Cornellà de Llobregat

Notícia

Omplim les urnes de dignitat i llibertat!

Carles Alemany

Fa una setmana estava preparant un article sobre les eleccions, però no l'he pogut acabar fins que el TSJC ha decidit la data en què se celebren. Malauradament, en aquest país, fins  i tot la publicació d’aquest article, està afectada per les decisions judicials
 
Repassant l'hemeroteca dels darrers mesos i mirant pel retrovisor, crec que som molt emocionals i poc racionals en les nostres accions. Un dels problemes de les forces independentistes, de totes: partits i entitats, són les discrepàncies.
 
Si el procés polític és genuí, hi haurà discrepàncies i per això cal que actuem amb seny i intel·ligència, hem de saber aïllar, analitzar i debatre, els diferents punts de vista, per no debilitar-nos i seguir avançant, cap a la República que volem. Si volem guanyar, hem d’actuar, des de les nostres diversitats, però amb unitat d’acció, pensant en l’interès col·lectiu, sense equivocar-nos d’adversari, si no el resultat tindrà un sol guanyador: l’Estat Espanyol.  
 
Ara com ara, l’Estat Espanyol no té ni oferta ni estratègia per Catalunya. El que volen, des de la Moncloa, després de l'1 d'Octubre amb presos, preses, exiliats i exiliades i més de dues mil vuit-centes persones encausades, és passar pàgina i pretenen que oblidem la repressió, i això, no ho farem mai. Des de tots els àmbits de poder, treballen per dividir i fracturar l'independentisme. Esperen que el cansament i el desànim facin retrocedir els índexs de la independència als de vint anys enrera.
 
Un estat que no ha superat el règim del 78, amb jutges i exèrcit ancorats en l’antic règim, amb una corrupció endèmica, una monarquia insostenible, una crisi econòmica, que la Covid agreujarà encara més, l’atur, la pobresa, no ha de poder aturar les nostres reivindicacions de democràcia, amnistia i dret a l’autodeterminació.
Però algunes institucions de l'Estat, estan més debilitades del que ens pensem. L’Estat Espanyol amb els seus instruments i institucions repressores, tot i que estan perdent credibilitat internacional i que estan ensenyant moltes misèries, segueixen sent més perilloses que mai. Hem après que les institucions europees no vindran a ajudar-nos si no les empenyem a fer-ho, cal persistir. 
 
Hem arribat a la situació actual, a haver de votar enmig de la tercera onada, quan la pandèmia està oferint dades terribles al nostre país.
Han demostrat que són capaços de tot per aturar-nos, però, nosaltres, ja ho hauríem de saber i hauríem d'actuar amb mirada llarga. Som aquí per una pancarta que no es volia retirar i es va fer dos dies més tard... Som aquí perquè no es van convocar eleccions quan s'havia de fer, o perquè, per dignitat, no es va designar un substitut…
D’aquella pancarta, a les decisions del TSJC. Potser hem de començar a triar les batalles que ens convenen per poder guanyar aquesta guerra, que tot apunta que serà encara llarga.
 
I la primera decisió és la d'anar a votar, ells han posat les urnes, ara ens toca a nosaltres posar els vots. Les dades d'aquests darrers dies, indiquen que, en aquestes eleccions, només hi ha dos models i dues majories possibles. Els del 155, liderada pel pitjor ministre de sanitat de la UE, avui candidat del PSC, però també candidat de C’s, de VOX, de l'Ibex, de la monarquia i contra l’independentisme. Si guanyen, acabaran amb tot el que estimem: les institucions, la llengua, la cultura, tot allò que ens fa diversos i alhora ens uneix, faran taula rasa.
  
Només hi ha un vot en aquestes eleccions que permet derrotar el 155, i és la majoria independentista i republicana, que només pot liderar Esquerra Republicana. Reconstrucció, República Catalana i ser al costat de la gent per fer d'aquest país un lloc millor. Iniciem una nova etapa, reprenem la iniciativa i el camí cap a la independència construint una via àmplia que ens porti a tots a  la victòria.
 
És el moment d'Esquerra Republicana i sortim a guanyar!


Carles Alemany

Regidor d'Esquerra Cornellà de Llobregat