Cornellà de Llobregat

Notícia

Tolerar, no és democràcia

Carles Alemany
Carles Alemany
Carles Alemany

Benvolgut Alcalde,

Llegint el seu bloc del passat 10 de Novembre, no deixa de sorprendrem la manca de autocrítica i coherència de les seves paraules. Ara, vol mostrar una actitud tolerant envers els ciutadans i ciutadanes que van voler decidir, però va prohibir el debat dintre de la institució democràtica del nostre ajuntament i ha mantingut una actitud de inacció. Ni faig ni deixo fer, com el president del govern de l’Estat que obligat per les circumstàncies, superat per la democràcia participativa dels catalans, s’ha vist obligat a tolerar la consulta.

La inacció, en termes polítics, és no donar peu a la discrepància, com si ho han fet votant 16.000 cornellanencs, per les opcions que cadascú ha volgut, i qui dia passa any empeny, en aquesta situació ens vam trobar el dia 9 Novembre. No prohibeixo la consulta perquè no em titllin de poc demòcrata, però no accepto el debat i ni tant sols hi  participo, estranya manera de fer, al meu entendre. Defineixi si us plau, quin es el seu model democràtic.

Segueix entestat de que la independència ara no toca i que es quelcom secundari, que el que importa son les famílies i l’atur, d’acord. El més important es la gent de Cornellà que ho està passant malament, però no es pensi que la independència de Catalunya es una finalitat, aquí rau el seu error,  la independència de Catalunya és un nou començament, una eina per evitar les situacions actuals i refer les regles del joc a la nostra mida i necessitats; per poder disposar de més recursos per les nostres famílies, per crear llocs de treball i que els nostres joves no hagin d’emigrar, per crear un nou país sòlid i de futur que aculli i doni oportunitats a tothom, per tal poder desenvolupar-nos dignament i sense que ens posin pals a les rodes. Per poder decidir per nosaltres mateixos què, cóm i en què fem inversions.

Perquè, cóm ens ho farem quan l’administració del Estat espanyol decideixi aplicar la LRSAL i vostè no disposi de recursos per les escoles bressol i les beques infantils, o per els geriàtrics de Cornellà? Què els hi dirà als ciutadans que no és “legal” potser, que “el mejor unidos” ha trinxat el estat del benestar?.

Aprofito per fer-li una reflexió, no en paraules meves si no les de en Alfons Banda, fundador de Justícia i Pau:

Els primers llocs entre les raons que fonamenten la meva postura, les raons últimes del meu compromís independentista són la defensa de l’estat del benestar i la convicció que des de l’estat català podrem lluitar més eficaçment per a la implantació de la cultura de la pau.......
.........La independència no és, des de la perspectiva que he descrit, una finalitat última. És una condició que ens permet la construcció d’un estat a través del qual podem elevar notabilíssimament l’eficaç participació de la societat catalana en la construcció d’un futur desitjable i possible.

Text complet: https://alfonsbanda.wordpress.com/2013/10/21/independencia-estat-del-benestar-i-pau/


Carles Alemany
President 
Esquerra Republicana - Cornellà de Llobregat