Cornellà de Llobregat

Totes les opinions

Ignasi Doñate

ERC reivindica estendre el Parc Agrari del Baix Llobregat a Cornellà

Ignasi Doñate

Per a frenar la pressió i l’especulació urbanística es va crear la figura del Parc Agrari del Baix Llobregat com instrument per a preservar sòls agrícoles d’alta rendibilitat productiva i social.  El Parc Agrari ocupa 3.315 hectàrees distribuïdes en 13 municipis de la vall baixa i constitueix "un patrimoni cultural, econòmic i ecològic de primer ordre situat al bell mig de l'àrea més poblada de Catalunya" (DIBA).

"Gat per llebre" als Pressupostos Municipals?

Al llegir el “Cornellà Informa” del mes de novembre la informació sobre els presssupostos aprovats pel PSC i ICV-EUIA, s’ens plantegen un seguit de d’interrogants: SOCIALS? Si els pressupostos han augmentat un 8’07% i les partides socials només el 6’35%, és evident que les partides socials han augmentat menys que la resta. Llavors, perquè ens diuen que són uns pressupostos socials quan les xifres diuen que no?.

Iolanda Llambrich

Un cert aroma a antic a Ensenyament

Aquest ha estat un mes marcat per la presa de possessió del nou govern de la Generalitat. S’han començat a prendre algunes decisions que a Esquerra ja ens han fet saltar les alarmes i han començat a confirmar les pitjors de les nostres previsions. L’àmbit educatiu sempre ha estat un dels nostres pilars de treball tant a nivell nacional com també ho ha estat a nivell local, és per aquest motiu que aquest mes he volgut reproduir les reflexions de la nostra portaveu parlamentària, Anna Simó, que denuncia el que hem vingut a anomenar una “certa aroma a antic”: “Recuperar l’antiga denominació de Departament d’Ensenyament, en comptes d’Educació, i fixar una nova estructura organitzativa de l’administració educativa han estat dues de les primeres mesures adoptades pel nou Govern i indicatives de quina serà l’orientació que donarà a la política educativa del país.

Carles Alemany

Nova executiva local d'ERC Cornellà

Carles Alemany

Com bé sabeu el passat 17 de Febrer del present any, es va celebrar l’Assemblea de la Secció Local de Cornellà per escollir el Candidat/ta per les properes eleccions municipals i on també es va procedir a l’elecció i renovació d’una nova Executiva.    Primer de tot, cal posar de manifest, tot el nostre agraïment a l’anterior executiva i en especial al seu President Ignasi Sayol, per tot el seu treball, esforç i dedicació a la secció local i a la nostra ciutat aquests darrers anys.

Mireia Ollè

Can Bagaria, en perill d’extinció

Mireia Ollè

Cornellà no es una ciutat que es caracteritza pel patrimoni històric que conserva. Com a cornellanenca, em pregunto: que se n’ha fet del patrimoni del nostre passat? Com pot ser que se’n conservi tan poca cosa? ... i la poca que queda, com pot ser que la deixin degradar!   Patrimoni és símbol d’identitat. Sospito que aquest deixar perdre el patrimoni està vinculat a un poc interès per fer valer la nostra identitat.

Jaume Palau

La història ens ho agrairà

Jaume Palau

Han arribat a les meves mans, aquestes darreres setmanes, dues publicacions. Una el Cornellà Informa, el mitjà públic de la ciutat, on he quedat estupefacte en veure que a l’agenda sortia publicitat un acte del PSC pel dia 8 de març a Sant Ildefons. Aquest fet deixa del tot clar fins a quin punt el senyor Balmón i companyia utilitza els mitjans públics per fer propaganda del seu partit, més enllà de l’espai que li correspon.

Raquel Albiol, candidata a l'alcaldia

Preparada per treballar per un #nouCornellà

Raquel Albiol

El passat 17 de febrer de 2014, vaig ser escollida pels companys i companyes d’Esquerra Cornellà com a Cap de Llista per les properes eleccions municipals, que tindran lloc al maig del 2015.   Per mi és un honor i un gran repte encapçalar les llistes d’Esquerra a Cornellà. Fa molts anys que formo part del projecte d’Esquerra i que estic implicada en la secció local, lluitant per uns valors republicans i d’esquerres i defensant un ‘altre’ Cornellà.

Ribera Salines dins el Parc Agrari del Baix Llobregat

La Federació Esquerra Republicana Baix Llobregat-L’Hospitalet ha presentat al·legacions al projecte de reforma del Parc Agrari del Baix Llobregat. Després de l’amenaça d’EUROVEGAS i de la realitat del “’OUTLET” que s’està construïnt a Viladecans, Esquerra Republicana manté la seva posició contrària a l’especulació del sòl i planteja mantenir les terres del Delta com espais agrícoles i com espais naturals.

Ignasi Doñate

Entrevista a Ignasi Doñate a Esquerra Nacional

ELS NOSTRES CANDIDATS I CANDIDATES Ignasi Doñate, Cornellà de Llobregat Quin creus que és el principal repte que teniu plantejat com a municipi pel proper mandat? Dinamitzar i fomentar l’activitat econòmica amb la rehabilitació del parc d’habitatges, la millora de la oferta de sòls industrials, l’atracció de la inversió i la dinamització del comerç local com a eix vertebrador de vida als espais oberts de la ciutat.