Cornellà de Llobregat

Totes les opinions

Verònica Turón

8M 2021 - Dia Internacional de la Dona

De nou és 8M, una jornada reivindicativa, però també una data en la qual celebrar l'aliança entre dones per a defensar els nostres drets conquistats. El moviment feminista i la seva lluita ve de molt lluny, tenim un llarg viatge i recorregut, amb molts 8M al darrere i moltes lluites amb l'objectiu de subvertir l'ordre del món i el discurs heteropatriarcal, racista i ultracapitalista. Aquest any la pandèmia ens obliga a fer-ho diferent, ja no podrem prendre els carrers ni les places dels nostres pobles o ciutats, de la manera que ho fèiem habitualment, però no per això ha de ser menys reivindicativa.

Carles Alemany

Omplim les urnes de dignitat i llibertat!

Fa una setmana estava preparant un article sobre les eleccions, però no l'he pogut acabar fins que el TSJC ha decidit la data en què se celebren. Malauradament, en aquest país, fins  i tot la publicació d’aquest article, està afectada per les decisions judicials   Repassant l'hemeroteca dels darrers mesos i mirant pel retrovisor, crec que som molt emocionals i poc racionals en les nostres accions.

Teresa Vidal

Minorització del català a l’Ajuntament de Cornellà

Durant dècades, les actes dels òrgans col·legiats que depenen de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, s’han redactat en català amb absoluta normalitat perquè sempre hi havia hagut un ampli consens en què fos així i perquè és la llengua pròpia de Catalunya i de les seves administracions. Malauradament, en el darrer ple municipal, de 23 de desembre de 2020, el Partit Socialista, després de les reiterades queixes de Ciutadans, on feien constar que no es respectava la literalitat de les seves intervencions, que eren traduïdes al català, va presentar una moció d’alcaldia per canviar els usos lingüístics dels òrgans col·legiats, que contribueix a normalitzar un discurs intransigent envers la llengua pròpia de Catalunya i a minoritzar-la i que només va comptar amb la nostra ferma oposició.

Raquel Albiol

Necessitem una ciutat més amable i saludable

Raquel Albiol: "Per una ciutat més amable, i per salut, ens cal un Pla de Mobilitat Sostenible, que el PSC es nega a realitzar, mentre aplica mesures sense sentit, amb l’únic criteri de la seva majoria absoluta." Article d'opinió de la nostra portaveu al nou Cornellà Informa del mes de desembre.

Teresa Vidal

Agressions durant el tercer aniversari de l’1O a Cornellà

Malauradament, fa molts anys que patim la repressió pel simple fet de defensar el dret a votar i decidir, democràticament i pacíficament, el nostre futur. Una part de la societat, ha normalitzat que se’ns agredeixi, coaccioni i limiti l’exercici de drets fonamentals. Els fets violents de l’1 d’octubre de 2020 a Cornellà de Llobregat i la manca de rebuig ferm per part de l’Ajuntament, en són un clar exemple; com vam exposar en el darrer ple municipal.