Deltebre

Notícia

ERC Deltebre demana exigir mesures que frenin l'escalada del preu de la llum

ERC- Deltebre ha comparegut aquest matí davant dels mitjans a l’inici del curs polític i ho ha fet valorant diversos assumptes d’actualitat municipal. El portaveu republicà Joan Alginet i la presidenta de la secció local d’ERC Deltebre i regidora, Vanessa Callau, han valorat l’inici del curs escolar que va començar ahir dilluns, i que ha comportat la tornada a les aules amb una situació diferent a la de fa un any. “Les dades de vacunació i la feina que ha fet el departament d’Educació amb el professorat i comunitat educativa, ha estat clau per a que els i les alumnes estiguin segurs a les aules” ha manifestat el portaveu republicà. ERC ha valorat també l’inici de la campanya de la sega al Delta i ha demanat “preus justos per als arrossers”, que són un sector molt important de l’economia de Deltebre.

Alginet ha valorat també els aiguats de els últims dies a les Terres de l’Ebre i concretament l’afectació al municipi. El portaveu d’ERC considerà que els problemes d’inundacions que ve arrossegant el municipi “s’han de resoldre de manera imminent i posar com a prioritari l’elaboració d’un pla d’evacuació de les aigües pluvials”.Alginet ha demanat al govern d’Enlairem Deltebre, que porta sis anys governant, “que deixi de lamentar-se i buscar culpables i que abordi el problema amb complicitats i no amb retrets”. En aquest sentit, ERC també ha fet una valoració crítica del model participatiu dels diners de Festes Majors, com ja van denunciar fa unes setmanes. Alginet ha expressat que “ERC en la suspensió de les festes majors va actuar amb lleialtat i responsabilitat, amb una mà estesa a Deltebre i no al govern municipal, que no s’ho mereix.”

Finalment els republicans han anunciat les dos mocions que presentaran al ple ordinari de setembre. Una, per exigir mesures que frenin l’escalada de preus de l’electricitat i l’altra per promoure l’acollida i l’asil de persones refugiades de l’Afganistan i per la defensa dels drets humans. Des d’una visió estrictament municipalista, Alginet ha manifestat que “aquest fort increment del preu de l’electricitat en un context de recessió econòmica farà que moltes més famílies no puguin assumir les factures i es trobin en risc de pobresa energètica”. Per ERC seran els ajuntaments els qui hauran de respondre destinant majors recursos des dels serveis socials intentant corregir allò que els poder públics de l’Estat no han estat capaços de solucionar en la regulació del mercat elèctric.
Finalment la moció d’ERC sobre l’Afganistan vol expressar la més ferma condemna sobre la presa de poder de l'Afganistan per part dels extremistes talibans i fomentar l’acollida a les persones refugiades.