Cornellà de Llobregat

Notícia

Nou accés viari sud de Cornellà al Port de Barcelona

Ignasi Doñate
Ignasi Doñate
Ignasi Doñate

D’aquí a poc està previst començar les obres dels nous accessos viaris al sud del Port de Barcelona. El passat mes de gener el Ministeri de Foment ja va adjudicar les obres amb un pressupost estimat de 200 millons d’euros.

L’obra planteja un seguit de reptes tècnics pel fet de transcórrer en un entorn altament ocupat per les actuals estructures viàries, especialment per la Ronda Litoral. Es tracta d’una nova via de 10 km,  que anirà des de Cornellà –a l’alçada del camp de l’Espanyol- fins al Port, configurada en tres trams: un primer des del camp de l’Espanyol fins al creuament amb la ronda de dalt que consistirà en afegir un carril més a banda i banda de la ronda litoral (A-2); un segon tram consistent en afegir dos carrils a banda i banda de la mateixa ronda litoral, des del creuament de la ronda de dalt fins al de la Gran Via (C-31);  i, finalment, un tercer  des de la Gran Via fins al port,  que seguirà pel marge esquerre del riu amb un viaducte per a superar el pont de Mercabarna i un terraplè que seguirà l’antiga llera del riu.

Es tracta d’una obra necessària per a dotar al port d’un accés viari coordinat amb l’accés ferroviari que, contràriament, el mateix Estat no té prevista la inversió, el que fa que s’hagi de plantejar que aquesta es dugui a terme amb fons privats.

Cornellà es veurà poc afectat per les obres un cop aquestes estiguin acabades, tot i que aquestes consoliden una barrera entre la ciutat i el riu, pràcticament insalvable,  des del camp de l’Espanyol fins al creuament amb la Ronda de Dalt. Esperem que es preservi la circul·lació per la ronda litoral, si no és així tindrem un problema greu de col·lapse afegit als dies de partit.


Ignasi Doñate
Secretari de Política Municipal
Esquerra Republicana - Cornellà de Llobregat