecció de Cap de Llista a les properes Eleccions Municipals. Per unanimitat va ésser escollit Ignasi Doñate i Sanglas. Per tots i totes és prou conegut, ja sigui per la seva trajectòria com a Advocat laboralista durant més de 33 anys; com a especialista en Dret del Medi Ambient; per la seva implicació en el teixit associatiu,  com a Director del Consell Català de l'Esport i Director General  de la Projecció Internacional de les Organitzacions Catalanes., i un llarg etcètera. La Secció Local d'Esquerra Cornellà encara aquesta nova etapa amb il·lusió i encoratja a tothom que vulgui participar del nostre projecte que no dubti en posar-se en contacte amb nosaltres; ja que, i agafant unes paraules de l'Ignasi: "Un repte personal només té ple sentit en el marc d'un projecte col·lectiu"

Discurs Pressupostos 2011

Aquest és el tercer any consecutiu que ens enfrontem a un pressupost en època de crisi que ens obliga a parlar de contenció de la despesa, disminució de la inversió i disminució també dels ingressos de l’ajuntament. Se’ns planteja, començant pels impostos i ordenances una pujada global del 2’3% de tots els tributs sense excepció. En els dos anteriors exercicis es congelaven aquells tributs relacionats amb l’activitat econòmica per tal de mirar d dinamitzar-la ,podem arribar a entendre que el resultat no hagi estat espectacular , ni un revulsiu per a la generació de nova activitat econòmica però tampoc ens sembla bé augmentar un 2’8% aquests tributs precisament en un moment en què es fa més necessari que mai l’incentiu de nova activitat econòmica a la ciutat. Pel que fa a l’IBI es torna a tocar el coeficient per tal que la pujada no sigui excessiva, tot i això el 2’7% d’augment ja serà molt costós d’assumir per a moltes famílies. Sabem que la ciutat ofereix molts serveis i que aquests serveis tenen un cost, que els ajuntaments estan mal finançats, que a més ens trobem amb un reducció generalitzada de les aportacions d’altres administracions al món local i que als consistoris se’ls acaba demanant que assumeixin competències per a les quals no se’ls atorga el finançament adequat. Tot i això amb la conjuntura actual no ens sembla apropiat apujar els impostos perquè son directament les economies familiars i els petits emprenedors que suporten la majoria de la càrrega impositiva. És per això que ja els avanço que votarem en contra de la modificació de les ordenances per al 2011. Dit això voldria entrar de ple en els projecte de Pressupostos. El pressupost baixa de manera global en un 2’44% . Hi ha departaments que han fet una autèntica taca de constricció i redueixen el seu pressupost en un 10%. Aquesta reducció no afecta els departaments d’acció social i educació, això com en els que fan referència al manteniment de les infraestructures i serveis de la ciutat.