Cubelles, Casal Josep Mestres

Notícia

Cultura i Participació, claus de progrés

De vegades no és a la tercera, sinó a la quarta, la vençuda, però finalment, després de tres intents fallits anteriors, el 15 de maig el Ple va aprovar la modificació puntual del Pla General que afecta la zona on s’edificarà el nou Institut Les Vinyes, prop de l’Escola Charlie Rivel, pas previ indispensable per fer realitat el que fa onze anys que el municipi espera i els barracons de Les Vinyes plasmen.
 
Cultura i Participació Ciutadana són fonamentals per definir el municipi que volem, entre tots els que hi vivim, treballem, gaudim i, en definitiva, el fem créixer. Després de la bona acollida dels Pressupostos Participatius per a l’any 2018, l’experiència es repetirà amb noves opcions pels pressupostos del 2019 i, ja aprovat en Ple Municipal  el seu reglament, també podem comptar amb la nova eina del Consell de la Ciutadania “E.P.O.C.A.”, on els ciutadans faran les seves propostes, que seran debatudes i vehiculades fins a l’Ajuntament.
 
En un municipi en evolució, i en un país amb govern de recent estrena, la unió de tots és el que ens fa forts davant les dificultats ordinàries i les imposades. 155 raons de pes per protegir les nostres institucions, defensar el legat de l’1 d’octubre i teixir les complicitats necessàries pel projecte inclusiu, democràtic i republicà al que no renunciarem, malgrat amenaces i vulneracions de drets a les que mai ens hem d’acostumar. Llibertat Jordi Sánchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Dolors Bassa, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Carme Forcadell. Tenim nou govern, i antigues lluites. No us oblidem.