Cubelles, Casal Josep Mestres

Totes les notícies

ESTIU

Ja estem en ple període estival. Molts de nosaltres estem organitzant les vacances d'estiu o ja les tenim organitzades. Des d'ERC-Cubelles ens anem de vacances sabent que encara hi ha molta feina per fer i molts projectes a executar al municipi, però satisfets que dos punts fonamentals del nostre programa electoral s'han complert: - La requalificació dels terrenys on construi el nou Institut de Cubelles, aprovat en Ple. - Endegar els nous pressupostos participatius 2019. Des d'ERC appostem per una ensenyança pública de qualitat i per consolidar eines de participació ciutadana, així com recolzem totes aquelles idees i projectes que afavoreixen el municipi, com ara l'obertura de l'Aliança i el conveni signat amb l'Ajuntament de Cubelles, que farà que les seves instal·lacions s'obrin al municipi. Dit això, els que anem de vacances o als que ens toca treballar aquest estiu, no hem d'oblidar que l'estat espanyol manté segrestats per delictes inexistents a polítics catalans que no podran gaudir d'aquestes vacances amb els seus fills, parelles, familiars o amics. Per això, hem de gaudir de l'estiu, sense oblidar tres objectius fonamentals: LLIBERTAT DELS PRESOS POLÍTICS RETORN DELS EXILIATS INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA Bon estiu!

Cultura i Participació, claus de progrés

De vegades no és a la tercera, sinó a la quarta, la vençuda, però finalment, després de tres intents fallits anteriors, el 15 de maig el Ple va aprovar la modificació puntual del Pla General que afecta la zona on s’edificarà el nou Institut Les Vinyes, prop de l’Escola Charlie Rivel, pas previ indispensable per fer realitat el que fa onze anys que el municipi espera i els barracons de Les Vinyes plasmen.   Cultura i Participació Ciutadana són fonamentals per definir el municipi que volem, entre tots els que hi vivim, treballem, gaudim i, en definitiva, el fem créixer. Després de la bona acollida dels Pressupostos Participatius per a l’any 2018, l’experiència es repetirà amb noves opcions pels pressupostos del 2019 i, ja aprovat en Ple Municipal  el seu reglament, també podem comptar amb la nova eina del Consell de la Ciutadania “E.P.O.C.A.”, on els ciutadans faran les seves propostes, que seran debatudes i vehiculades fins a l’Ajuntament.   En un municipi en evolució, i en un país amb govern de recent estrena, la unió de tots és el que ens fa forts davant les dificultats ordinàries i les imposades. 155 raons de pes per protegir les nostres institucions, defensar el legat de l’1 d’octubre i teixir les complicitats necessàries pel projecte inclusiu, democràtic i republicà al que no renunciarem, malgrat amenaces i vulneracions de drets a les que mai ens hem d’acostumar. Llibertat Jordi Sánchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Dolors Bassa, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Carme Forcadell. Tenim nou govern, i antigues lluites. No us oblidem.  

T’hi sumes?

Diuen que dijous, 8 de març, és el dia de la Dona Treballadora. També diuen  que es convoca una vaga per fer visible les desigualtats reals d’unes pràctiques en el marc de lleis igualitàries. Són desigualtat subtils, sovint assumides amb el pas dels anys: tasques domèstiques desigualment repartides, treballs femenins menystinguts, penalització a productes “per dones”, etc. Altres trenquen la frontera de la subtilitat i es converteixen en escàndol: dones assassinades en mans de parelles i exparelles, violacions, etc. Diuen que és un problema social. I ho diuen bé, les dones representen la meitat de la població, no sembla pas poca cosa. És per això que sorprèn que haguem de parlar de visibilitzar: de debò hi ha qui encara no ho vegi? Mares, filles, mullers, amigues… formen part del nostre entorn més immediat. Aquest 8 de març tornarem a sortir al carrer, tornarem a cridar, a fer-nos sentir, com a dones, com a homes, com a persones que obrim els ulls i observem la realitat. Però no només farem això, també sentirem empatia, debatrem, dialogarem, entendrem, col·laborarem, lluitarem, treballarem, compartirem i farem, junts, que la nostra realitat, que la realitat dels que ens envolten, es desprengui d’aquells vicis subtils, d’aquelles desigualtats que ni tan sols ho semblen, i que ens impregnen en les nostres relacions. Perquè no parlem d’un problema general que ens queda lluny, sinó d’una realitat que tenim a tocar i sobre la que podem decidir. Diuen que el dia 8 de març és un dia per la revolució; però no cal que ens diguin, ho sabem, que la revolució és plena de petites decisions ordinàries i quotidianes. Te’n quedaràs al marge?  

Lluita i esperança per un 2018 d'il·lusió

Des d'Esquerra Republicana de Cubelles us volem fer arribar els millors desitjos de felicitat i esperança en aquests dies de trobades amb familiars, amics i gent que ens estima. Feliç entrada d'any i que el 2018 ens retorni tots aquells que tenim lluny de casa.

