Cornellà de Llobregat

Notícia

Caminada, virtual, per la Llibertat de les preses i presos polítics

Teresa Vidal

Avui, com cada dilluns, a les 19 h, encara que no ho pugui fer presencialment, estaré davant de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat; a la 125a caminada per la llibertat de les preses i presos polítics.
Estic confinada, treballo des de casa, contribueixo, amb el que puc, en evitar el col·lapse sanitari, estic amb els meus i em sento afortunada. I no puc deixar de pensar en les doloroses conseqüències que la repressió causa a les famílies de les preses i presos polítics i de les exiliades i exiliats, que, davant d’una pandèmia tan greu com el COV-19, no poden estar unides, ajudar-se i cuidar-se entre elles.

Fa més de dos anys, que em vaig prometre que aniria a les caminades fins que fossin lliures. Per aquest motiu, com cada dilluns, davant de l’Ajuntament, no hi faltarà el meu agraïment pel seu esforç, fortalesa i generositat. No hi faltarà el crit rebel i tossut que exigeix la seva llibertat, ni la convicció que votar no és delicte. 
Des de la distància, hi serem els que hi hem estat sempre,  els que no normalitzem mai la repressió, els que volem que tornin a casa, els que reclamem respecte per l’exercici dels drets humans, els que volem una justícia que no sigui venjativa, els que volem més democràcia, els que volem votar i decidir un futur infinitament millor...

Avui, des de Cornellà, com cada dilluns, des del nostre confinament, tornarem a dir que no estan sols i que no ho estaran mai. Tornarem a fer-los arribar el nostre escalf, la nostra estima i el nostre constant recolzament.
Imaginarem que canviem el nom d’un altre carrer de la nostra ciutat, per seguir visibilitzant la repressió que volen silenciar, i passejarem pels de la Carme Forcadell, la Dolors Bassa, en Jordi Cuixart, l’Oriol Junqueras, en Jordi Sànchez, en Raül Romeva, en Jordi Turull, en Josep Rull, en Quim Forn... i hi farem sentir crits de llibertat.
A l’inici, com fem sempre, llegirem algun manifest, explicarem els propers actes o  conferències i parlarem dels diferents judicis, sentències, denúncies, investigacions o sancions amb què es judicialitza la política de Catalunya, es persegueixen idees i l’exercici de drets fonamentals. 

Avui, des de l’excepcionalitat i gravetat del moment que vivim, també parlarem, amb tristesa, que novament es primi la recentralització, per sobre de la necessària col·laboració, coordinació i confiança, i de la manca d’empatia i convicció que traspuen les paraules de la compareixença de Pedro Sànchez.
I parlarem de les proclames a una mal entesa unitat, que s’esgrimeix com si fos una solució infalible, per part de l’administració responsable de l’enorme retard en l’aplicació de mesures de lluita eficaces contra el coronavirus.
I, com tot el país, seguirem sense entendre per què no s’ha confinat Madrid. Per què es permet aquesta inacció tan perillosa, com diuen els experts, i tan oposada a les mesures adoptades a Wuhan, a Milà  o a la Conca d’Òdena.

Avui, en aquesta 125ª caminada per la llibertat de les preses i presos polítics, des del confinament, torno a exigir la seva llibertat, torno a exigir respecte per l’exercici dels drets humans, torno a reclamar el dret a votar i a decidir.

#llibertatpresespolítiques
#llibertatpresospolítics
#usvolemacasa
#toçudamentalçades
#emquedoacasa


Teresa Vidal
Regidora d'Esquerra Cornellà de Llobregat