Cornellà de Llobregat

Totes les opinions

Carles Alemany

Nova executiva local d'ERC Cornellà

Carles Alemany

Com bé sabeu el passat 17 de Febrer del present any, es va celebrar l’Assemblea de la Secció Local de Cornellà per escollir el Candidat/ta per les properes eleccions municipals i on també es va procedir a l’elecció i renovació d’una nova Executiva.    Primer de tot, cal posar de manifest, tot el nostre agraïment a l’anterior executiva i en especial al seu President Ignasi Sayol, per tot el seu treball, esforç i dedicació a la secció local i a la nostra ciutat aquests darrers anys.

Mireia Ollè

Can Bagaria, en perill d’extinció

Mireia Ollè

Cornellà no es una ciutat que es caracteritza pel patrimoni històric que conserva. Com a cornellanenca, em pregunto: que se n’ha fet del patrimoni del nostre passat? Com pot ser que se’n conservi tan poca cosa? ... i la poca que queda, com pot ser que la deixin degradar!   Patrimoni és símbol d’identitat. Sospito que aquest deixar perdre el patrimoni està vinculat a un poc interès per fer valer la nostra identitat.

Jaume Palau

La història ens ho agrairà

Jaume Palau

Han arribat a les meves mans, aquestes darreres setmanes, dues publicacions. Una el Cornellà Informa, el mitjà públic de la ciutat, on he quedat estupefacte en veure que a l’agenda sortia publicitat un acte del PSC pel dia 8 de març a Sant Ildefons. Aquest fet deixa del tot clar fins a quin punt el senyor Balmón i companyia utilitza els mitjans públics per fer propaganda del seu partit, més enllà de l’espai que li correspon.

Raquel Albiol, candidata a l'alcaldia

Preparada per treballar per un #nouCornellà

Raquel Albiol

El passat 17 de febrer de 2014, vaig ser escollida pels companys i companyes d’Esquerra Cornellà com a Cap de Llista per les properes eleccions municipals, que tindran lloc al maig del 2015.   Per mi és un honor i un gran repte encapçalar les llistes d’Esquerra a Cornellà. Fa molts anys que formo part del projecte d’Esquerra i que estic implicada en la secció local, lluitant per uns valors republicans i d’esquerres i defensant un ‘altre’ Cornellà.

Ribera Salines dins el Parc Agrari del Baix Llobregat

La Federació Esquerra Republicana Baix Llobregat-L’Hospitalet ha presentat al·legacions al projecte de reforma del Parc Agrari del Baix Llobregat. Després de l’amenaça d’EUROVEGAS i de la realitat del “’OUTLET” que s’està construïnt a Viladecans, Esquerra Republicana manté la seva posició contrària a l’especulació del sòl i planteja mantenir les terres del Delta com espais agrícoles i com espais naturals.

Ignasi Doñate

Entrevista a Ignasi Doñate a Esquerra Nacional

ELS NOSTRES CANDIDATS I CANDIDATES Ignasi Doñate, Cornellà de Llobregat Quin creus que és el principal repte que teniu plantejat com a municipi pel proper mandat? Dinamitzar i fomentar l’activitat econòmica amb la rehabilitació del parc d’habitatges, la millora de la oferta de sòls industrials, l’atracció de la inversió i la dinamització del comerç local com a eix vertebrador de vida als espais oberts de la ciutat.

Iolanda Llambrich

2011, un any decisiu

Vull començar aquest article desitjant a tots els cornellanencs i cornellanenques el millor per aquest nou any 2011 que tot just hem encetat. El 2011 serà un any decisiu per moltes raons. És l’any en què hauríem de començar a veure llum al final d’aquest túnel de crisi que fa temps que arrosseguem. És el primer any d’actuació d’un nou govern de Catalunya que tot indica que té tics de retorn al passat i per tant caldrà estar amatents per no fer ni un sol pas enrere en els avenços socials assolits fins ara.

Secció local Esquerra Republicana - Cornellà de Llobregat

Un talp demogògic s'ha inflitrat a "La Gotera"

A l’hora d’encarar el debat dels pressupostos nacionals per a l’any 2014 Esquerra Republicana va deixar clar en tot moment que no ens agradaven, perquè partien d’una greu manca de recursos econòmics derivada de l’espoli fiscal i de l’impagament dels deutes per part l’Estat Espanyol, així com del descens dels ingressos per la baixa activitat productiva. Per aquest motiu Esquerra Republicana es plantejava un doble objectiu: la lluita per la independència com única via d’evitar que els pressupostos catalans els marqui l’Estat i el d’evitar més retallades socials, malgrat el progressiu ofegament de Catalunya pel Govern central.

Iolanda Llambrich

4 anys d’oposició constructiva

Resumir 4 anys de feina en tres mil caràcters impresos és una tasca gairebé impossible però ho faré intentant resumir com hem afrontat des d’Esquerra aquesta tasca i quines són les coses que hem aconseguit per a la nostra ciutat malgrat tenir una sola regidora i a l’oposició. L’expressió “oposició constructiva” forma part del vocabulari polític de qualsevol institució. Nosaltres hem fet oposició constructiva i què significa això per a Esquerra? Des d’Esquerra oposició constructiva ha significat oposar-nos fermament i amb arguments clars i contundents a tot allò que creiem que cal canviar i fer-ho proposant alternatives.