INICI PERÍODE DE VOTACIONS DELS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS

Entre el dilluns 11 de desembre i el dilluns 18 de desembre tots els cubellencs i cubellenques estem convidats a votar entre les 21 propostes presentades pels propis veïns de Cubelles en la primera fase dels PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS.  Es poden votar cinc propostes, i hi pot participar mitjançant el DNI, NIE o PASSAPORT tots/es els empadronats/ades a Cubelles des de l'1 de desembre. La votació es pot fer de les següents maneres: -  Presencialment a l'OFICINA DE PARTICIPACIÓ I INFORMACIÓ CIUTADANA (OPIC) al Centre Social en horari de dilluns a divendres de 9 a 14.30 hores i els dijous de 17 a 19.30 h - Presencialment al punt d'informació que s'ubicarà a la FIRA DE NADAL al mateix Centre Social, de 10 a 13 hores. - Mitjançant una votació on line a la web www.pressupostosparticipatius.cat Més informació a la web de l'Ajuntament de Cubelles: http://www.cubelles.cat/pl251/actualitat/id5708/propostes-votacio-pressupost-participatiu-2018.htm

1 de desembre. Dia Mundial de la Lluita contra la SIDA

Corrien els anys 80 quan  la SIDA va endinsar-se a les nostres vides a través de notícies negres d’una malaltia imbatible i exterminadora; una malaltia de contagi ràpid i origen incert, que provocava la mortalitat de desconeguts, coneguts i famosos, sense que la medicina en trobés el remei.  El que en un principi es va voler temperar com a malaltia que només afectava a uns quants, va imposar-se com a universal, i tots en podíem ser víctimes. Ja som al segle XXI, gràcies als avenços tecnològics i mèdics, la situació ha variat de manera rellevant, però no per això s’hi val adormir-s’hi, la SIDA segueix sent una amenaça per la nostra salut i la dels més joves que ja l’han conegut com quelcom tractable i, per tant, menys atemoridor. No caiguem en el “no ens tocarà a nosaltres” que ens fa assumir riscos innecessaris que després potser només podem lamentar. No n’hi ha prou amb que els malalts puguin tenir una qualitat de vida digna, cal seguir apostant per la prevenció, per l’educació dels més joves en l’ús de preservatiu i en el manteniment d’unes relacions sexuals sense riscos i unes conductes preventives que facin possible que aquesta malaltia desaparegui de la nostra realitat, no tan sols pròxima, sinó mundial. No podem oblidar que hi ha altres països on la SIDA  continua estenent-se per falta de recursos, d’hàbits preventius i d’educació en una població on el dia a dia és la subsistència. És una lluita que ens implica a tots.    

Cubelles Comunica / novembre-desembre 2017

#LLIBERTATPRESOSPOLÍTICS Llibertat Jordi Cuixart Llibertat Jordi Sánchez Llibertat Oriol Junqueras Llibertat Dolors Bassa Llibertat Raül Romeva Llibertat Jordi Turull Llibertat Meritxell Borràs Llibertat Joaquim Forn Llibertat Carles Mundó Llibertat Josep Rull Vaig guardar silenci - Martin Niemöller Quan els nazis van venir a buscar els comunistes, vaig guardar silenci, perquè jo no era comunista, Quan van empresonar els socialdemòcrates, vaig guardar silenci, perquè jo no era socialdemòcrata, Quan van venir a buscar els sindicalistes, no vaig protestar, perquè jo no era sindicalista, Quan van venir a buscar els jueus, no vaig protestar, perquè jo no era jueu, Quan van venir a buscar-me, no hi havia ningú més que pogués protestar.

25 Novembre, Dia internacional per l'eliminació de la violència versus les dones.

La importància dels conceptes: Un no és un no. Som adults. Sabem distingir entre un no i un sí. I hi ha morts que són assassinats. Les dones no moren per violència masclista, les maten.    44 dones assassinades per violència masclista en el que portem d’any a l’estat espanyol. Una dada esfereïdora amb la que no ens podem conformar. I no n’hi ha prou amb lamentar-se o ajudar a trobar un camí a les que han arribat ja a una situació extrema; evitar una lacra com aquesta té molt a veure amb la prevenció, amb la cura del llenguatge, amb l’empatia, amb el respecte a l’altre, amb unes lleis i una justícia eficient i, sobretot, humana.   En els darrers dies hem vist com periodísticament és tractat per diferents mitjans el judici sobre una presumpta violació múltiple ocorreguda durant la festa dels San Fermines, estem massa acostumats a fer-ne de tot espectacle sense pensar en els possibles danys sobre víctima i familiars; o en com els titulars, el llenguatge, les imatges, afecten a una societat massa acostumada a conviure amb certes notícies i inèrcies que arrosseguem.   Un any més 25 de novembre, un any més fem palesa la necessitat d’educar, ja als més petits, en la igualtat, en el respecte, en el pensament crític i en l’empatia amb els altres, siguin qui siguin, siguin com siguin, estimin com estimin, pensin com pensin. La diferència ens enriqueix, i ens humanitzen.   Esquerra Republicana de Cubelles  

Felicitats Vora del Mar, Escola Verda!

L’escola VORA DEL MAR ha rebut la distinció d’Escola Verda per part de la Generalitat de Catalunya com a reconeixement al seu compromís amb la sensibilitat ambiental, i la seva aposta per l’autoavaluació i el plantejament de nous objectius en referència a la conscienciació ambiental i la sostenibilitat de les nostres accions.   Vivim immersos en un món de consum del que costa extreure’ns, i els nostres infants no en són aliens, tot i que no prou conscients de les conseqüències que això comporta.  D’aquí la importància de fer-los partícips de projectes com aquest, tant per la seva capacitat d’aprenentatge com per la seva capacitat d’influència en amics i familiars, per acabar fent xarxa.   Des de la  Regidoria d’Educació Infància i Joventut, Esther Rodríguez, aquest reconeixement ha estat considerat “una gran notícia, una bona mostra del bon estat de salut de les escoles del nostre municipi. Felicitats de nou Vora, l’escola és referent en la normalització i integració de la diversitat i en l’aplicació d’ensenyaments inscrits en la nova escola XXI. Un orgull! Endavant!”   Tenim un planeta de recursos finits, i això ha de condicionar els nostres actes, per un futur millor. I no oblidem que les escoles són cultiu del nostre futur.