Cornellà de Llobregat

Totes les opinions

Teresa Vidal

Minorització del català a l’Ajuntament de Cornellà

Durant dècades, les actes dels òrgans col·legiats que depenen de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, s’han redactat en català amb absoluta normalitat perquè sempre hi havia hagut un ampli consens en què fos així i perquè és la llengua pròpia de Catalunya i de les seves administracions. Malauradament, en el darrer ple municipal, de 23 de desembre de 2020, el Partit Socialista, després de les reiterades queixes de Ciutadans, on feien constar que no es respectava la literalitat de les seves intervencions, que eren traduïdes al català, va presentar una moció d’alcaldia per canviar els usos lingüístics dels òrgans col·legiats, que contribueix a normalitzar un discurs intransigent envers la llengua pròpia de Catalunya i a minoritzar-la i que només va comptar amb la nostra ferma oposició.

Raquel Albiol

Necessitem una ciutat més amable i saludable

Raquel Albiol: "Per una ciutat més amable, i per salut, ens cal un Pla de Mobilitat Sostenible, que el PSC es nega a realitzar, mentre aplica mesures sense sentit, amb l’únic criteri de la seva majoria absoluta." Article d'opinió de la nostra portaveu al nou Cornellà Informa del mes de desembre.

Teresa Vidal

Agressions durant el tercer aniversari de l’1O a Cornellà

Malauradament, fa molts anys que patim la repressió pel simple fet de defensar el dret a votar i decidir, democràticament i pacíficament, el nostre futur. Una part de la societat, ha normalitzat que se’ns agredeixi, coaccioni i limiti l’exercici de drets fonamentals. Els fets violents de l’1 d’octubre de 2020 a Cornellà de Llobregat i la manca de rebuig ferm per part de l’Ajuntament, en són un clar exemple; com vam exposar en el darrer ple municipal.

Raquel Albiol

Continuisme en temps de pandèmia

Després de mesos d'aturada a causa de la COVID, el Cornellà Informa torna a les nostres bústies. En aquesta ocasió, la nostra portaveu Raquel Albiol incideix en la necessitat de modificar la proposta dels pressupostos per al 2021. Uns pressupostos continuistes com acostumen a ser cada any, i gens realistes amb la situació socioeconòmica d'una part vulnerable de la nostra ciutat. Preguem que l'equip de govern vulgui escoltar les nostres millores i treballar de manera conjunta per pal·liar les difícils situacions que ens venen a sobre de manera immediata.

Estrella Corominas

Ara més que mai: COMERÇ LOCAL

Heu pensat en quines coses voleu fer quan acabi el confinament? Segurament teniu clares quines són les activitats que heu trobat a faltar i les persones amb qui us voleu retrobar quan les circumstàncies ho permetin. Us heu parat a pensar en els establiments que voleu que segueixin oberts a la nostra ciutat?  L’afectació de la pandèmia per la Covid-19 al petit comerç és devastadora. Són molts els establiments que durant els darrers dos mesos no han pogut obrir i, per tant, no han obtingut cap mena d’ingrés.

Teresa Vidal

Caminada, virtual, per la Llibertat de les preses i presos polítics

Avui, com cada dilluns, a les 19 h, encara que no ho pugui fer presencialment, estaré davant de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat; a la 125a caminada per la llibertat de les preses i presos polítics. Estic confinada, treballo des de casa, contribueixo, amb el que puc, en evitar el col·lapse sanitari, estic amb els meus i em sento afortunada. I no puc deixar de pensar en les doloroses conseqüències que la repressió causa a les famílies de les preses i presos polítics i de les exiliades i exiliats, que, davant d’una pandèmia tan greu com el COV-19, no poden estar unides, ajudar-se i cuidar-se entre elles.

Raquel Albiol

De Perpinyà a Cornellà

Sóc de Cornellà, sí, d’aquesta ciutat que fa uns dies que corre en boca de molta gent per unes declaracions d’en Gabriel Rufián. Sóc de Cornellà i, com sempre ho reivindico, amb arrels al Delta de l’Ebre, on hi vaig menys del que voldria. Sóc de Cornellà i me’n sento orgullosa, com la gran majoria de persones que hi vivim, perquè Cornellà té un encant especial, sobretot per la seva gent i pel dinamisme del teixit associatiu que la fan una ciutat viva.

Raquel Albiol

Cornellà, ciutat antifeixista

Llegeix l'article de la nostra portaveu Raquel Albiol al Cornellà Informa del febrer sobre la nova moció que ha presentat Esquerra Cornellà al consistori per actuar de manera institucional contra el feixisme, racisme, xenofòbia, LGTBIfòbia i qualsevol missatge d'odi a la nostra ciutat.