Cornellà de Llobregat

Notícia

Millores al camp dels clubs de rubgi i d’atletisme

rugbi, camp, atlètic, esport
Camp del Club de Rugbi
L’estadi i instal·lacions que comparteixen el Club Rubgi Cornellà, el Cornellà Atlètic i el Club de Petanca des dels seus inicis van ser construïts en precari. Al poc temps d’haver-los inaugurat ja eren molt evidents moltes de les mancances i desperfectes, i es feia palès que no reunien les condicions necessàries per al bon desenvolupament dels entrenaments i competicions, tant del Club de Rugbi com del d’Atletisme.

La moció que vam presentar al Ple de juliol i que es va aprovar insta l’Ajuntament a tenir en compte totes les peticions per millorar les instal·lacions —ampliació de vestidors, gimnàs i infermeria, revisió de la caldera, modificació de la instal·lació lumínica, compra de material necessari per al desenvolupament correcte de l’esport, etc.— i també demana canviar la gespa per gespa artificial i reubicar la zona de llançament d’atletisme.

Finalment, s’estan fent moltes de les millores sol·licitades i el camp tindrà gespa artificial. Agraïm haver arribat a una solució a les seves reivindicacions, però lamentem que s’hagi d’arribar a situacions tan extremes perquè el Govern de la ciutat acabi implicant-se.

Adjuntem la moció original que vam presentar al Ple de juliol; el PSC va aconseguir aprovar una esmena amb el suport del PP per tal de reduir l'abast dels punts d'acord. Reproduïm tot seguit una breu història del Club de Rubgi i del camp que comparteix amb el Club Atlètic i el de Petanca.

Breu història del Rugby Club Cornellà

El Rugby Club Cornellà és una de les entitats més antigues i amb més història de la ciutat. Va nèixer la dècada dels anys 30, va jugar el primer partit el 10 de maig del 1931 i fins ara ha estat un referent com a entitat. Ha estat un club d’acollida, exemple de diversitat, valors, tenacitat i implicació en la ciutat.

Els seus inicis es remunten als anys 30, quan un grup de joves que es dedicava a practicar atletisme al camp de la Societat General d’Aigües, quan va tancar aquest camp se'n va anar a fer esport al camp del riu de la U. E. Santboiana. En veure els partits, aquell grup de joves va decidir iniciar-se en el rugbi.

Als inicis jugaven al camp del riu de la U. E. Santboiana o al camp de futbol de l’Atlètic Cornellà fins que el 1933 inauguraren el primer camp de rugbi a la ciutat, situat on actualment hi ha el mercat Marsans. El club mantenia diverses seccions esportives alhora: la de rugbi, la d'atletisme i la de tennis taula, i a més també disposaven d'seccions, com ara boxa, hoquei, ciclisme, bàsquet i una secció excursionista. Aquest primer camp va ser construït pels jugadors mateixos.

Amb la Guerra Civil, es va deixar de competir i va desaparèixer el club com a entitat. No és fins als anys 40 que es reprèn l’activitat, sense disposar de camp propi, sinó que el camp de la Remonta era l’oficial del club en aquella època.

L’any 1966 s’inicien els treballs per al camp d’esports al costat del riu, que s'inaugura per Festa Major d’aquell mateix any. Era un camp que, com que era situat al costat del meandre el riu, s’inundava cada cop que creixia, fins que després de la riuada del 72, en corregir-se la corba del riu, el camp en va quedar més lluny.

Als anys 70 el club va aconseguir pujar de categoria i jugar la Divisió d’Honor i a la lliga nacional per primer cop. El 10 de març del 1979 la Pilar Pons és escollida presidenta, primera dona de l’Estat a ocupar un càrrec semblant.

El 1987 s’inicia l’anomenada era Valverde, any que el club torna a pujar a Divisió d’Honor. L’any 1992 s’inaugura el local social del club, al carrer Rubió i Ors, 149, després de quatre anys de reformes. Finalment, l'any 2006, any del 75è aniversari del club, coincideix amb la inauguració del nou estadi municipal, l’actual, que es comparteix amb el Cornellà Atlètic i on s'han de compaginar les activitats del club d’atletisme i les del club de rugbi. També comparteixen espai amb el Club Petanca Cornellà.

Actualment el club de rugbi i el d’atletisme consten d’uns 200 esportistes cadascun.

[Imatge: Google Maps]