Cornellà de Llobregat

Notícia

Defensem Can Mercader

"Can Mercader"
Palau de Can Mercader
L’equip de govern de l’Ajuntament vol construir dins del parc i reduir la zona verda més ben valorada per la població

Can Mercader és el parc urbà més gran de Cornellà i el més ben valorat. Però, per fer justícia, cal recordar que si podem gaudir de Can Mercader és gràcies a la lluita dels veïns de l’Almeda que l’any 1970 s’oposaren a l’Avantprojecte del Pla Parcial Almeda, que preveia edificar habitatges dins el parc. La lluita es va guanyar i, des de l’any 1971,  tot el parc de Can Mercader és zona verda i està protegit com a tal.

Recentment, el Govern de la ciutat ha comunicat que té en projecte edificar a Can Mercader, darrere de l’actual edifici de serveis. Es tracta d’una construcció de nova planta per a instal·lar-hi el Museu de les Matemàtiques de Catalunya, equipament que ocupa actualment el segon pis del Palau. Per fer aquest projecte cal, però,  convertir part de l’actual zona verda en zona d’equipament.

ERC de Cornellà vol alertar a la població de Cornellà del risc que suposa aquest projecte d’edificació per a la integritat del parc i de la zona verda. Cornellà té un dèficit de zones verdes i, també per aquest motiu,  les que disposa estan molt ben valorades per la ciutadania, que n’ha demanat reiteradament la millora.

Considerem que no és el moment de retallar els espais verds de Cornellà i, encara menys, de no respectar íntegrament el parc de Can Mercader. Estem a favor de trobar una ubicació adequada per al Museu de les Matemàtiques, avui mancat d’espai i de condicions, però no a costa el patrimoni verd de tota la ciutat.

ERC de Cornellà farà totes les actuacions possibles per aconseguir que l’actual equip de Govern de la ciutat es desdigui del projecte l’actual. Altres opcions són possibles. En darrer terme, però, potser serà la població de Cornellà la que haurà de decidir si vol més edificis al parc de Can Mercader o si vol preservar els espais verds per als nostres fills, com van fer els veïns de l’Almeda ara fa quasi cinquanta anys.

Adjuntem a la notícia la nota de premsa sobre Can Mercader.

Notícia apareguda a La Premsa del Baix: "L'Ajuntament de Cornellà planteja construir a Can Mercader"