Deltebre

Notícia

ERC Deltebre porta davant la Síndica de Greuges el retard de més de dos anys per constituir el Consell d’Infants

El grup municipal d’ERC-Més Deltebre ha hagut de recórrer a la Síndica de Greuges Municipal de Deltebre per denunciar el retard i l’incompliment en fer efectiu l’acord del ple ordinari de data 1 de juliol de 2020 on es va aprovar per unanimitat dels i les regidores del consistori la moció presentada per ERC-Deltebre de creació del Consell d’Infants de Deltebre. D’entre els acords presos al plenari l’Ajuntament de Deltebre es va comprometre a adherir-se al Programa Ciutats Amigues de la Infància. La moció també recollia que l’ajuntament proporcionés els recursos personals i tècnics necessaris per tal de dissenyar, impulsar i regular el procés de la creació del Consell d’Infants de Deltebre, afavorint la presència dels propis infants en tots els nivells del desenvolupament del consell. A més, els republicans demanaven crear una partida pressupostària destinada a la dinamització i desenvolupament del Consell d’Infants, així com a la difusió de les seves accions i tasques.

A dia d’avui, transcorreguts més de dos anys, aquest acord de plenari no s’ha fet efectiu en cap dels acords presos fet que els republicans consideren una “vergonya” i “una falta de consideració a les xiquetes i xiquets de Deltebre”. Davant d’aquests fets, que a l’entendre del grup municipal d’ERC son greus, s’ha decidit recórrer a la Síndica de Greuges Municipal per a que insti a l’alcalde de Deltebre Lluís Soler al compliment i execució dels acords presos per l’òrgan sobirà màxim del nostre municipi que es el ple. municipal. 

“Acudir a la Síndica de Greuges Municipal per un tema com aquest ens produeix vergonya aliena i ho considerem una falta de respecte el ple municipal i les xiquetes i xiquets de Deltebre” ha expressat el portaveu d’ERC Joan Alginet. “El govern d’Enlairem Deltebre s’omple la boca de participació ciutadana i creant regidories amb noms rimbombants per després no complir els acords del plenari. Han passat més de dos anys de l’aprovació d’aquest òrgan que les xiquetes i xiquets i les seves famílies estan esperant” ha sentenciat Alginet. 
 
Els republicans esperen que la Síndica atengui la seva petició i “insti de manera imminent a la seva posada en marxa”. A més, demanaran explicacions la proper plenari a la regidora d’Acció Intergeneracional i Comunitària i al regidor de Participació Ciutadana.