Cornellà de Llobregat

Notícia

Som la Clau de Volta

Raquel Albiol

Falta menys d’un mes per les eleccions municipals; la recta final per uns comicis que han de portar molts canvis, tant en l’àmbit municipal com nacional. Actualment, el consistori està format pel PSC (que té la majoria amb 14 regidors), el PP (5 regidors), ICV-EUiA (4 regidors i un acord de govern vigent amb el PSC) i CiU (amb 2 regidors). Ara bé, tot sembla indicar que, en aquestes eleccions, la distribució de forces polítiques a l’Ajuntament serà molt diferent a la d’ara i que hi entraran formacions polítiques que actualment no tenen representació, com C’s, Cornellà en Comú - Crida per Cornellà i ERC.

Per tant, si els pronòstics no canvien, Cornellà podria tenir un Ajuntament en què la ciutadania hi estigués més representada, ja que més inquietuds i formacions hi tindrien presència.

I és en aquest nou Ajuntament que ERC hi ha de tenir un paper clau. Fa 30 anys que els Socialistes governen amb majoria absoluta, i és més que necessari un canvi, aire fresc i noves maneres de fer política.

És imprescindible que l’Ajuntament sigui més obert i participatiu, i que la ciutadania pugui decidir sobre temes clau de la ciutat. Els comptes de l’Ajuntament i de les empreses municipals han de ser clars, no han de generar cap tipus de dubte sobre on van i d’on venen. Els plans d’ocupació han de ser realment útils i amb un objectiu, no amb una quota. Hem de tenir un Ajuntament que defensi les poques zones verdes que ens queden a la ciutat; no podem permetre’ns tenir uns representants que avalin un model com el d’Eurovegas. Cal rehabilitar habitatges i ocupar pisos buits, i no pas la política de construcció massiva que encara vivim. La cultura i el patrimoni històric són clau com a poble i hem de tenir un consistori que s’ho cregui i que realment faci polítiques que ho defensin. Necessitem un Cornellà cohesionat socialment, on la relació entre barris i cultures sigui un model i un eix vertebrador de la ciutat. I evidentment, és imprescindible que l’Ajuntament compti amb un partit polític que defensi el Dret a Decidir, que lluiti per una República Catalana.

I aquest partit és ERC.

Al febrer de 2014 l’assamblea d’ERC Cornellà em va escollir per encapçalar aquest projecte i ara comptem amb una llista de 25 persones, més 6 suplents, per representar-lo. Tots som gent de Cornellà; una llista amb molta gent jove i amb molts independents, gent implicada en diferents àmbits i sectors, i tots nosaltres amb un objectiu comú: treballar per la ciutat i lluitar per canviar les actuals polítiques de l’Ajuntament. Alhora, tenim un altre repte. Les municipals són l’avantsala de les eleccions del Parlament del 27 de setembre. És necessari, i més en ajuntaments com el de nostre, que els partits independentistes tinguin molt de pes per poder fer força en el camp nacional. Ara bé, depèn de tots vosaltres que sigui possible aquest repte. Desitgem que ens feu confiança. El 24 de maig us esperem a les urnes.

Per un #nouCornellà #SomlaClaudeVolta

Gràcies!

Raquel Albiol
Candidata a l'alcaldia
Esquerra Republicana - Cornellà de Llobregat